Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 11 /12:52

Lietuvoje – 44 nauji koronaviruso atvejai: virusas plinta Šiaulių apskrityje, nežinoma, kaip užsikrėtė 12 žmonių

Per praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 44 nauji koronaviruso atvejai, praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Iš jų 13 yra patvirtinta siuvimo įmonėse Šiauliuose, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Ligoninėse dėl koronaviruso gydomi 34 žmonės, keturi – reanimacijoje.
VU Gyvybės mokslų centro laboratorija
Asociatyvi nuotrauka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iš viso šalyje patvirtinti 3243 COVID-19 atvejai. 2049 žmonės pasveiko nuo ligos, o 1095 – serga. 7390 asmenų šiuo metu reikia izoliuotis.Taip pat Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 86 asmenys. 13 asmenų mirė dėl kitų priežasčių, nors buvo užsikrėtę COVID-19.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, per praėjusią parą ištirtas 5021 ėminys dėl įtariamo koronaviruso. Iki šiol iš viso ištirta 687 118 ėminių dėl įtariamo koronaviruso, iš jų – 187 312 iš mobilių punktų.

NVSC Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė BNS pranešė, kad šalies ligoninėse nuo koronaviruso šiuo metu gydomi 34 žmonės, keturi iš jų – reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose.

Jos teigimu, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma vienam žmogui, su deguonies kaukėmis gydoma 13 asmenų.

Beveik trečdalis naujų atvejų Šiaulių apskrityje

Septyni nauji atvejai siejami su siuvimo įmone „Interscalit“, iš viso su šiuo protrūkiu jau siejami 28 COVID-19 atvejai. Šeši nauji atvejai registruoti įmonėje „Comco“. NVSC informuoja, kad įmonės veikla sustabdyta. Šiuo metu turimais duomenimis, sąsajos tarp atvejų, patvirtintų dvejose siuvimo įmonėse, nenustatytos.

Trys nauji atvejai Tauragės apskrityje yra siejami su protrūkiu Kęstučio batalione. Naujausiais NVSC duomenimis, iš viso su šiuo židiniu siejamas 41 COVID-19 atvejis.

Vilniaus apskrityje, Švenčionių rajone, patvirtintas dar vienas atvejis, siejamas su įmone „Intersurgical“. Vertinama, kad su šiuo protrūkiu dabar siejami 48 atvejai.

Be to, dar 13 asmenų užsikrėtė po kontakto su anksčiau patvirtintais atvejais. Iš jų du atvejai užfiksuoti dviejose Vilniaus miesto mokyklose – Martyno Mažvydo ir Gabijos progimnazijose. Vienu atveju nustatyti 37, kitu – 38 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys.

Apie šiuos susirgimus visuomenės sveikatos specialistai informavo dar ketvirtadienį.

NVSC teigimu, kol kas nežinoma, kaip užsikrėtė 12 žmonių.

Taip pat per praėjusią parą patvirtinti du įvežtiniai atvejai.

Vienas įvežtinis atvejis patvirtintas Klaipėdos apskrityje asmeniui, kuris į Lietuvą atvyko iš Ukrainos, antrasis registruotas Telšių apskrityje. COVID-19 patvirtinta asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Prancūzijos.

Ketvirtadienį šalyje buvo patvirtinti 36 nauji koronaviruso atvejai. 17 jų susiję su židiniais, daugiau nei trečdalis – su Šiauliuose veikiančia siuvimo įmone „Interscalit“.

Ketvirtadienį taip pat pranešta, kad dar dviejose Vilniaus mokyklose nustatyti COVID-19 atvejai – susirgo M.Mažvydo progimnazijos pradinukas ir Gabijos progimnazijos moksleivis. Abiejų mokinių klasės nuo ketvirtadienio mokosi nuotoliniu būdu. Visoje Lietuvoje COVID-19 infekcijos atvejų nustatyta jau 21 ugdymo įstaigoje.

Baigtas populiacijos tyrimas dėl persirgimo koronavirusu. Nustatyta, kad Lietuvoje COVID-19 persirgo mažiau nei 3 proc. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas