Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 03

Ministrė M.Navickienė pateiks Lietuvos poziciją svarbiais klausimais

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė (SADM) Monika Navickienė gegužės 3-4 d. dalyvauja Užimtumo, socialinės politikos, sveikatos ir vartotojų reikalų tarybos posėdyje Stokholme, rašoma SADM pranešime spaudai.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Svarbiausi Tarybos posėdžio klausimai – tinkamas ir tvarus socialinės apsaugos užtikrinimas senstant visuomenei ir atsirandant demografinių pokyčių. Kartu bus diskutuojama, kaip sudaryti sąlygas įgyti darbuotojams reikalingų įgūdžių šiandieniniame pasaulyje, kai vyksta globalizacija, o konkurencija yra labai stipri. Kaip prisitaikyti prie sparčiai kintančios aplinkos ir skirti dar didesnį dėmesį aukštos pridėtinės vertės ekonomikai, kurioje būtų kuriamos darbo vietos ir skatinamas ekonomikos augimas, vyresnių žmonių įtraukimas.

Ministrė M.Navickienė susitiks su kitais Baltijos valstybių ministrais aptarti aktualią Europos Sąjungos ir Baltijos šalių socialinę politiką, iššūkius ir tolesnes bendradarbiavimo galimybes. Bus paliesti klausimai, susiję su pagalba ir parama padedant Ukrainos pabėgėliams, tariamasi, kaip padėti iš Ukrainos atvykusiems vaikams, kaip ir toliau išlaikyti aukštą ukrainiečių įdarbinimo lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius