-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 25 /11:11

Lietuvoje – 21 naujas koronaviruso atvejis, 16 iš jų – Vilniaus apskrityje, 3 – įvežtiniai

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatytas 21 naujas koronaviruso atvejis, iš kurių 3 yra įvežtiniai, skelbia Sveikatos apsaugos ministerija. Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pranešime informuoja, kad 16 naujų COVID-19 atvejų registruoti Vilniaus, 2 – Kauno bei po 1 Klaipėdos, Panevėžio ir Tauragės apskrityse.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

Iš viso šalyje patvirtinti 2694 COVID-19 atvejai. 1785 žmonės pasveiko nuo ligos, o 811 – serga. 3780 asmenims šiuo metu reikia izoliuotis. Taip pat Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 85 žmonės, iš jų 4 – per praėjusią savaitę. 13 asmenų mirė dėl kitų priežasčių, nors buvo užsikrėtę COVID-19.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per praėjusią parą ištirti 4557 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol iš viso ištirti 613 324 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso, iš jų – 167 605 iš mobilių punktų.

„Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 16 žmonių, 2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą registruoti 3 įvežtiniai atvejai. Įvežtiniai atvejai – iš Ukrainos ir Jungtinės Karalystės“, – pranešė NVSC.

Visi 3 įvežtiniai įvežtiniai atvejai vakar registruoti Vilniaus apskrityje. COVID-19 liga patvirtinta dviem asmenims, į Lietuvą grįžusiems iš Ukrainos, ir vienam, grįžusiam iš Jungtinės Karalystės. Du asmenys jaučia koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus, vienam jie nėra pasireiškę.

11 naujų atvejų yra siejami su židiniais

2 per vakar nustatyti atvejai Vilniaus apskrityje yra siejami su židiniu įmonėje „Intersurgical". Asmenys jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Šiuo metu registruoti 8 su šiuo protrūkiu susiję atvejai. Vertinama, kad židinys įmonėje turi sąsajų su šeiminiu protrūkiu Molėtų rajone.

Taip pat 2 nauji atvejai Vilniaus apskrityje vertinami kaip susiję su rugpjūčio 15-16 d. Prienų rajone vykusiu „PravalFestu". Šiuo metu turimais duomenimis, vienas asmuo dalyvavo šiame renginyje, kitas – bendravo su dalyvavusiais, kuriems patvirtintas koronavirusas. Vienas asmuo jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus, kitam jie nėra pasireiškę. Iš viso su šiuo renginiu siejami 4 atvejai, įskaitant patvirtintus per vakar.

TAIP PAT SKAITYKITE: Koronavirusu sergančio vilniečio įspūdžiai: testą pasiūlė po savaitės, o izoliacijos vietoje pritrūko maisto

Dar 2 nauji susirgimai užregistruoti Vilniuje veikiančioje metalinius dangtelius gaminančioje įmonėje. Abu asmenys yra darbuotojai. Šiuo metu turimais duomenimis, anksčiau įmonėje užsikrėtimo atvejų nefiksuota.

Taip pat 1 atvejis, patvirtintas vakar, siejamas su choru „Draugiški projektai". Asmuo testuotas dėl jaučiamų simptomų. Iš viso su šiuo židiniu dabar siejama jau 20 susirgimų, įskaitant naują vakarykštį.

Tuo metu, vakar Panevėžyje nustatytas vienas susirgimas, siejamas su židiniu kavinėje-bare „Lotenė" (Parko g. 33A). Asmuo tirtas dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų. Vertinama, kad asmuo užsikrėtė, kai bendravo su šios kavinės lankytoju, kuriam nustatytas koronavirusas. Tai jau 5 užsikrėtimo atvejis, sietinas su šiuo židiniu.

Dar 1 Vilniuje vakar registruotas atvejis siejamas su židiniu elektroninę prekybą vykdančioje įmonėje. Atvejis antrinis, asmuo nėra įmonės darbuotojas. Epidemiologų vertinimu, su šiuo židiniu dabar siejami 5 atvejai.

Kaune vakar registruoti du atvejai vienoje šeimoje. Abu susirgę asmenys jaučia COVID-19 ligai būdingus simptomus.

Be to, nustatyta, kad 5 žmonės – 4 Vilniaus ir 1 Tauragės apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga.

TAIP PAT SKAITYKIYTE: Atnaujinti koronavirusu užsikrėtusių asmenų maršrutai Lietuvoje: kas, kur, kada buvo?

2 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 2 asmenys Vilniaus ir Klaipėdos apskrityse. Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2694 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 811 asmenų, 1785 – pasveiko.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Ministras: epidemiologiškai situacija yra bloga

Pirmadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga spaudos konferencijoje sakė, kad, naujausiais duomenimis, per pastarąsias 14 dienų 100 tūkstančiui gyventojų Lietuvoje teko 13,7 susirgimų COVID-19 atvejų.

Pasak A.Verygos, žvelgiant į susirgimų rodiklius matyti, kad esame per daug atsipalaidavę ir užsimiršę, pamiršę, kaip gyvenome per karantiną.

„Iš tikrųjų situacija negerėja, epidemiologiškai ji išlieka tokia pat bloga. Židinių daugėja ir jų ateityje, aišku, daugės, nes atsiranda atvejų, kurių atsekti neįmanoma. Iš tikrųjų tarnybų žmonės dirba labai intensyviai, bet turime suprasti, kad kuo daugiau bus atvejų, tuo mažiau mes galėsime tuos atvejus atsekti“, – nurodė sveikatos apsaugos ministras.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus padalinio vadovė Rolanda Lingienė taip pat sakė, kad savaitgalį vyko NVSC, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos bei Policijos departamento organizuotas monitoringas, kurio metu tikrintos viešojo maitinimo įmonės, kultūros, pramogų ir kiti renginiai, festivaliai.

Patikrinimų metu siekta nustatyti, kaip laikomasi naujausių sprendimų dėvėti veido kaukes, ar jos taisyklingai nešiojamos, ar laikomasi saugių atstumų.

Kaip sakė R.Lingienė, iš viso patikrintos 1309 vietos, renginiai. Nustatyti 326 pažeidimai. Didžioji jų dalis nebuvo formalizuoti, buvo pateikti įspėjimai žodžiu.

Nuo pirmadienio iš Vokietijos į Lietuvą atvykusiems asmenims nuo pirmadienio įvedama privaloma dviejų savaičių izoliacija. Iš viso paveiktų šalių sąraše – jau 102 valstybės. Atnaujintame sąraše, k nebeliko Baltarusijos, todėl iš šios šalies grįžtantiems Lietuvos piliečiams arba leidimą gyventi Lietuvoje turintiems užsieniečiams nuo pirmadienio nebereikia izoliuotis. Tačiau 14 dienų izoliacija ir toliau yra privaloma iš Baltarusijos atvykstantiems užsieniečiams, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius