-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 04 19

LRT tarybos pirmininku perrinktas Žygintas Pečiulis

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybai dar trejus metus vadovaus Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto profesorius ir žiniasklaidos analitikas Žygintas Pečiulis. Tai antroji jo kadencija.
Žygintas Pečiulis
Žygintas Pečiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

LRT tarybos pirmininkas buvo renkamas balsuojant. Naujas vadovas laikomas išrinktu, kai už jį balsuoja daugiau kaip pusė visų tarybos narių. Už Ž.Pečiulį balsavo 9 iš 10 tarybos narių, 1 susilaikė. Pagal įstatymą tarybos pirmininkas renkamas 3 metų kadencijai. Į šias pareigas gali pretenduoti bet kuris paskirtas LRT tarybos narys.

Žurnalistas, humanitarinių mokslų daktaras, profesorius Ž.Pečiulis LRT tarybos nariu tapo 2012-ųjų gegužę, jį delegavo prezidentė. Tarybos pirmininku Ž.Pečiulis pradėjo dirbti 2013-ųjų balandį. Iki tol LRT tarybos pirmininko pareigas ėjo Dainius Radzevičius.

Pats Ž.Pečiulis perrinkimo fakto teigia pernelyg nesureikšminantis ir kur kas labiau džiaugiasi visos LRT tarybos nuveiktais darbais.

„LRT taryba yra kolektyvinis organas ir visus sprendimus priima kolektyviai, todėl tarybos pirmininkas viso labo yra tas žmogus, kuris kviečia posėdžius, pirmininkauja ir veikia tarp tarybos posėdžių. Tad pirmininko išrinkimo nereikėtų pernelyg sureikšminti.

Labiau norėčiau pasidžiaugti tarybos darbu, nes manau, kad jis yra kūrybiškas, darbas čia vyksta be tuščių ginčų ar nesutarimų, kurių galbūt kildavo anksčiau. Manau, kad dar prieš keletą metų išsprendėme labai svarbius klausimus, atidžiai tvarkėme savo reglamentą ir tai atnešė teigiamų pokyčių.

Man kartais net atrodydavo, kad LRT taryba per daug dėmesio skiria sau, o ne LRT TELEVIZIJAI ar RADIJUI, bet dabar, kai pakoregavome darbo tvarką, dirbti yra kur kas lengviau, – kalbėjo pirmininkas.

Man kartais net atrodydavo, kad LRT taryba per daug dėmesio skiria sau, o ne LRT TELEVIZIJAI ar RADIJUI, bet dabar, kai pakoregavome darbo tvarką, dirbti yra kur kas lengviau“, – kalbėjo pirmininkas.

LRT tarybos vadovas pasidžiaugė ir jau kelerius metus veikiančiomis LRT tarybos darbo grupėmis, kuriose svarstomi svarbūs klausimai prieš juos aptariant tarybos posėdžiuose. Darbą palengvina ir LRT tarybos duomenų bazė.

„Gerai ir tai, kad LRT taryba atsinaujina ketvirtadaliu kas dvejus metus. Viena vertus, dėl to truputį gaila, nes išeina žmonės, su kuriais dirbame. Kita vertus, tai rodo, kad LRT taryba yra jaunas ir gyvas organizmas. Juk svarbu, kad vanduo nenusistovi, nuolat ateina naujų žmonių, turinčių pasiūlymų ir tam tikrą matymą.

Manau, kad LRT tarybos sudarymo principas, nuolat vykstanti rotacija ir atsinaujinimas yra vienas moderniausių Europoje.

Džiugu, kad pokyčiai LRT taryboje – pirmininko rinkimai ar tarybos atsinaujinimas – nesutampa su politiniu kalendoriumi. Pvz., dabar siųsime laišką Seimui, prašydami, kad iki rinkimų būtų paskirti keturi nauji kandidatai į LRT tarybą. Rudenį bus išrinktas naujas Seimas, bet nariai bus paskirti dar senojo. Žinau, kad kai kurie tai vertina skeptiškai, tačiau nieko nėra baisiau, kai ateina naujas Seimas, ir keičiasi visa LRT vadovybė. Džiaugiuosi, kad tokie laikai – jau praeity“, – dėstė profesorius.

LRT taryba – aukščiausias visuomeninio transliuotojo valdymo organas. Ji sudaroma iš 12 asmenų, kuriuos skiria Respublikos Prezidentas, Seimas, Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius