Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 27

Alytaus rinkimų komisija pripažino „valstietį“ A.Truncę netiesiogiai papirkinėjus rinkėjus

Alytaus apygardos rinkimų komisija, „valstiečių“ kandidatą į Alytaus rajono merus Aurimą Truncę pripažino netiesiogiai papirkinėjus rinkėjus. Jis savo feisbuko paskyroje dalijosi informacija apie nemokamą sveikatos patikrinimą, kuri atliekama už „Agrokoncerno“ grupės įmonių pinigus. Galutinį žodį dėl A.Truncės turės tarti Vyriausioji rinkimų komisija.
Darbo partijos kandidatas į Alytaus rajono merus Aurimas Truncė
Aurimas Truncė / V.Danauskienės nuotr.

Tai, kad A.Truncė pripažintas netiesiogiai papirkinėjęs rinkėjus, 15min patvirtino Alytaus apygardos rinkimų komisijos pirmininkės pavaduotojas Mindaugas Sapežinskas.

„Priimtas sprendimas, kad pagal požymius yra galimas netiesioginis papirkimas, įžvelgia komisija“, – sakė jis. Pasak M.Sapežinsko, šis sprendimas perduotas VRK.

Nemalonumai A.Truncę pasivijo dėl mobiliosios laboratorijos, kuri kviečia gyventojus nemokamai pasitikrinti sveikatą.

Kandidatas savo „Facebook“ profilyje buvo pasidalijęs informacija, kurioje Alytaus rajono gyventojai kviečiami nemokamai pasitikrinti sveikatą su mobiliosios laboratorijos apsilankymo grafikais.

Taip pat buvo užfiksuota, kad prie pat laboratorijos stovi automobilis, apklijuotas A.Truncės politine reklama.

A.Truncė: nedariau, nedarau, nedarysiu

Trečiadienį A.Truncė savo feisbuke patalpintame pareiškime teigė, jog pasklidus informacijai apie neva netiesiogiai papirkinėjamus rinkėjus, jis atsakingai pareiškia to nedaręs, nedarantis ir nedarysiantis ir nesiveliantis į nešvarius rinkiminius triukus.

„Šią paskleistą informaciją vertinu kaip aršų konkurentų puolimą, siekiant visais būdais patraukti mane iš rinkimų sąrašų. VRK sprendimą aš ir visa mano komanda priimsime aukštai iškelta galva ir jį įgyvendinsime, tačiau tikrai nepripažinsime bandę kaip nors daryti įtaką rinkėjų pasirinkimui už ką balsuoti“, – teigė jis.

Anot kandidato, jam apmaudu matyti, kaip kiti rinkimų dalyviai „daro akivaizdžius pažeidimus“, tačiau jie esą vis užglaistomi pasitelkiant įtakingas pažintis, bauginimus ir kitus neteisėtus būdus.

„Tikiu Alytaus rajono gyventojų gebėjimais tinkamai įvertinti esančius kandidatus į Alytaus rajono merus ir jų pasirinkimu. Neabejoju, teisybė vis tiek kažkada prasiskina kelią į dienos šviesą!“, – aiškino jis.

Apie skundus dėl po Alytų važinėjančio autobusiuko – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio globojamos iniciatyvos „Saugokime vyrus“ mobilios laboratorijos, vasario pradžioje skelbė LRT.

Buvo pastebėta, kad A.Truncės reklaminis automobilis prie mobiliosios laboratorijos stovi labai dažnai.

A.Truncė LRT atrėžė, kad tikrai nepersekioja laboratorijos autobusiuko. Tai, kad nuolat atsiranda toje pačioje vietoje, tėra sutapimas, jis savo transportą gali palikti kur nori, o prie laboratorijos esą reklamuojasi ir kiti kandidatai.

LVŽS atstovė Agnė Širinskienė vasario pradžioje piktinosi, kad LVŽS kandidatai yra skundžiami dėl autobusiuko.

Ji žadėjo VRK persiųsti nuotrauką, kurioje konservatorių kandidato autobusiukas priparkuotas prie mobiliosios laboratorijos.

Panašūs „valstiečių“ kandidato veiksmai buvo fiksuoti ir Varėnos rajone, kai ten lankėsi „Saugokim vyrus“ autobusiukas.

Ne politinės kampanijos laikotarpiu – ne reklama

Anksčiau VRK nusprendė, kad ne politinės kampanijos laikotarpiu akcija „Saugokime vyrus“ nelaikytina politine reklama.

„Dėl projekto „Saugokime vyrus“ buvo gauti paklausimai ne politinės kampanijos laikotarpiu. Buvo nustatyta, kad mobiliosios laboratorijos vykdoma veikla ir apie ją skleidžiama informacija politine reklama nelaikytina, nes nebuvo duomenų, kad autobusiuko grafikas derinamas su vyksiančiais rinkimais, LVŽS logotipas ir užrašas „Projekto globėjas Ramūnas Karbauskis“ nėra skelbiami didesni ar labiau išryškinti nei kitų projekto rėmėjų, LVŽS nariai savanoriškai prisideda prie projekto, todėl laikomi projekto partneriais“, – atsakyme 15min rašė L.Matjošaitytė.

Akcija „Saugokim vyrus“ organizuojama nuo 2011 metų, ją finansuoja LVŽS lyderio R.Karbauskio valdomas „Agrokoncernas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius