-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 26

Lietuvoje įkalintų asmenų mažėja – neliko nė 5 tūkstančių

Kalėjimų departamentas informuoja, kad nuteistų ir suimtų asmenų skaičius šalies įkalinimo įstaigose rugpjūčio 25 d. nesiekė nė 5 tūkstančių – iš viso šiuo metu laisvės atėmimo vietose yra 4999 įkalintieji. Tai, pasak Kalėjimų departamento vadovo, mažiausias įkalintųjų skaičius per Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį.
Alytaus pataisos namai
Alytaus pataisos namai / Kalėjimų departamento nuotr.

„Nuteistųjų, atliekančių laisvės atėmimo bausmę Lietuvos įkalinimo įstaigose nuosekliai mažėja. Tai didele dalimi lemia švelnėjanti Baudžiamoji politika, orientuota ir į alternatyvių laisvės atėmimui bausmių skyrimą, kai tam tikrais atvejais nusikaltę asmenys nėra izoliuojami nuo visuomenės, didesnis lygtinio paleidimo taikymas, didėjanti darbo su nuteistaisiais kokybė.

Svarbu suprasti, kad kai kuriais atvejais daug geriau suteikti žmogui galimybę dirbti, mokėti mokesčius, atlyginti žalas, išlaikyti santykius su artimaisiais ir taip būti naudingesniu visuomenei, atkuriant buvusį pažeistą santykį“, – sako Kalėjimų departamento direktorius Virginijus Kulikauskas.

Pasak V.Kulikausko, kalinamųjų skaičius kasmet sumažėja keliais šimtais, ir tai leidžia bausmių vykdymo sistemai persiorientuoti iš anksčiau pataisos pareigūnams akcentuotų apsaugos funkcijų į nuteistųjų elgesio keitimo modelius.

Kalėjimų departamento duomenimis, 2015 metų gruodžio 31 dieną Lietuvos kalėjimuose buvo 7355 nuteistieji ir suimtieji. O, pavyzdžiui, 2018 metų tai pačiai datai buvo skaičiuojami 6485 įkalintieji. 2020 metais jų skaičius sumažėjo iki 5320. 2021 metų pabaigoje įkalinimo įstaigose buvo jau tik 5086 nuteisti ir suimti asmenys, o 2022 m. rugpjūčio 25 dieną kalinamųjų skaičius nebesiekė 5 tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius