Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 24

Emigrantai nusikaltėliai Airijoje: narkotikai, pinigų plovimas ir prabangios mašinos

Airijos policija, atlikdama didžiulį tyrimą dėl narkotikų prekybos, kuria įtariami jau seniai ten gyvenantys emigrantai iš Lietuvos, konfiskavo keliolika automobilių, įskaitant ir gana prabangius, bei nemažą sumą pinigų. Šioje šalyje pastaraisiais metais tai – jau ne pirma panaši operacija, per kurią buvo suduotas smūgis organizuotai veikiantiems nusikaltėliams iš Lietuvos.
Airijos policija
Airijos policija / 123rf.com nuotr.

Kaip pranešė „Irish Times“, vykdant didžiulį tyrimą, kurio pagrindinis objektas – iš Rytų Europos atvykusių prekiautojų narkotikais tinklas, Kriminaliniu būdu įgyto turto biuro (CAB) pareigūnai jau antrą kartą per du mėnesius atliko kratą ir iš viso jau konfiskavo beveik 20 automobilių.

Pastarasis tyrimo etapas, anot airių žiniasklaidos, susijęs su dviejų grupuočių, veikiančių kartu ir, kaip įtariama, užsiimančių prekyba narkotikais bei pinigų plovimu, įgytu turtu. Jo metu buvo atlikta krata automobilių prekybos salone pietinėje Airijos dalyje esančiame Tiperaryje.

24 CAB pareigūnų komanda per kratą konfiskavo 11 automobilių: penkis „Audi Q7“, po du „Range Rover“ ir „BMW X5s“, „Audi A4“ ir „VW Passat“. Taip pat buvo rasta ir paimta 11 tūkst. eurų.

Daugelis iš šiame tyrime figūruojančių įtariamųjų esą iš Lietuvos ir Airijoje gyvena maždaug dešimtmetį.

Anot CAB, jie įtariami prekyba narkotikais ir net kanapių auginimu. Policija mano, kad jie užsiėmė prekyba automobiliais, siekdami įteisinti nusikalstamu būdu gautus pinigus, taip pat – norėdami asmeninėms reikmėms turėti prabangias mašinas.

Dalis iš konfiskuotų automobilių, spėjama, buvo įsigyti už neteisėtai gautas lėšas. Tačiau keturias iš minėtų 11 mašinų perėmė automobilių registracijos mokestį administruojanti tarnyba, mat įtariama, kad jie susiję su muitų pažeidimais.

Panaši krata praėjusį mėnesį buvo atlikta Dubline. Manoma, kad dvi grupuotės, patyrusios šias kratas, dirba kartu.

Airijos sostinėje buvo konfiskuoti septyni automobiliai, kurių vertė – 270 tūkst. eurų. Per pakartotinę kratą buvo konfiskuotas ir 80 tūkst. eurų vertės „Jaguar I-Pace“.

Tai – jau ne pirmas tyrimas Airijoje, kuriame figūruoja emigrantai iš Lietuvos.

Didelės tarptautinės operacijos metu pareigūnai prieš gerus metus sulaikė 18 asmenų, galimai priklausančių nusikalstamam susivienijimui. Buvo išsiaiškinta, kad grupuotė galėjo platinti narkotines medžiagas, išnaudoti žmones, užsiimti finansiniais nusikaltimais. Mažiausiai 65 asmenys buvo išnaudoti prekybai narkotikais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius