-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 31

Lietuvos žmonėms geriausiai atstovauja D.Grybauskaitė ir A.Butkevičius

Lietuvos gyventojai toliau mano, kad geriausiai jų interesams atstovauja prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius, rodo naujausia apklausa.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

22,2 proc. apklaustųjų sausį teigė, kad geriausiai jų interesams atstovauja D.Grybauskaitė. Tiesa, taip manančių nuo gruodžio sumažėjo – tada jų buvo 24,6 proc. A.Butkevičių, kaip geriausiai atstovaujantį jų interesams, nurodė 11,7 proc. apklaustųjų, prieš mėnesį taip teigė 13,8 proc. apklausos dalyvių.

„Tam tikras paradoksas yra – žiniasklaidos dėmesio centre buvo ilgą laiką Rolandas Paksas ir Valentinas Mazuronis – dėl jų debatų ar nertiesioginių debatų – jie yra vienas trečioje, kitas ketvirtoje vietoje. Mazuronis anksčiau nepatekdavo į tokias aukštas pozicijas“, – LRT radijui sakė bendrovės „Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys.  

Valdančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas Rolandas Paksas gavo 6,5 proc. respondentų balsų (gruodį – 4,7 proc.), europarlamentaras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis – 3 proc.

Toliau rikiuojasi nepartinis, kandidatas į Vilniaus merus Naglis Puteikis (2,7 proc.), Darbo partijos įkūrėjas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas (2,5 proc.) – visi jie prieš mėnesį nepateko į pirmąjį aštuonetuką.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė nukrito – už ją pasisakė 2,3 proc. apklaustųjų (gruodį – 2,5 proc.), už EP narę Viliją Blinkevičiūtę – 2,1 proc. (1,2 proc.).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „ Vilmorus“ reprezentatyvi gyventojų apklausa atlikta sausio 16-23 dienomis, jos rezultatus šeštadienį skelbia dienraštis „ Lietuvos rytas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius