-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 02 /20:04

Prie S.Skvernelio jungiasi Neringos, Šilutės merai, Lazdijų „valstiečių“ skyrius

Dalis Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Neringos skyriaus paliko partiją. Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius teigė, kad skyriui vadovavęs Neringos meras Darius Jasaitis prisipažino nusprendęs prisijungti prie Sauliaus Skvernelio buriamos politinės jėgos, su juo kartu iš partijos traukiasi ir dalis bendražygių. Prie S.Skvernelio politinės jėgos nusprendė jungtis ir Lazdijų rajono „valstiečiai“, o Šilutės rajono meras Vytautas Laurinaitis jau tokį sprendimą sako priėmęs.
Saulius Skvernelis
Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

D.Jasaitis 15min ketvirtadienį sakė, kad iš skyriaus pasitraukė apie 50 narių, tačiau prašymus tapti S.Skvernelio buriamos partijos steigėjais kol kas parašė tik 15.

Anot jo, kai kurie skyriaus nariai išeina „į niekur“, tai yra, jungtis prie S.Skvernelio neketina.

Pats D.Jasaitis sakė prašymo kol kas neparašęs, bet „labai labai rimtai“ apie tai svarstantis.

Dalis skyriaus, anot jo, lieka, LSDP ir toliau turės savo skyrių Neringoje. Pašnekovas prisipažino, kad jo sprendimą sveikino ne visi skyriaus bičiuliai.

Anot politiko, šis sprendimas jam asmeniškai sunkus, bet jį lėmė ne viena priežastis – kaip pavyzdį jis minėjo verslinės žvejybos draudimą Kuršių mariose.

„Pakvietus Sauliui Skverneliui be galo apsidžiaugiau, nes kai jis buvo premjeru, man teko dirbti kartu. Yra nemažai buvusių bičiulių ir dar bus partijoje, su kuriais kitais metodais bandome pasiekti, kad kitiems būtų tik smagiau ir geriau“, – sakė jis.

M.Sinkevičius bandė atkalbėti

LSDP partijos pirmininkės pirmasis pavaduotojas M.Sinkevičius pasakojo, kad prieš keletą dienų D.Jasaitis jam paskambino.

„Jis pasakė, kad yra apsisprendęs – įvardijo taip, kad „nemiegu tris mėnesius“, bet apsisprendžiau galutinai ir sprendimo nebekeisiu, kad apsisprendžiau palikti partiją ir panašiai planuoja pasielgti dalis skyriaus narių“, – pasakojo jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: T.Tomilinas: pas mus pereina LVŽS skyriai, greit turėsime savo frakcijas rajonuose.

Anot M.Sinkevičiaus, išeiti nusprendė ne visas skyrius, lieka apie 15 jo narių, galbūt ir daugiau.

„Pasakęs, kad traukiasi iš mūsų politinės organizacijos, pasakė, kad planuoja prisijungti prie S.Skvernelio buriamos politinės organizacijos“, – sakė jis.

Socialdemokratas sakė, kad situacija nebus palikta savieigai, artimiausiu metu partijos vadovybė ketina atvykti į skyrių, kalbėtis su likusiais partiečiais apie tai, kodėl taip įvyko. Bus svarstoma, kas galėtų tapti naujaisiais skyriaus lyderiais.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Sinkevičius

„Tikrai ta naujiena iš D.Jasaičio ir kolegų Neringos skyriuje buvo nelaukta ir netikėta, savotiškas sukrėtimas, paaiškinimų racionalių tam nerandame, bandėme atkalbėti ir aš kalbėjau su meru bandydamas atkalbėti, ir kolegos merai, ir žinau, kad pirmininkė su juo diskutavo, aišku, mes gi demokratinė partija – kiekvieno valia“, – sakė jis.

Vienas socialdemokratų partijos vadovų sakė, jog jam belieka apgailestauti, kad traukiasi toks aktyvus politikas, matomas veidas.

Pasak M.Sinkevičiaus, norėjosi, kad politinę ateitį jis ir toliau sietų su LSDP.

Nusprendė jungtis ir Lazdijų rajono „valstiečiai“

Prie ekspremjero kuriamos politinės jėgos nusprendė jungtis ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Lazdijų rajono skyriaus nariai, tarp jų – ir rajono merė Ausma Miškinienė.

Toks sprendimas priimtas ketvirtadienį vykusiame rajono skyriaus susitikime.

„Nusprendėm, kad iš 72 susirinkusiųjų vienas lieka pas Karbauskį, o visi kiti eisim pas Skvernelį“, – BNS sakė skyriaus vadovas Benius Rūtelionis.

„Pas Karbauskį lieka vienas ūkininkas iš Leipalingio. Ir merė, ir Benius, ir visa dauguma eina pas Skvernelį, nenorėjome skaldytis ir einam“, – pridūrė jis.

Apie svarstymus palikti „valstiečius“ ketvirtadienį pranešus A.Miškinienei, šios partijos lyderis Ramūnas Karbauskis BNS teigė, jog tai yra išsigryninimas – tokiems politikams rūpi tik valdžia, o ne vertybės.

Lazdijų rajono merė A.Miškinienė BNS teigė, kad „jos sprendimas galbūt buvo nuspėjamas“.

„Taip, aš traukiuosi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos gretų ir ketinu įsitraukti į naujos partijos – Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – steigimą. Noriu ir lieku dirbti komandoje su tais kolegomis, su kuriais pradėjau savo kaip politikės kelią, su kolegomis, kurie nuo pat 2018 metų buvo konstruktyvūs bendražygiai ir dalykiški patarėjai, šiomis aplinkybėmis jie jau yra Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nariai“, – atsiųstame komentare sakė A.Miškinienė.

R.Karbauskis: tai yra išsigryninimas

Apie svarstymus palikti LVŽS pranešus Lazdijų merei A.Miškinienei, šios partijos lyderis Ramūnas Karbauskis BNS sakė, jog tai yra išsigryninimas – tokiems politikams rūpi tik valdžia, o ne vertybės.

„Tai yra tiesiog išsigryninimas ir tą procesą labai ramiai priimam, nes tie žmonės, kurie dabar išeina, jeigu tokių bus, jie bet kuriuo atveju išeitų anksčiau ir vėliau, jeigu jie gautų pasiūlymą, kuris jiems, siekiant valdžios, būtų naudingesnis“, – BNS ketvirtadienį sakė „valstiečių“ lyderis.

„Kai manęs vienoj ar kitoj savivaldybėj, mūsų skyriuose paklausia, tai aš sakau – džiaukitės, kad dabar, pavyzdžiui, Onutė ar Marytė išeina, nes jeigu išeitų po tarybos rinkimų, pavyzdžiui, prarastume mandatą, jeigu jai pasiūlytų geresnį darbą ar kažką tokio. Tai kam mums tokie žmonės reikalingi?“, – pridūrė jis.

R.Karbauskis teigė, kad Lazdijų rajono merė jį žadėjo apie sprendimą informuoti pirmą.

„Ji man buvo žadėjusi, kad jeigu ji apsispręs, mane pirmą informuos“, – teigė R.Karbauskis.

Jis taip pat sakė nežinantis, kad yra kitų partijos narių – merų, kurie ketintų ją palikti.

„Galiu pasakyt viena – jeigu pas mus bus išeinančių vienas kitas ar kažkiek ten, tai bus žmonės, kuriems valdžia yra tikslas, kurie nevienijami tų vertybių ir buvo pas mus ne dėl to, kad juos vienija vertybės, o valdžia (...) Mes puikiai suprantame, kad ta nauja partija, kuri steigiasi, nebus analogiška LVŽS savo vertybėmis“, – tvirtino R.Karbauskis.

Sprendimų dar nepriėmė

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas BNS taip pat patvirtino, kad S. Skvernelis kvietė jį ir kurorto valdžioje dirbančius politinius bendražygius į partiją.

„Kalbam, bendraujam, bet sprendimų kol kas nepriimta. Nėra kur skubėti“, – sakė meras.

Kretingos meras Antanas Kalnius teigė, kad sprendimo, ar prisijungti prie S.Skvernelio komandos, nėra priėmęs.

„Ne kartą esu susitikęs su įvairiomis partijomis. Mums svarbu, kad pamato “Kretingos kraštą„. Esu pasakęs, kad jei dalyvausiu kituose Kretingos mero rinkimuose, tai tik su „Kretingos kraštu““, – pažymėjo jis.

Su Šilutės rajono meru – ir dalis skyriaus

Tuo metu Šilutės rajono meras, „Laisvės ir teisingumo“ partijos narys Vytautas Laurinaitis 15min patvirtino, kad jungsis prie S.Skvernelio.

Jo teigimu, sprendimas brendo jau nuo vasaros. Būta diskusijų ir su Sauliumi Skverneliu apie galimus pokyčius.

„Tai ne šių dienų sprendimas, tikrai. Matėme praėjusios Vyriausybės darbą ir ypač požiūrį regionus. To mes nematėme nei anksčiau, nematome ir dabar. Buvo akivaizdus, konkretus darbas. Savivaldoje turiu patirties, ne pirmus metus dirbu ir galiu lyginti. Ši Vyriausybė, o konkrečiai premjerė, pakeitė planus, kuriuos matėme programoje“, – komentavo V.Laurinaitis.

Anot jo, dauguma Šilutės skyriaus narių išreiškė poziciją jungtis prie S.Skvernelio.

Dabar sunku pasakyti, kiek bus žmonių – 50 ar 60. Dar kalbėsimės

„Dabar sunku pasakyti, kiek bus žmonių – 50 ar 60. Dar kalbėsimės“, – teigė jis.

BNS V.Laurinaitis sakė, kad dalis besijungiančiųjų prie S.Skvernelio partijos yra „Laisvės ir teisingumo“ nariai, dalis – nepartiniai.

S.Skvernelis: „Mes planuojam visur savivaldybėse turėti skyrius“

Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas S.Skvernelis 15min patvirtino, jog socialdemokratas Neringos meras D.Jasaitis ir dalis partijos skyriaus planuoja jungtis prie jo buriamos politinės jėgos.

„Aš manau, kad taip ir bus“, – sakė jis.

Apie galimus kitų merų pasitraukimus S.Skvernelis kol kas kalbėti nenorėjo.

„Kur, kas, ką planuoja, labai sunku pasakyti. Kai priima sprendimus, tie žmonės ir paviešina savo sprendimus. Reikia tiesiog palaukti, kokie sprendimai, kas, ką priims, matysim“, – sakė jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Naujai steigiama partija, pasak S.Skvernelio, savo skyrius sieks turėti visose Lietuvos savivaldybėse: „Mes planuojam visur savivaldybėse turėti skyrius – ar bus tarybos nariai, ar ne tarybos nariai, nežinome, kaip bus. Žmonės, kurie išreiškė norą tapti steigėjais, buriasi.“

Politikas neatmetė galimybės, kad Lietuvos savivaldybių tarybose įsikurs ir Demokratų frakcijų.

Tokia frakcija, pasak jo, galėtų atsirasti ir Neringos savivaldybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius