Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 11

Mobingo skandalo įkarštyje atleistas R.Mažeika vadovaus Plungės ligoninei

Nuo rugpjūčio 17 dienos Plungės ligoninei vadovaus iš Šiaulių Respublikinės ligoninės mobingo skandalo įkarštyje atleistas Remigijus Mažeika. Jis užims pareigas kaip laikinas direktorius. Tačiau kada bus skelbiamas konkursas nuolatiniam vadovui atrinkti, nežinia. Anksčiau Plungės ligoninei vadovavęs Antanas Martusevičius buvo nušalintas nuo darbo dėl korupcinių įtarimų. Trečiadienį jis pateikė atleidimo iš darbo prašymą.
Remigijus Mažeika
Remigijus Mažeika / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pavasarį dėl galimos korupcijos gydymo įstaigose buvo sulaikiusi keletą asmenų.

Vienas jų – Plungės ligoninės vadovas A.Martusevičius. Jis buvo nušalintas nuo pareigų, tyrimas dar tęsiamas.

Plungės ligoninė yra pavaldi savivaldybei.

Trečiadienį Plungės rajono meras Audrius Klišonis 15min patvirtino gavęs prašymą atleisti A.Martusevičių iš pareigų.

Dėl sveikatos problemų vadovas iki rugpjūčio 16 dienos dar turi nedarbingumą.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungės ligoninė
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Plungės ligoninė

„Šiandien pasirašau sprendimą. Gavau prašymą buvusio vadovo dėl sveikatos būklės nutraukti darbo sutartį. Jis turėjo keletą operacijų ir jo gydytojai rekomendavo neturėti veiklos, kuri susijusi su dideliu stresu, nes gali kilti kontraindikacijos gyvybei.

Esam susitarę, esu pasirašęs potvarkį paties prašymu ir nuo rugpjūčio 17 dienos ligoninei laikinai vadovaus R.Mažeika“, – patvirtino A.Klišonis.

Anot jo, kol kas vadovo konkurso Plungės ligoninėje neketinama skelbti dėl neaiškių aplinkybių, susijusių su Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuojamais pasikeitimais ir reforma sveikatos apsaugos sistemoje.

Ji paliestų ir Plungės ligoninę.

Mero teigimu, neaišku, ar ši liktų aktyvia gydymo įstaiga ar slaugos namais su priėmimo skyriumi.

„Mūsų, kaip savivaldybės, ligoninės ir gyventojų, tikslas, kad ji išliktų kaip aktyvaus gydymo ligoninė.

Čia mums reikalingas žmogus, kuris turi pakankamai didelę patirtį tiek administruojant dideles gydymo įstaigas, tiek gerą teisinių aktų žinojimą. Remigijus Mažeika toks ir yra“, – kalbėjo A.Klišonis.

Kartu jis įvardijo, kad R.Mažeika yra vadovavęs Teritorinių ligonių kasų skyriams, Šiaulių Respublikinei ligoninei ir ši esą pasiekė gerų rezultatų.

Tiesa, mobingo skandalo įkarštyje sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys atleido R.Mažeiką iš darbo.

Vertina kaip profesionalą

Šiuo metu R.Mažeika Plungės ligoninėje dirbo auditoriumi.

A.Klišonis 15min teigė, jog su R.Mažeika dėl mobingo skandalo pats bendravo jau ne kartą. Taip pat – ir Plungės rajono savivaldybės tarybos nariai, savivaldybės administracija.

„Tikrai detaliai tuos dalykus aptarinėjom, kokia situacija buvo. Kiek aš pažįstu R.Mažeiką, šimtoji dalis kiek jį pažįsta patys Plungės medikai. COVID-19 ir darbas jo metu labai stipriai parodė.

Juk sakoma, jei nori pažint žmogų, išsivesk į kalnus. Dirbant su COVID situacija pamatai, koks žmogus ir koks vadovas. Jie jį pažino iš dalykinės, žmogiškosios pusės ir didelis palaikymas, kad vadovautų“, – sakė meras.

Plungės rajono mero teigimu, Telšių ir Šiaulių apskritims organizuojant veiklą dėl Covid-19 situacijos suvaldymo, visas pagrindinis darbas atiteko Šiaulių ligoninei.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Klišonis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Klišonis

„Teko dirbti ir bendrauti su šios ligoninės vadovu. Reikia pasakyt, kad atsiliepimai ne tik iš manęs, kaip mero, bet ir mūsų ligoninės vadovų, buvusių ir esamų, pavaduotojo G.Ramanausko, kuris vadovavo COVID-19 skyriui, labai geri.

Tai buvo bendras siūlymas ir iš jų, ir iš savivaldybės, ir iš tarybos narių, ir mano. Bendras konsensusas“, – sakė A.Klišonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius