-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 03 23 /17:37

Koronavirusas Lietuvoje: pirmadienio tyrimais nustatyti 36 koronaviruso atvejai, bendras skaičius – 179

Sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad bendras koronavirusu užsikrėtusių asmenų skaičius pirmadienio vakarą pasiekė 179. Iš viso per pirmadienio tyrimus nustatyti 36 nauji atvejai.
Kaune veiklą pradėjo mobili koronaviruso laboratorija
Kaune veiklą pradėjo mobili koronaviruso laboratorija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau pirmadienį nurodė, kad karantinas neabejotinai bus pratęstas, o grįžusiems iš užsienio izoliacija savivaldybių paskirtose patalpose taps privaloma. Alytaus meras Nerijus Cesiulis pranešė, kad virusas pasiekė ir Alytų, o sirgęs asmuo nesiizoliavo. Koronavirusas diagnozuotas antrai Vilniaus Šeškinės poliklinikos gydytojai. Pirmajai virusas buvo diagnozuotas praėjusį trečiadienį.

Pirmadienio duomenimis, visi, išskyrus vieną, koronavirusu sergantys žmonės hospitalizuoti. Tik vienas gydosi izoliuotas namuose.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Pranešama apie 19 naujų atvejų

23:50

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 23 d., pirmadienio, vėlų vakarą patvirtinti dar 19 infekuotųjų koronaviruso infekcija (COVID-19) atvejų. Iš viso pirmadienį užfiksuoti 36 atvejai, bendras patvirtintų atvejų skaičius – 179.

15 atvejų nustatyta Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. Du asmenys izoliuoti ir gydomi Panevėžio ligoninėje, jau nustatyta, kad vieno iš jų atvejis vietinis, dėl kito užsikrėtimo aplinkybių detalizuojama. 12 atvejų nustatyti iš Vilniaus mobiliuosiuose punktuose paimtų ėminių, informacija tikslinama. Dar 1 patvirtintas koronaviruso atvejis iš Vilniaus taip pat aiškinamas.

2 atvejai nustatyti Kauno klinikų laboratorijoje, vienas iš mėginių gautas iš Kauno mobiliojo punkto, informacija tikslinama.

2 atvejai nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje. 1 atvejis įvežtinis, asmens maršrutas ėjo per Turkiją, Meksiką, Panamą ir Latviją. Antrasis atvejis vietinis – asmuo dirba Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (ne medikas).

Naujų Santaros klinikų laboratorijos tyrimų rezultatų laukiama.

Dėl visų atvejų vyks epidemiologiniai tyrimai.

V.Grubliauskas piktinasi A.Verygos įsakymu dėl iš užsienio grįžusių izoliacijos: „Absurdas“

21:39

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas taip pat išreiškė nepasitenkinimą dėl pirmadienį sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos priimto sprendimo, kad iš užsienio grįžę lietuviai turės būti izoliuojami savivaldybių paskirtose patalpose, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą šalyje.

„Bet gerokai labiau glumina protu nesuvokiamas paskutinysis ministerio Verygos pasirašytas sprendimas. Po 3 valandų, nuo antradienio, 03.24 d. ĮSIGALIOS NAUJAS „dekretas“ apie iš užsienio valstybių parvykstančių piliečių „apgyvendinimą“. Gaila laiko ir jūsų dėmesio, bet jei keliais sakiniais: Keltais sugrįžusius keleivius Klaipėdos savivaldybė turės nuvežti (autobusais?) į apgyvendinimui numatytas vietas ir ten atlikti „išskirstymo“ misiją. Tikiuosi, kad kolegos palangiškiai pasirūpins į Palangos oro uostą sugrįžusiais keleiviais.

Vilniečius į Vilnių, kauniečius į Kauną, zarasiškius į Zarasus ir t.t., klaipėdiečius paliekant viešbutyje (?). Kol kitos savivaldybės susiorganizuos, atvažiuos, parsiveš, tol pagyvens pas mus, o tą laiką mes rūpinsimės ir jų maitinimu. Kilnu. Na, viską dar suprasčiau, bet kai visam tam įgyvendinti, organizuoti lieka tik kelios valandos, tai jau panašėja į absurdą... Jau nebeabejoju – tie, kas tuos įsakymus leidžia, neturi žalio supratimo, kad tuos įsakymus kažkam... reikia įgyvendinti. Ramios nakties jums, o tiems, kam teks tokius sprendimus įgyvendinti, ji, ko gero, bus bemiegė...“

V.Grubliauskas praneša apie dar du atvejus Klaipėdoje, tarp jų – ir medikė

21:29

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo feisbuke pirmadienio vakarą skelbia apie dar du naujus koronaviruso užkrato atvejus Klaipėdoje. Tarp jų – ir dar viena medikė. 

„Po šios dienos mobilios patikros punkto darbo dienos dar du nauji užsikrėtimo COVID-19 virusu atvejai, vienas kurių – medikės iš KUL akių ligų skyriaus“, – pranešė meras.

Šeškinės poliklinikos medikė užsienyje nebuvo

17:37

Šeškinės poliklinikoje tai jau antras koronavirusu užsikrėtęs gydytojas.

Kaip 15min informavo Vilniaus miesto savivaldybė, turimais duomenimis, gydytoja nebuvo pastaruoju metu užsienyje, nekontaktavo su gydytoja, kuriai aną savaitę buvo nustatytas teigiamas koronaviruso atvejis.

Antroji medikė jau savaitę buvo saviizoliacijoje po pirmojo patvirtinto atvejo, tad ir kontaktų su kolegomis skaičius yra ribotas. NVSC yra pateiktas keliolikos galimų kontaktų sąrašas patikrinimui.

15min žiniomis, gydytoja karščiuoti pradėjo kovo 21 d. Nuo kovo 16 iki 20 d. ji priėmė šešis pacientus, nustatyta 13 kontaktinių darbuotojų. Informacija apie juos visus perduota NVSC.

Iš viso pirmadienį nustatyta 17 naujų koronaviruso atvejų

16:55

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad pirmadienį, kovo 23 d. 15 val. duomenimis, bendras patvirtintų koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejų skaičius pasiekė 160. Per šiandien užfiksuota 17 naujų infekuotų asmenų.

5 atvejai nustatyti Nacionalinėje visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijoje. Vienas asmuo grįžo iš Jungtinės Karalystės, 1 – iš Meksikos, 1 atvejis kontaktinis. 2 atvejai nustatyti Vilniaus mobiliajame punkte, informacija tikslinama.

7 atvejai nustatyti Santaros klinikų laboratorijoje. Iš jų 2 atvejai įvežtiniai: po vieną iš Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos. 5 atvejai kontaktiniai, tarp jų – vienas medikas iš Šeškinės poliklinikos.

1 atvejis nustatytas Kauno klinikų laboratorijoje, mėginys gautas iš Kauno mobiliojo punkto, informacija tikslinama.

4 atvejai nustatyti Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijoje: 3 atvejai kontaktiniai (2 iš jų kontaktas atsektas), 1 atvejis įvežtinis iš Vokietijos.

Dėl visų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai.

Šiauliuose, Alytuje, Telšiuose ir Marijampolėje pradės veikti mobilieji tyrimų punktai

16:32

Nuo antradienio vidurdienio Šiauliuose, Alytuje, Telšiuose ir Marijampolėje ims veikti mobilieji punktas, kuriuose pacientams bus imami ėminiai tyrimams dėl naujojo koronaviruso (COVID-19).

Šiauliuose punktas įkurtas aikštelėje prie „Šiaulių arenos" (Jablonskio g. 16). Alytuje – Kultūros centro aikštelėje (Pramonės g. 1B). Telšiuose – aikštelėje tarp Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir viaduko, šalia buvusio karinio miestelio. Marijampolėje – šalia futbolo maniežo (Kauno g. 125).

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pabrėžia, kad žmonėms būtina žinoti, kaip elgtis prieš skambinant ir vykstant į mobiliuosius punktus, griežtai laikytis visų nurodymų, kuriuos pateiks konsultantai. Jokiu būdu negalima vykti į punktus nusprendus savarankiškai – prieš tai būtina skambinti 1808.  

Taip pat svarbu, kad  pacientai tyrimui bus registruojami tik tą dieną, kai kreipsis, t .y. išankstinė registracija kitai dienai nebus vykdoma.

Veiksmų seka, kurios būtina paisyti:

  1. Pacientas, jei jam pasireiškė bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui – ir, jei 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios keliavo bet kurioje užsienio šalyje ar po sąlyčio su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) atveju, pirmiausia turi skambinti į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

  2. Karštosios linijos konsultantas, įvertinęs paciento pateiktus duomenis, priims sprendimą, ar skambinantį žmogų tikslinga ištirti dėl koronaviruso infekcijos.

  3. Tuo atveju, jei žmogų bus nuspręsta tirti, jis konsultantui turės pateikti vardą, pavardę, asmens kodą, mobilaus telefono numerį, taip pat nurodyti savivaldybę, iš kurios skambina. Be to, bus klausiama, ar pacientas gali asmenine transporto priemone (pats ar būti atvežtas kito žmogaus) atvykti į mobilų punktą.

  4. Jei žmogus galės atvykti pats, su juo susisieks mobilaus punkto koordinatorius ir nurodys laiką ir adresą, kada jam tai padaryti.

  5. Kartu su savimi žmogus turi pasiimti tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į mobilų punktą, reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salono viduje. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

  6. Atvykus į mobilų punktą, žmonėms nebus leidžiama išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip, instruktuojama, kaip bus vykdoma  tepinėlio paėmimo procedūra.

  7. Langą žmogus turės pradaryti tada, kai mobilios komandos narys to paprašys, tad čia dirbančiųjų specialistų nurodymus būtina atidžiai sekti. 

  8. Atlikus tyrimą, žmogus turės važiuoti į namus, izoliuotis ir laukti tyrimo rezultato. Nustačius poreikį pacientą hospitalizuoti, kviečiama GMP ir pacientas transportuojamas į ligoninę.

Tiems žmonėms, kurie negalės į mobilius punktus atvykti patys, savivaldybės įpareigotos užtikrinti pacientų transportavimo paslaugas.

Svarbu, kad į Mobilų punktą negalima vykti taksi automobiliu ar viešuoju transportu. 

N.Cesiulis: koronavirusas diagnozuotas ir alytiškiui, kuris nesilaikė saviizoliacijos

12:45

Alytaus meras Nerijus Cesiulis feisbuke pirmadienį pranešė, kad ir šiame mieste užfiksuotas koronaviruso atvejis. Žmogus šiuo metu yra hospitalizuotas.

„Deja, turiu pranešti, kad turime pirmąjį koronaviruso atvejį Alytuje. Šiuo metu jis – patikimose Vilniaus medikų rankose. Iki tol, panašu, aktyviai bendravo su kitais alytiškiais. Labai aktyviai. Pasijutęs blogai, iš karto buvo išvežtas į Vilnių. Mūsų gydymo įstaigose nesilankė. Kol kas žinau tik tiek“, – rašė N.Cesiulis.

„Vis dar matau gatvėse, parkuose, prekybos centruose būrius žmonių. Nejaugi sunku suprasti, ką reiškia KARANTINAS? Vienintelis dalykas, kurį mes visi galime padaryti – apriboti keliones, pramogas, dirbti nuotoliniu būdu. Jeigu kažkur kažko reikia – paklauskime savęs, ar tikrai būtina. Ir nemeluokime nei sau, nei kitiems“, – pridūrė N.Cesiulis.

 

Baltijos šalyse – 686 koronaviruso atvejai

12:16

Baltijos šalyse iki pirmadienio vidurdienio iš viso patvirtinti 686 naujojo koronaviruso atvejai, vienintelė mirtis užfiksuota praėjusį penktadienį Lietuvoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 154 atvejai, ištirti 2361 žmonės, mirė 1 žmogus.

Latvija: patvirtinta 180 atvejų, ištirti 6144 žmonės.

Estija: patvirtinti 352 atvejai, ištirti 3724 žmonės.

Apsauginėmis priemonėmis ruošiamasi aprūpinti visus Šiaulių ligoninės medikus

12:05

Šiaulių ligoninė užsakė didelį apsaugos priemonių kiekį, planuojama jomis aprūpinti visą ligoninės medicininį personalą.

„Tikiuosi, kad labai greitai pasieks mus didžiulis siuntinys, tai yra, mes praėjusį penktadienį pervedėme pusę milijono eurų avanso, tai yra 50 procentų visos sumos, o pirkinys mūsų yra už milijoną eurų ir tikimės, kad šios savaitės eigoje, pabaigoje šitas siuntinys pasieks ir Šiaulius“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Respublikinės Šiaulių ligoninės direktorius Remigijus Mažeika.

„Tada išspręstume visų medicinos darbuotojų, kurie yra ligoninėje, apsaugos priemonių problemą“, – sakė jis.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Remigijus Mažeika
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Remigijus Mažeika

Šiuo metu tokios priemonės skiriamos tik personalui, dirbančiam su koronavirusu sergančiais ar įtariamais pacientais, kitiems skyriams priemonių skirta tik tiems atvejams, jeigu kyla įtarimų dėl galimo viruso.

Pasak R.Mažeikos, ligoninė pirmadienį taip pat laukia atvežamos naujos įrangos, kuri leistų per parą ligoninėje atlikti 700–900 tyrimų.

Iki šiol ligoninė, pasak jo, atlikdavo tyrimus visiems pacientams, kurie medikams sukeldavo įtarimų.

„Mes tyrėme tuos pacientus, kuriuos gydytojai manydavo, kad būtina tirti, siekdami apsaugoti personalą ir neužkrėsti kito korpuso“, – sakė ligoninės vadovas.

Ligoninėje šiuo metu gydomi trys koronavirusu užsikrėtę asmenys su lengvais simptomais, du iš jų yra priverstinėje saviizoliacijoje namuose.

Iš viso ligoninė yra atlikusi apie 80 tyrimų dėl koronaviruso.

Šiauliuose nuo antradienio taip pat planuojama pradėti patikrinimus mobiliajame koronaviruso patikros punkte.

„Savivaldybė jau penktadienį buvo pasiruošusi, įvykdžiusi visus reikalavimus. (...) Norint atidaryti šį punktą, yra privalomas Sveikatos apsaugos ministerijos leidimas, kol kas mes jo oficialaus dar neturime, tačiau neoficialiais duomenimis, panašu, kad šis leidimas bus gautas šiandien ir planuojame atidaryti šį punktą nuo rytojaus, antradienio, 12 valandos“, – sakė Šiaulių vicemeras Domas Griškevičius.

Mobilieji koronaviruso patikros punktai iš viso turėtų būti atidaryti dešimtyje Lietuvos miestų. Šiuo metu jie veikia tik Vilniuje – trys, Kaune – du ir Klaipėdoje – vienas.

Penktadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sakė, kad likusiuose septyniuose miestuose mobilieji koronaviruso patikros bus paleidžiami tuomet, kai Lietuvą pasieks papildomų reagentų siunta.

Sekmadienį į Lietuvą buvo atgabenta reagentų, skirtų 5 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso atlikti.

Lietuvoje šiuo metu registruoti 143 naujojo koronaviruso atvejai, vienas žmogus mirė. 

Kelios dešimtys lietuvių izoliavosi specialiose patalpose didžiuosiuose šalies miestuose

11:59

Kelios dešimtys iš užsienio grįžusių lietuvių save izoliavo specialiose patalpose didžiuosiuose šalies miestuose.

„Šiuo metu apie 20 asmenų yra izoliuoti“, – BNS perduotame komentare teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Jis taip pat teigė, kad šiuo metu savivaldybė numačiusi apie pustrečio šimto tokių patalpų iš užsienio grįžusiems žmonėms, kurie neturi galimybės savęs izoliuoti namuose.

„Šiai minutei turime apie 250 vietų, numatytų izoliacijai, kur galėtų būti apgyvendinti galbūt koronavirusu užsikrėtę asmenys. Šis skaičius gali didėti, nes vyksta diskusijos su viešbučiais, apgyvendinimo paslaugas teikiančiomis įmonėmis“, – teigė jis.

Klaipėdos mieste žmonių, kurie pasinaudojo savivaldybės numatyta paslauga, yra panašiai kaip ir Kaune. 

„Dabar yra 16 asmenų, kurie yra izoliuoti asmenys“, – BNS informavo uostamiesčio savivaldybės atstovė spaudai Aušra Lukauskienė.

Pasak jos, šiuo metu savivaldybė žmonių saviizoliacijai numačiusi 539 vietas.

Tiek Kauno, tiek Klaipėdos atstovai taip pat nusprendė neviešinti konkrečių vietų, kurios skirtos žmonių saviizoliacijai, tačiau įvardijama, kad tai yra viešbučiai, moteliai, kitos apgyvendinimo įstaigos, taip pat savivaldybėms priklausančios patalpos.

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybė BNS teigė daugiau informacijos apie saviizoliacijai skirtas patalpas ir jose jau gyvenančius žmones galinti pateikti per spaudos konferenciją pirmadienį.

Saviizoliacijai skirtas patalpas numačiusios ir kitų miestų bei rajonų savivaldybės.

G.Surplys: atvejų – 154

11:48

Visuomenės informavimo grupės vadovas, premjero patarėjas prieš vidurdienį pranešė, kad Lietuvoje nustatyti jau 154 koronaviruso atvejai. 

„Vakar buvo ištirti 278 mėginiai“, – teigė G.Surplys. 

Tačiau jo pateikiami skaičiai nesutampa su Sveikatos apsaugos ministerijos. 

Ministerijos duomenimis, per vakar dieną ištirti 384 mėginiai. 

S.Skvernelis: karantinas bus pratęstas

11:15

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį feisbuke paskelbė, kad karantinas Lietuvoje bus pratęstas. Tačiau laikotarpio, kuriam tai bus daroma, nenurodo.

„Dėl paties karantino. Pirma – planuojama jį pratęsti. Matyt, daug diskusijų dėl to nekils, situacija aiškiai diktuoja, jog toks sprendimas būtinas. Už tai pasisako ir mūsų medikai.

Antra – bus griežtinamos karantino sąlygos, taip pat – atsakomybė už jų nesilaikymą. Visi matome, jog dalis žmonių karantiną traktuoja kaip netikėtai atėjusias smagias atostogas, per kurias reikia burtis, bendrauti, „siaubti“ prekybos centrus ir pan. Perspėjimai, prašymai, raginimai to nedaryti, deja, atsimuša kaip žirniai į sieną. Teks eiti kitu keliu.

Situacija aiškiai diktuoja, jog toks sprendimas būtinas. Už tai pasisako ir mūsų medikai.

Ir trečia – bus oficialiai įtvirtintas privalomas karantinas iš užsienio grįžtantiems asmenims. Ne savanoriškas, bet privalomas“, – dėsto premjeras.

Anot jo, visa tai būtina, jei norime išsikapstyti iš šios situacijos su mažiausiais įmanomais nuostoliais.

Premjero teigimu, sekmadienį priimti sprendimai turi padėti užtikrinti sklandų reagentų ir kitų priemonių įsigijimą, atvežimą į Lietuvą, o taip pat – sklandžius mokėjimus.

„Įkurtos dvi darbo grupės. Ne dėl „pliusiuko“ ir ne „popierinės“, tai jau įrodyta per savaitgalį, organizuojant Spartano skrydį. Joms leista ir rekomenduota pasitelkti ne tik valstybės bei savivaldybių institucijų, kitų organizacijų atstovus, bet ir nepriklausomus ekspertus. Tokių žmonių patirtis ir pagalba šioje situacijoje, esu tikras, bus labai vertinga“, – teigia jis.

Kauno mobiliajame tyrimų punkte – antra patikros linija

10:53

Kauno mobiliajame koronaviruso patikros punkte nuo pirmadienio vidurdienio veiks antra patikros linija. Toks sprendimas leis beveik dvigubai išplėsti tyrimų apimtis. Punkto adresas – Kauno kempingas, Jonavos g. 51A, informuojama išplatintame pranešime.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pabrėžia, kad žmonėms būtina žinoti, kaip elgtis prieš skambinant ir vykstant į mobiliuosius punktus, griežtai laikytis visų nurodymų, kuriuos pateiks konsultantai. Jokiu būdu negalima vykti į punktus nusprendus savarankiškai – prieš tai būtina skambinti 1808.  

Taip pat svarbu, kad  pacientai tyrimui bus registruojami tik tą dieną, kai kreipsis, t.y. išankstinė registracija kitai dienai nebus vykdoma.

Veiksmų seka, kurios būtina paisyti:

  1. Pacientas, jei jam pasireiškė bent vienas ūmiai kvėpavimo takų infekcijai būdingas simptomas – staiga pradėjus karščiuoti, kosėti, prasidėjus dusuliui – ir, jei 14 dienų laikotarpiu iki simptomų pradžios keliavo bet kurioje užsienio šalyje ar po sąlyčio su patvirtintu ar tikėtinu COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) atveju, pirmiausia turi skambinti į Karštąją liniją trumpuoju telefono numeriu 1808.

  2. Karštosios linijos konsultantas, įvertinęs paciento pateiktus duomenis, priims sprendimą, ar skambinantį žmogų tikslinga ištirti dėl koronaviruso infekcijos.

  3. Tuo atveju, jei žmogų bus nuspręsta tirti, jis konsultantui turės pateikti vardą, pavardę, asmens kodą, mobilaus telefono numerį, taip pat nurodyti savivaldybę, iš kurios skambina. Be to, bus klausiama, ar pacientas gali asmenine transporto priemone (pats ar būti atvežtas kito žmogaus) atvykti į mobilų punktą.

  4. Jei žmogus galės atvykti pats, su juo susisieks mobilaus punkto koordinatorius ir nurodys laiką ir adresą, kada jam tai padaryti.

  5. Kartu su savimi žmogus turi pasiimti tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į mobilų punktą, reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salono viduje. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

  6. Atvykus į mobilų punktą, žmonėms nebus leidžiama išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip, instruktuojama, kaip bus vykdoma  tepinėlio paėmimo procedūra.

  7. Langą žmogus turės pradaryti tada, kai mobilios komandos narys to paprašys, tad čia dirbančiųjų specialistų nurodymus būtina atidžiai sekti. 

  8. Atlikus tyrimą, žmogus turės važiuoti į namus, izoliuotis ir laukti tyrimo rezultato. Nustačius poreikį pacientą hospitalizuoti, kviečiama GMP ir pacientas transportuojamas į ligoninę.

Tiems žmonėms, kurie negalės į mobilius punktus atvykti patys, savivaldybės įpareigotos užtikrinti pacientų transportavimo paslaugas. Svarbu, kad į Mobilų punktą negalima vykti taksi automobiliu ar viešuoju transportu. 

Dešimtyje savivaldybių tokius punktus savivaldybės įpareigotos įsteigti iki šio penktadienio. Skelbsime apie kiekvieno punkto veiklos pradžią.

Paskutinis atnaujinimas 2020-03-23 10:53

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius