Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 21

Lietuva – vienintelė ES šalis, neleidžianti dirbti prieglobsčio prašytojams

Lietuva vienintelė Europos Sąjungos (ES) šalis, kurioje prieglobsčio prašytojams neleidžiama dirbti. Jungtinių tautų pabėgėlių agentūra rekomenduoja keisti tvarką – esą tai naudinga ir ekonomikai, ir pabėgėlių integracijai.
Pabėgėliai Vokietijoje
Pabėgėliai / „Scanpix“/AP nuotr.

Vidaus reikalų ministerija aiškina, kad tik kas antras prašantysis prieglobsčio jį gauna, o leidimas dirbti visiems gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui.

Migrantas Mustafa Damir jau pasirengęs atidaryti kavinę ir grožio saloną. Jis sako į tai investavęs apie 60 tūkst. eurų – savo santaupas, taip pat padėjo Turkijoje likusi šeima. M.Damir planuoja įdarbinti 50 žmones, tačiau kol kas jis negali dirbti nei pats, nei pradėti verslo, kol nėra gavęs pabėgėlio statuso. Vienas jo prašymas atmestas, ir dabar jis laukia teismo sprendimo.

M.Damir nelegaliai iš Rusijos į Lietuvą atvyko prieš pusantrų metų. Jis sako bėgęs nuo persekiojimų Turkijoje, nes yra kurdas.

„Esu čia vienas. Nežinau, ką galiu padaryti. Negaliu uždaryti, nes įdėjau daug pinigų, negaliu atidaryti, nes man neleidžia. Man reikia pagalbos. Aš čia gyvenu ir noriu čia gyventi. Man reikia, kad Lietuvos vyriausybė leistų atidaryti šį verslą. Ne tik man vienam, visiems pabėgėliams“, – tvirtino M.Damir.

Lietuva, nors ir yra vienintelė ES valstybė neleidžianti prieglobsčio prašytojams dirbti, tačiau nepažeidžia ES reikalavimo, leisti dirbti praėjus devyniems mėnesiams po prašymo pateikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius