-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 06

Mantas Adomėnas išpeikė konservatorių vadų numylėtinį Mykolą Majauską

Pats pasitraukęs iš partijos sąrašo Vilniaus mieste savivaldos rinkimuose lyderio pozicijos ir atsisakęs pretenduoti į Vilniaus mero postą konservatorius Mantas Adomėnas nesiliauja kiršinti kolegų. Ketvirtadienį jis Vilniaus konservatoriams išplatino laišką, kuriame į šuns dienas išdėjo partijos vadovybės kovoje į Vilniaus merus remiamą Mykolą Majauską.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tiesa, M.Adomėnas bandė dėtis diplomatiškas ir konkrečiai M.Majausko pavardės neįvardijo, tačiau leido suprasti, kad kartūs žodžiai taikomi būtent partijos lyderių Andriaus Kubiliaus ir Vytauto Landsbergio numylėtiniui.

M.Adomėnas laiške pasiūlė kolegoms prieš balsuojant sau atsakyti į kelis klausimus.

„Ar mūsų lyderis šioje sunkioje ir klastingoje rinkimų kovoje dėl Vilniaus mero posto bus partijoje kojas vos teapšilęs žmogus, kurį norima iš viršaus „parašiutuoti“ į sąrašo lyderius? (…) Ar turėtume paremti kandidatą, niekada anksčiau nesidomėjusį savivalda – ar tuos, kuriems miesto reikalai nuo seno rūpėjo, kurie turi savivaldos darbo įdirbį ir patirtį?

Mūsų pasitikėjimas neturėtų atitekti tiems, kurie, neturėdami realių šansų laimėti, siekia tik „pasiauginti sparnus“ ar pasididinti reitingus Vilniaus kampanijos bei mūsų visų pastangų sąskaita“, – rašo M.Adomėnas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mykolas Majauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mykolas Majauskas

Prisiminė R.Paksą ir Petrą

Politikas tvirtina, kad jam neramu, kad partija gali ir vėl užlipti ant to paties grėblio, kaip būdavo, kai partijos vadovybė, „nepaaiškinamo entuziazmo apimta“, stumte stumdavo vieną kandidatą, nepaisydama platesnės partijos bendruomenės valios ir nuogąstavimų.

„Negaliu neprisiminti R.Pakso, V.Navicko atvejų ar netgi 2004 metų Prezidento rinkimų „Už Petrą“, kai visos Tėvynės Sąjungos pajėgos buvo mestos stumti kandidatą iš šalies – kuris nuėjo į kitą partiją, kai tik ji pasiūlė šiltesnę vietelę“, – rašo M.Adomėnas.

Pats iš kovos dėl Vilniaus mero pasitraukęs M.Adomėnas anksčiau yra sakęs, kad nerems nė vieno kandidato, tačiau laiške partiečiams aiškiai nurodė, kad siūlo rinktis Stasį Šedbarą arba, pageidaujantiems jaunesnio kandidato, Valdą Benkunską.

Taip pat skaitykite: Konservatorių kandidatų į merus debatai: penki vyrai prašneko apie svajonių Vilnių.

Pats nusiplovė rankas

M.Adomėnas iš kovos dėl Vilniaus mero posto pasitraukė po to, kai, išgėręs kavos su sostinės vadovu Artūru Zuoku, partijos vadovų buvo apkaltintas žaidžiantis svetimus viešuosius ryšius.

Tuomet M.Adomėnas tikino, kad sprendimą priėmė pamatęs, kad partijos rinkimų štabas, vadovaujamas Rasos Juknevičienės, yra nutaręs pats primesti sostinės konservatoriams savo kandidatus.

Anksčiau M.Adomėnas buvo paskelbęs, kad sieks kandidatuoti tiesioginiuose Vilniaus mero rinkimuose, tačiau partijos vadovybė nuolat ieškojo kitų kandidatų. Tačiau šių pasiūlymų atsisakė ir buvusi „Investuok Lietuvoje“ vadovė M.Dargužaitė, ir buvusi finansų ministrė I.Šimonytė, ir kiti kandidatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius