Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2019 02 28

LVŽS kandidato į Druskininkų merus biuras dalija nemokamo sveikatos patikrinimo rezultatus

Druskininkų socialdemokratai kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo. Jie užfiksavo, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidato į Druskininkų merus Donato Mizaro atstovaujamos profsąjungos biure dalijami sveikatos patikrinimo, kurį už „Argokoncerno“ įmonių lėšas atliko „Medicina practica“, rezultatai.
Donatas Mizaras
Donatas Mizaras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Laboratorinius tyrimus atliekančios bendrovės autobusiukas po Druskininkus važinėjo vasario 18–22 dienomis.

Rezultatų dalybos D.Mizaro atstovaujamos profsąjungos „Solidarumas“ biure, kurį jis dalijasi su „valstiečių“ parlamentare Virginija Vingriene, pastebėtos ketvirtadienį – vykstant išankstiniam balsavimui.

VIDEO: LVŽS kandidato į Druskininkų merus biuras dalija nemokamo sveikatos patikrinimo rezultatus

Anot socialdemokratų, biure Čiurlionio gatvėje apsilankę žmonės dėkoja „valstiečiams“.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovas Justas Pankauskas sako, kad tai – akivaizdus rinkėjų papirkinėjimas teikiant neatlygintinas paslaugas. Partija dėl to kreipiasi į VRK.

LSDP nuotr. /Sveikatos patikrinimo rezultatų dalyvos D.Mizaro biure
LSDP nuotr. /Sveikatos patikrinimo rezultatų dalyvos D.Mizaro biure

„Valstiečių“ kandidatas į Druskininkų merus D.Mizaras 15min fakto neneigė, tačiau nenorėjo sutikti, kad taip yra papirkinėjami rinkėjai.

Nu, nepapirkinėjam, dalija to projekto savanoriai. Šiaip pats nedalyvauju tame reikale (...) To projekto iniciatyva (viskas vyksta – aut.). Čia yra projektas, jau aštuoneri metai jisai tęsiasi ir čia seniai buvo suplanuota, kad į Druskininkus atvažiuos“, – paaiškino jis.

Paklaustas, ar projekto vykdytojai prašė užleisti biurą, kandidatas teigė, kad tiesiog „ant gatvės“ nesinori dalinti žmonėms sveikatos patikrinimo rezultatų.

„Dabar ir lyja ir šalta, tiesiog neturim kitokių galimybių“, – sakė jis.

Mes to nesiejame su rinkimais.

„Mes tikrai nepapirkinėjame ir nesiejame to su rinkimais, tiesiog aš pats asmeniškai dalyvauju jau dešimt metų įvairiuose labdaringuose projektuose, savanoriauju ir, va, kiti žmonės... Mes nesiejam, gal kažkam kitam taip norisi... VRK yra išaiškinimas, kad nenaudojam jokios atributikos nei nieko ir autobusiukas nebuvo su tuo siejamas. Nei su partijos pirmininko pavarde... Nežinau, kame problema“, – kalbėjo jis.

LSDP nuotr. /D.Mizaro biuras Druskininkuose
LSDP nuotr. /D.Mizaro biuras Druskininkuose

15min pastebėjus, jog problema ta, kad už akciją moka „Agrokoncerno“ įmonės, D.Mizaras paaiškino, kad projektas, kurio metu tikrinama gyventojų sveikata, yra tęstinis.

„Mes nesinaudojam kaip kandidatai (projektu – aut.). Mes kaip savanoriai dirbam, tai iš anksto suplanuota (...) Mes to nesiejame su rinkimais“, – teigė jis.

Anot skundą parašiusių socialdemokratų, „valstiečiai“ sistemiškai papirkinėja rinkėjus ir tai esą yra ne pirmas atvejis.

„Tai, kas vyksta V.Vingrienės biure, – šiurkštus Savivaldybių rinkimų įstatymo pažeidimas. Už tokį pažeidimą kandidatai turėtų būti šalinami iš rinkimų“, – teigė LSDP vicepirmininkas J.Pankauskas.

Akciją „Išsaugokime vyrus“, kaip skelbiama LŽVS tinklalapyje, inicijavo LŽVS, o šio projekto globėju pristatomas partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Dėl minėtos akcijos nemalonumų turi ir kiti „valstiečių“ kandidatai.

Alytaus apygardos rinkimų komisija, „valstiečių“ kandidatą į Alytaus rajono merus Aurimą Truncę pripažino netiesiogiai papirkinėjus rinkėjus. Jis savo feisbuko paskyroje dalijosi informacija apie nemokamą sveikatos patikrinimą, kuri atliekama už „Agrokoncerno“ grupės įmonių pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius