Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 29

Mėnesį negalės streikuoti

Keletą streikų surengusiai Kauno troleibusų vairuotojų profesinei sąjungai uždrausta streikuoti 30 dienų. Tokį sprendimą pirmadienį priėmė Kauno apygardos teismas, į kurį rugsėjį kreipėsi bendrovės „Autrolis“ vadovai.
Streikas
Streikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

 „Nelaikome to didele pergale. Tačiau bent jau turėsime laiko ramiai derėtis su profsąjungos (Kauno troleibusų vairuotojų profesinės sąjungos – aut. past.) atstovais“, – sakė bendrovės „Autrolis“ generalinis direktorius Mindaugas Legas. Kol kas derybos su streikuotojais, kurių pagrindinis reikalavimas – kad darbo užmokestis nebūtų mažinamas, nebuvo sėkmingos. Susitarti nepavyko ir pirmadienį vykusiame poros valandų susitikime.

Bendrovės „Autrolis“ vairuotojai jau surengė 5 neterminuotus streikus. Paskutinis vyko pirmadienį. Streikas, apie kurį bendrovės ir miesto valdžia buvo informuota iš anksto, truko visą dieną. Kaip ir ankstesniais kartais, vietoj į darbą neišvykusių troleibusų jų maršrutais kursavo „Kauno autobusų“ ir „Kautros“ autobusai.

Pasak M.Lego, pirmadienį dėl streiko į miestą neišvažiavo mažiau nei anksčiau troleibusų: kaip įprasta dirbo 74 iš 112 troleibusų vairuotojų. „Jiems patiems nebeaišku, dėl ko jie streikuoja. Galima spėti, kad netrukus jie visai nustos streikuoti“, – sakė M.Legas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius