-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 28

Laimutės Anužienės atleidimas nepavyko: ministerijai priešinasi kiti Karaliaus Mindaugo centro dalininkai

Penktadienį Kaune surengtas skandaluose klimpstančio Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro (KMPMC) dalininkų susirinkimas. Pagrindinis jo klausimas – Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) bandymas iš posto išversti susikompromitavusią centro vadovę Laimutę Anužienę – liko be sprendimo.
Laimutė Anužienė
Laimutė Anužienė

ŠMM kantrybė trūko po 15min tyrimų apie L.Anužienės veiklą bei po KMPMC audito, kuris parodė, kaip L.Anužienė be didesnių skrupulų iš savo vadovaujamos įstaigos biudžeto pildė savo ir savo artimųjų kišenes. Ministrei Jurgitai Petrauskienei pareiškus, jog L.Anužienė dirbti nebegali, netrukus visos profesinės mokyklos bendruomenės vardu išplatintas pareiškimas, palaikantis direktorę – ir tapo akivaizdu, kad KMPMC vadovės atleidimas nebus lengvas.

Be to, penktadienį ryte ŠMM 15min informavo, jog pati L.Anužienė nedalyvaus sprendžiant savo likimą. Centro vadovė pranešė negalinti atvykti dėl sutrikusios sveikatos.

KMPMC dalininkų susirinkimas Kaune vyko apie dvi valandas. Tačiau sprendimas dėl L.Anužienės nepriimtas. ŠMM atstovas dalininkų susirinkime Saulius Zybertas kalbėdamas su 15min neslėpė, kad kiti centro dalininkai priešinasi siekiui atleisti L.Anužienę.

„Šitą klausimą ŠMM inicijavo. Medžiaga buvo pateikta prieš dvi dienas ir maždaug keturias valandas iki posėdžio pradžios. Kiti dalininkai manė, kad tai nėra pakankamas laikas susipažinti su medžiaga“, – kalbėjo S.Zybertas.

Pasak jo, bent vienas iš likusių dviejų dalininkų pareiškė, jog tokiomis aplinkybėmis atleidus L.Anužienę imtųsi teisinių priemonių sprendimo užginčijimui.

„Dėl tos priežasties priėmėme du sprendimus vėliau. Pirma – pasinaudojant įgaliojimais, buvo inicijuotas kitas posėdis, kuris, pagal teisės aktus, turi įvykti per dvi savaites. Antras dalykas – priėmėme sprendimą, kad direktorė per tris dienas nuo ligos pabaigos pateiktų raštu paaiškinimus. Dėl audito ataskaitoje nustatytų faktų ir spaudoje paskelbtų teiginių“, – tęsė S.Zybertas.

Pasak jo, kitas dalininkų susirinkimas numatomas gegužės 12 d. Dabar, anot S.Zyberto, L.Anužienės atleidimo procedūra laikoma pradėta. Tik, suprantama, toli gražu ne užbaigta.

KMPMC dalininkai – dosniai įstaigą finansuojanti ŠMM, Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincija bei bendrovė „Ortopedijos klinika“, su kuria L.Anužienės šeimą saisto asmeniniai interesai.

S.Zybertas neslėpė, kad L.Anužienės atleidimui priešinasi „Ortopedijos klinika“, o jėzuitų atstovas patalpą paliko neatsakydamas į klausimus. S.Zyberto žodžiais, jėzuitai laikosi „nuosaikios“ pozicijos.

L.Anužienės vadovavimo metodai į viešumą iškilo po to, kai KMPMC įsidarbino buvusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė. Tada paaiškėjo ne tik galimas eksministrės interesų konfliktas, bet ir tai, kad L.Anužienė važinėjasi iš įstaigos lėšų nuomojamu prabangiu „Volvo“ visureigiu. Netrukus pasipylė lavina naujos informacijos ir naujų pažeidimų – nuo maždaug 26 tūkst. eurų, kuriuos sau ir savo artimiesiems L.Anužienė išmokėjo per autorines sutartis, iki KMPMC naudojamo žirgyno, kurio realus savininkas yra vienas iš L.Anužienės sūnų.

A.Pitrėnienė kilus skandalui pasitraukė iš Karaliaus Mindaugo centro. L.Anužienė suskubo pranešti atsisakanti prabangaus „Volvo“, kurį iš įstaigos lėšų nuomojosi neturėdama ŠMM pritarimo. Tačiau to nepakako gaisrui užgesinti. Gavusi audito išvadas, ministrė J.Petrauskienė pareikalavo L.Anužienės galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius