Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 27

LVŽS pasirašys susitarimą dėl gynybos, jei valdantieji atsisakys „skaldančių“ iniciatyvų

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) skelbia, jog pasirašys susitarimą dėl gynybos, jei valdantieji atsisakys iniciatyvų, kurios, anot partijos, „skaldo visuomenę“.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Valstiečiai“ po partijos tarybos posėdžio penktadienį išplatino pranešimą, kad taryba įgaliojo Ramūną Karbauskį pasirašyti susitarimą partijos vardu su sąlyga, jei valdantieji iš Seimo darbotvarkės „išims Lietuvos visuomenę skaldančius projektus“.

„Kadangi mūsų atstovai dalyvavo rengiant (susitarimo dėl gynybos – BNS) projektą, turiniui pastabų neturime“, – pranešime cituojamas LVŽS pirmininkas R.Karbauskis.

„Tokiems projektams kaip šeimos sampratos keitimas, narkotikų dekriminalizavimas, visuomenės erzinimas dėl Vytauto Landsbergio kaip valstybės vadovo įteisinimo ir kiti kontroversiški valdančiųjų pasiūlymai turėtų būti išimti“, – sakė jis.

Pasak „valstiečių“ vadovo, projektais dėl civilinės sąjungos įteisinimo, valstybės vadovo statuso suteikimo Vytautui Landsbergiui ir kitais „valdantieji (...) silpnina visuomenės atsparumą ir demotyvuoja didelę dalį žmonių, kurių vertybės šeimos, žmogaus orumo ir kitais klausimais nesutampa su valdančiųjų“.

„Valdžios elgesyje, mes, kaip ir daugelis Lietuvos žmonių, matome veidmainiavimą ir nesąžiningą politiką. Popieriniais pareiškimais jie demonstruoja, jog neva rūpinasi valstybe, tačiau darbais – ją skaldo“, – sakė R.Karbauskis.

LVŽS Taryba savo sprendime teigia, jog bet koks partijų susitarimas dėl nacionalinio saugumo gali netekti prasmės, nes „skaldoma tauta tampa silpna“.

Didžiausią opozicinę frakciją Seime turinčios LVŽS taryba penktadienį Šiaulių rajone, Naisiuose, sprendė, ar pasirašys nacionalinius susitarimus dėl gynybos ir užsienio politikos.

LVŽS Seime turi 20 atstovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius