Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 06

Mirė Seimo narys Rokas Žilinskas

Antradienį mirė Seimo narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas, buvęs garsus žurnalistas 44 metų Rokas Žilinskas. Jis taip ir nepabudo iš komos. Ji R.Žilinskui buvo dirbtinai sukelta dėl itin sunkaus plaučių uždegimo.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kadangi R.Žilinskas į Seimą buvo išrinktas pagal sąrašą daugiamandatėje apygardoje, jam mirus nauji rinkimai į Seimą nebus rengiami: R. Žilinską pakeisti turėtų pirmas „už brūkšnio“ TS-LKD sąraše likęs buvęs portalo „Bernardinai.lt“ vyriausiasis redaktorius Andrius Navickas.

Birželio 1 d. buvo pranešta, kad ligoninėje plaučių uždegimą besigydančio R.Žilinsko būklė labai sunki, jam sukelta dirbtinė koma.

Informacija apie tai, kad Seimo narys R.Žilinskas gydomas ligoninėje, pasirodė gegužės 11 dieną. Bet kaip rodo Seimo pateikiami parlamentarų lankomumo duomenys, R.Žilinskas plenariniuose posėdžiuose nedalyvauja nuo balandžio 20 dienos.

Tačiau išsamesnių žinių apie parlamentaro sveikatą nebuvo. Po savaitės artimųjų prašymu žurnalistė, artima R.Žilinsko draugė Daiva Žeimytė informavo, kad jis gydosi plaučių uždegimą, būklė yra rimta. „Roko artimieji labai prašo gerbti jų privatumą ir neklausinėti jų apie šią situaciją. Kai tik Rokas pasveiks, jis pats viską papasakos“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė D.Žeimytė.

Buvęs žurnalistas tapo politiku

R.Žilinskas gimė 1972 m. liepos 20 d. Vilniuje, mokėsi sostinės Antano Vienuolio, vėliau – 27-ojoje vidurinėje mokykloje (dabar Jono Basanavičiaus progimnazija). Vilniaus universitete studijavo žurnalistiką, tobulinosi Indijos masinės komunikacijos institute, JAV informacijos tarnyboje, Europos žurnalistikos centre.

Dar studijuodamas pradėjo dirbti Lietuvos televizijoje reporteriu, žinių vedėjo, vėliau – LNK žinių vedėju, užsienio naujienų redaktoriumi.

Į Seimą R.Žilinskas pirmą kartą buvo išrinktas 2008 metais kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys. Sėkmingi jam buvo ir 2012-ųjų bei 2016-ųjų Seimo rinkimai.

Jo veiklos sritys: Lietuvos energetinis saugumas ir nepriklausomybė, elektros energetika, atominė energetika, sodininkų bendrijų problemos, žmogaus teisių apsauga, vartotojų teisių apsauga, alkoholizmo ir narkomanijos prevencija. R.Žilinskas mėgo literatūrą, kiną, muziką, keliones, kalbėjo anglų, rusų, lenkų kalbomis.

Buvo atviras ir sau, ir kitiems

R.Žilinskas neslėpė turėjęs problemų dėl alkoholio vartojimo, tačiau jam pavykę atsitiesti. Laidai „Diagnozė: valdžia“ jis yra teigęs: „Aš esu alkoholikas ir tikiuosi visą gyvenimą būti negeriančiu alkoholiku, nes alkoholiku aš būsiu. Diena visada pasibaigdavo buteliu degtinės. Rytas prasidėdavo nuo košmaro, panikos. Turėdavau rinktis: ar degtinės likučiai, ar raminamieji. Tai buvo košmaras, dienos slinko kaip tamsoje, tik su viena mintimi – diena praeis ir galėsiu nusipirkti butelį degtinės.“

Žinomas politikas neslėpė ir savo homoseksualumo. Žurnalui „Žmonės“ jis yra sakęs, kad užjaučia žmones, kuriems savo seksualinę orientaciją reikia slėpti, kurie bando sukurti šeimą su priešingos lyties atstovais, net susilaukia vaikų.

„Man taip gyventi nebereikėjo: laikas kitoks, visuomenės požiūris kitas. Man tereikėjo drąsos žengti pirmą žingsnį. Tas žingsnis – ne sau pripažinti: vien sau pripažinęs kitiems ir toliau gali meluoti. Reikėjo drąsos pasakyti artimiesiems. Pasakiau ir per ausį negavau. Kaip tik draugė, kuriai pirmajai prisipažinau, tik rankom suplojo: „Pagaliau. Mes visi taip ilgai to laukėme“, – kalbėjo R.Žilinskas dar 2013 metų gegužę duotame interviu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius