Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 12 /18:18

Lietuvoje – pavojų keliantis sniego šėlsmas, pasipylė skaudžios avarijos

Beveik visoje šalyje penktadienį po pietų įsismarkavo snygis, tačiau tai – dar ne pabaiga. Į vakarą laukiama ypač gausaus sniego Rytų Lietuvoje. Kelininkai jau įspėja apie sudėtingas eismo sąlygas.
Vilniuje sninga
Vilniuje sninga / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Plika akimi sostinėje atrodo, kad sninga ganėtinai intensyviai ir gausiai – snygis toks stiprus, kad sostinėje sunku įžiūrėti Televizijos bokštą.

15min nuotr./Eismas per snygį Vilniaus centre
15min nuotr./Eismas per snygį Vilniaus centre

Tačiau Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos radarų informacija rodo ką kitą – šalyje vyrauja silpni krituliai, tačiau tikėtina, kad snigs dar intensyviau.

15min nuotr./Vilniaus centre, prie Kudirkos aikštės nuslydo autobusas
15min nuotr./Vilniaus centre, prie Kudirkos aikštės nuslydo autobusas

Remiantis kritulių prognozės žemėlapiu, šiuo metu sninga beveik visoje šalyje, išskyrus Vakarų Lietuvą, kur sniegas prasidėjo anksčiausiai, o gausiausiai sniegą drebia aplink Marijampolę, Kauną, Ukmergę.

Vakarop kritulių pilni debesys nuo Biržų slinks žemyn ir apie 19 valandą pasieks Vilnių, kaip reikiant klius ir Pietų Lietuvai.

Vis dėlto, gilią naktį, apie 3 valandą, snigti turėtų nustoti, tačiau sniegas sugrįš į Lietuvą šeštadienio vakarą ir slinks nuo Klaipėdos ligi Vilniaus.

Vairuotojams siunčia įspėjimą

Šalyje dėl besitęsiančių mišrių kritulių sudėtingesnės eismo sąlygos daugelyje šalies rajonų, ypač Ariogalos ir Prienų rajonuose valstybinės reikšmės keliai šlapi, drėgni, vietomis slidūs dėl plikledžio, nurodo Automobilių kelių direkcija.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos daugiausia šlapios arba drėgnos, vietomis provėžotos, padengtos pažliugusio sniego sluoksniu. Mažesnio intensyvumo valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios, provėžotos, padengtos ledu, prispausto, puraus arba pažliugusio sniego sluoksniu, kuris vietomis siekia iki 10 cm.

Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašoma rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį ir atkreipti dėmesį į pavojingus kelio ruožus ir sumažinti greitį prieš juos, t.y. sankryžas, miško proskynas, taip pat būti atidžius važiuojant per tiltus ir viadukus.

Oro temperatūra nuo 5 iki 10 laipsnių šalčio, vakariniuose rajonuose apie 0.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį daug kur vyraus mišrūs krituliai. Vietomis plikledis. Vėjas 8–13 m/s. Žemiausia oro temperatūra nuo 3 iki 10 laipsnio šalčio.

Socialiniuose tinkluose jau plinta vaizdo įrašai, kuriuose matoma, kad eismo sąlygos labai sudėtingos.

Skaudžios avarijos

Policijos departamento duomenimis, viena tragiška avarija įvyko apie 16.24 val. Panevėžio aplinkkelyje.

Eismo įvykio metu susidūrė penki krovininiai ir du lengvieji automobiliai.

Į ligoninę buvo pristatytas ir joje po gaivinimo mirė 1955 metais gimęs krovininio automobilio vairuotojas.

Policijos departamento atstovas spaudai 15min teigė, kad nuo 13 valandos registruotos 23 avarijos, kuriose sužaloti penki žmonės, iš kurių – trys vaikai.

Tai – tik įskaitiniai eismo įvykiai, neskaitant techninių susidūrimų, kurių metu neprireikia nei policijos, nei medikų pagalbox.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius