-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 22 /17:46

„MG Baltic“ pasiekė, kad Vytautas Bakas negalėtų koncerno vadinti organizuota nusikalstama grupe

Penktadienį politinės korupcijos byloje kaltinamas koncernas „MG Baltic“ teisme pasiekė, kad Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas, „valstietis“ Vytautas Bakas negalėtų „MG Baltic“ vadinti organizuota nusikalstama grupe, kalbėti, kad koncernas padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą. Be to, V.Bakui uždrausta viešai kaltinti koncerną tuo, dėl ko jis nėra nuteistas. V.Bakas pareiškė neturintis duomenų, kad teismas jam uždraudė cituoti Seimo priimtą NSGK komiteto išvadą.
Vytautas Bakas
Vytautas Bakas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip penktadienį pranešė koncernas, jis šią savaitę kreipėsi į teismą, prašydamas pripažinti V.Bako viešai paskleistus duomenis neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais ieškovo dalykinę reputaciją bei taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Penktadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas tenkino prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir priėmė sprendimą uždrausti V.Bakui viešai skleisti teiginius, dėl kurių kreiptasi į teismą.

Teismas penktadienį nusprendė V.Bakui uždrausti iki teismo sprendimo nagrinėjamoje civilinėje byloje įsiteisėjimo dienos viešai skleisti teiginius, kad „MG Baltic“ yra organizuota nusikalstama grupė. Taip pat uždrausta aiškinti, kad koncernas padaręs nusikalstamas veikas, dėl kurių nėra priimtas įsiteisėjęs apkaltinamasis teismo nuosprendis.

V.Bakui uždrausta viešai skleisti teiginius apie „MG Baltic“ veiklą, kuriais būtų teigiama, kad koncernas padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą.

Šią nutartį V.Bakas gali apskųsti per savaitę.

V.Bakas savo paskyroje „Facebook“ paskelbė gerbiantis teismo sprendimą.

„Tačiau kol kas neturiu duomenų, kad teismas uždraustų cituoti Seimo 88 balsais priimtą nutarimą, kuriuo patvirtinta NSGK išvada“, – pridūrė jis.

Išvadoje teigiama: „Tai leidžia daryti prielaidą, kad iš kelių asmenų suformuota, iš anksto susitarusių asmenų grupė ilgą laiką vykdė veiklą, kuri iš esmės atitinka organizuotos nusikalstamos grupės požymius, naudojo ir tebenaudoja koncerno infrastruktūrą ir lėšas kaip savo teisei priešingos veikos priedangą. Tokiu būdu pats neteisėtos įtakos darymas tapo koncerno „MG Baltic“ vadovų asmeniniu verslu ir pasipelnymo šaltiniu.“

Neseniai V.Bakas nusprendė savaip skleisti žinią apie NSGK atliktą tyrimą. Politikas atliktą darbą pavadino drąsiausiu tyrimu per 28 metus ir ėmė rengti jo pristatymus žmonėms. 15min apsilankė pirmajame tyrimo išvadų pristatyme, kuris praėjusią savaitę įvyko Alytuje.

Pasibaigus NSGK tyrimui V.Bakas ne kartą sakė, kad dėl „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekybos“ valstybė galėjo patirti iki 1,5 milijardo eurų žalos. Jis vėliau 15min pripažino žalą paskaičiavęs iš akies.

Koncernas apskundė ir VSD pažymą

„Anksčiau koncernas yra pateikęs ieškinį teismui dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) rašte parlamentarams pateiktų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais dalykinę reputaciją“, – primenama „MG Baltic“ pranešime.

Koncernas „MG Baltic“ teismo sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones V.Bakui vertina kaip nedidelę, tačiau svarbią teisinės valstybės pergalę prieš politikų savivalę.

„Vytautas Bakas – propagandistas, jau per Garliavos įvykius raginęs nesilaikyti teismų sprendimų ir kvietęs liaudies teismui bei kėlęs sumaištį visuomenėje. Patekęs į valdžią jis elgiasi lygiai taip pat ir netikime, kad jis suvoks savo atsakomybę. Nepaisant to teismo sprendimą vertiname kaip nedidelę, tačiau svarbią teisinės valstybės pergalę prieš politikų savivalę ir asmeninių politinių interesų tenkinimą“, – pranešime cituojamas „MG Baltic“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Tadas Marčiukaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius