-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 05 /12:46

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sieks trečios kadencijos, bet ne su liberalais

Klaipėdai jau aštuntus metus vadovaujantis liberalas Vytautas Grubliauskas pirmadienį paskelbė savo sprendimą – jis ketina kandidatuoti į merus trečiąjį kartą. Kaip žinia, merui teko ieškoti alternatyvų, mat Liberalų sąjūdis savo partiečio nebepalaikė ir į merus kelia Seimo narį Simoną Gentvilą. V.Grubliauskas paskelbė pasitraukiantis ir iš Liberalų sąjūdžio narių.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tas laikas po visuotinio susirinkimo nebuvo toks paprastas ir lengvas atsipūtimo laikas, rimtų apmąstymų, svarstymų, susitikimų su žmonėmis, bendruomenėmis. Laikas, kuris padėjo man apsispręsti, sprendimą esu pasiruošęs pasakyti šiandien.

Arvydas (tarybos narys Arvydas Cesiulis, – red. past.) akcentavo laišką, kurį papuošė 14 parašų, esu giliai įsitikinęs, kad tų parašų galėtų būti ir daugiau. Kiekvienas parašas yra garbaus klaipėdiečio tikėjimas manimi, galimybėmis, mano patirtimi, žinių bagažu, įdirbiu tęsti darbą Klaipėdos miesto mero pozicijoje.

Nekvestionuoju ir gerbiu Liberalų sąjūdžio apsisprendimą iškelti kitą kandidatą, tačiau turiu savo nuomonę, kuri nesutampa su ja.

Liberalų sąjūdžio, kaip partijos, sprendimai nepalieka kitų galimybių dalyvauti rinkimuose, todėl sakau šiandien visiems jums, klaipėdiečiams, iš kurių daug kas klausė manęs: taip, dalyvausiu rinkimuose į Klaipėdos mero poziciją ateinančiais metais.

Daug motyvų nulėmė šitą apsisprendimą. Įvardytas laiškas buvo vienas rimtų impulsų, didelis bendruomenės palaikymas negali nejaudinti ir neįkvėpti, kada tavimi tikima ir pasitikima“, – kalbėjo jis.

VIDEO: Vytautas Grubliauskas paskelbė dalyvausiantis merų rinkimuose

Burs rinkiminį komitetą

V.Grubliauskas ketina burti rinkiminį komitetą, telkiant iniciatyvius, jaunus žmones. Jis tikino iki rinkimų ir toliau ketinantis dirbti valdančioje daugumoje ir neketinantis įnešti darbe sumaišties.

„Iki šiol niekas nepasisiūlė kurti komiteto, o kalbėti, kad kažkas pasisiūlė finansuoti... Nematau tokios galimybės, kad Eligijus Masiulis galėtų būti komitete“, – atsakydamas į gandus, jog Odesoje buvo susitikęs su E.Masiuliu ir aptarė rinkimų eigą, sakė V.Grubliauskas, šiuos gandus vadindamas Helovino sapnais.

Kai kas dar nepabudo iš haliucinacinio Helovino sapno, – sakė V.Grubliauskas.

„Kai kas dar nepabudo iš haliucinacinio Helovino sapno. Kalbos nepagrįstos ir sąmoningai klaidinančios, turinčios šmeižikiško pobūdžio atspalvio. Taip, Eligijų buvau sutikęs Odesoje, pirmas mano klausimas, kai jis mane pakvietė gatvėje vardu, buvo, ar tave tikrai išleido? Atsakė, tikrai išleido prokuroras ir teisėjas. Kalba tapo laisvesnė, nes žmogus legaliai esantis ten.

Dėlioti prielaidas, kad skridau į miestą partnerį, asmeniniu mero kvietimu, būdamas to miesto garbės ambasadoriumi, dalyvauti džiazo festivalyje, kad galėčiau susitikti su asmeniu, kuris ir Lietuvoje nesudėtingai surandamas, tai pranoksta ir Helovino sapno gelmes“, – kalbėjo V.Grubliauskas.

Jis tikino nusprendęs trauktis iš partijos pajutęs iškreiptą nepasitikėjimą.

„Negaliu pasakyti, kuris buvo paskutinis lašas toje taurėje, neskaičiavau tų lašų. Bet be abejonės, kai matai tokį sąmoningą klydimą ir einama į viešumą, tai negali nedaryti įspūdžio.

Negaliu pasakyti, kuris buvo paskutinis lašas toje taurėje, neskaičiavau tų lašų. Bet be abejonės, kai matai tokį sąmoningą klydimą ir einama į viešumą, tai negali nedaryti įspūdžio.

Esu emocionalus žmogus, nors emocijas ir tvardantis, be abejo, kada matai tokį iškreiptą nepasitikėjimo tavimi reiškimą, tai negali nedaryti įtakos tavo būsenai“, – apie apsisprendimą trauktis iš partijos kalbėjo V.Grubliauskas.

Paklaustas, ar ateity neketina turėti politinių ryšių su R.Šimašiumi, meras teigė šiuo metu tokių minčių neturintis, tačiau neatmetantis to, kas gali įvykti ateityje.

E.Gentvilas: „Byra ne partija, o Vytauto komanda“

15min susisiekus su Eugenijumi Gentvilu šis teigė, kad V.Grubliausko sprendimas jam nebuvo netikėtas.

„Rugsėjo 2-ąją jis mane pasikvietė ir pareiškė, kad kandidatuos su komitetu. Aš sakau, palauk, partijos vidinė atranka dar tik rugsėjo 14-ąją. Jis žadėjo nedalyvauti, bet paskui nutarė dalyvauti ir pralaimėjo skyriaus simpatijas“, – teigė E.Gentvilas.

„Nei man, nei skyriui, čia nebuvo staigmena“, – pabrėžė jis.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Eugenijus Gentvilas

Paklaustas, ar tai partijos byrėjimo pavyzdys, E.Gentvilas sakė, kad „byra ne partija, o Vytauto komanda“.

„Prieš skyriaus konkurencinę kovą jis buvo gavęs dvylika skyriaus tarybos balsų. Šiandien bent aštuoni iš jų nuėjo dirbti pagal skyriaus sprendimą. Pas jį liko mažuma“, – teigė Liberalų sąjūdžio vadovas.

Jo manymu, V.Grubliauskas ir paskui jį nuėję partijos nariai iškelia asmenines ambicijas virš partijos reikalų.

Partija nepalaikė

Rugsėjį Liberalų sąjūdžio partijos skyriaus rinkimuose dabartinis miesto meras V.Grubliauskas keliais balsais nusileido Seimo nariui Simonui Gentvilui.

V.Grubliauskas, panašu, buvo gerokai nustebęs dėl tokio partijos kolegų posūkio. Dar išvakarėse, prieš patvirtinant kandidatą į merus, jis kolegoms išsiuntė laišką, kuriame surikiavo nuveiktus darbus, neslėpė klydęs ir mokęsis, tačiau kvietė rimtai apsvarstyti savo pasirinkimą.

Kiek anksčiau V.Grubliauskas teigė gerbiantis liberalų sprendimą, sakydamas „nors gal man jis šiek tiek atrodo keistokas, bet nekvestionuoju jo, o dėl mano ateities variantų yra daug, aš tikrai neskubu jokių daryti karštligiškų judesių“.

Miesto meras tikino sulaukęs raginimų kandidatuoti savarankiškai, bet nesakė, ar ketina tam burti rinkimų komitetą, ar savo ateitį sieja su partija.

Buvęs parlamentaras V.Grubliauskas Klaipėdai vadovauja antrą kadenciją nuo 2011-ųjų.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks 2019 metų kovo 3 dieną.

Prieš kelias savaites apie tai, kad savivaldos rinkimuose dalyvaus ne su Liberalų sąjūdžiu, o su visuomeniniu komitetu, paskelbė ir kitas žinomas liberalas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Jis praeitą savaitę pasitraukė iš Liberalų sąjūdžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius