-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 06 14

Lietuvos Ukrainai dovanojamas „Bayraktar“ bus apginkluotas „Roketsan“ raketomis

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pranešė, kad Krašto apsaugos ministerija susitarė dėl Lietuvos Ukrainai dovanojamo bepiločio orlaivio „Bayraktar“, kuris bus pavadintas „Vanago“ vardu, apginklavimo Turkijos bendrovės „Roketsan“ raketomis.
Krašto apsaugos ministras Vilius Semeška Paryžiuje pasirašė raketų įsigijimo sutartį
Krašto apsaugos ministras Vilius Semeška Paryžiuje pasirašė raketų įsigijimo sutartį / Nuotr. iš Viliaus Semeškos „Facebook“ profilio

„Krašto apsaugos ministerija susitarė dėl Bayraktaro Vanagas apginklavimo. Amunicija bus pristatyta laiku. Dėkojame bendrovei ir už papildomai prie pirkinio dovanotą amuniciją“, - antradienį pranešė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas savo paskyroje „Facebook“.

 Raketa „Roketsan MAM-L“
Raketa „Roketsan MAM-L“

Iniciatyvos sumanytojas ir įgyvendintojas žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas savo paskyroje „Facebook“ pranešė, kad penktadienį „Laisvės TV“ pervedė 1,5 milijono eurų Krašto apsaugos ministerijai, o antradienį viceministras Vilius Semeška Paryžiuje pasirašė sutartį su Turkijos bendrove „Roketsan“ dėl „Bayraktar“ apginklavimo raketomis „Roketsan MAM-L“.

„Ir čia ne žaisliukas – atakos atstumas iki 8 kilometrų, naudojant lazerinį taikiklį itin tiksli, pataikymo spindulys tik iki trijų metrų net ir prieš judantį taikinį, efektyviausia prieš tankus ir šarvuotąsias mašinas“, – rašė A.Tapinas.

Jis neatskleidė tikslaus įsigytų raketų kiekio, bet pridūrė, kad Turkijos bendrovė pridėjo neįvardijamą skaičių raketų dovanų.

Per A.Tapino ir „Laisvės TV“ inicijuotą akciją Lietuvos žmonės suaukojo 5,9 mln. eurų už kuriuos ketinta pirkti kovinį droną „Bayraktar“ ir padovanoti jį Ukrainos kariuomenei, tačiau apie akciją sužinojusi Turkijos bendrovė „Bayraktar“ nusprendė jį padovanoti. Tuomet nutarta nepilotuojamo orlaivio apginklavimui skirti 1,5 mln. eurų. Likusi suaukota 4,4 mln. eurų suma „Laisvės TV“ sprendimu bus skirta kitai paramai, taip pat ir gynybinei, humanitarinei, taip pat atstatomajai pagalbai Ukrainai.

Šiam nepilotuojamam orlaiviui žmonės išrinko Vanago pavadinimą Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago garbei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius