-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 29

Migrantai: „Baltarusijos pareigūnai mus suvarė į vandenį, liepė eiti į Lietuvą“

VSAT viešinamose nuotraukose užfiksuota vieta, kur 25 migrantų grupė kirto sieną iš Baltarusijos. Čia siena eina upeliu, kurį užsieniečiai perbrido virš galvų nešdamiesi savo daiktus. Vandens gylis vidutinio ūgio žmogui čia siekia iki pečių.

Išvakarėse viešintoje filmuotoje medžiagoje užfiksuota, kaip spalio 28 dieną į Lietuvą nebuvo įleista neteisėtų migrantų grupė, sieną iš Baltarusijos perėjusi neleistinoje vietoje Varėnos rajone.

VSAT archyvo nuotr./Migrantų palikti pėdsakai
VSAT archyvo nuotr./Migrantų palikti pėdsakai

25 pilnamečiai migrantai buvo sulaikyti prie pat sienos vos įžengę iš kaimyninės šalies. Netrukus jie buvo neįleisti į Lietuvą ir turėjo grįžti ten, iš kur atėję. Sienos linija šioje vietovėje eina ten, kur matoma smėlio juosta.

Užsieniečiai su VSAT pareigūnais nekonfliktavo ir pakluso nurodymams. Lietuvos pasieniečiams migrantai vėliau pasakojo, kad Baltarusijos pareigūnai juos varu suvarė į vandenį liepę eiti į Lietuvą.

Paaiškėjo, kad visi užsieniečiai nešėsi daug drabužių ir avalynės. Išlipę į krantą jie persirengė ir persiavė sausais. Šlapius drabužius ir avalynę, kaip matyti nuotraukose, jie numetė prie pat sienos. Tada migrantai iškart bandė judėti į Lietuvos gilumą, bet buvo sulaikyti pasieniečių.

Užsieniečiai nebuvo sušalę, pagalbos, kaip jau skelbta, jiems nereikėjo.

VSAT archyvo nuotr./Migrantų palikti pėdsakai
VSAT archyvo nuotr./Migrantų palikti pėdsakai

Rugpjūčio 2 d. pasieniečiams buvo suteikta teisė neįleisti iš Baltarusijos draudžiamose vietose bandančių sieną kirsti migrantų. Nuo tada į Europos Sąjungą VSAT pareigūnai neleido patekti daugiau kaip 5 tūkst. tokių užsieniečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius