Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 09

Nacionalinis kraujo centras: šiandienos siekis – išsaugoti donorų pasitikėjimą

Nacionalinį kraujo centrą (NKC) krečiant skandalui dėl galimo jo vadovės Joanos Bikulčienės piktnaudžiavimo, bendrovė išplatintame pranešime spaudai tikina kol kas nuo komentarų atsiribojanti, tačiau siekia išsaugoti donorų pasitikėjimą.
Nacionalinis kraujo centras
Nacionalinis kraujo centras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Donorystės skyriaus Ryšių su visuomene specialistės Daivos Savickienės pranešime taip pat nurodoma, kad Nacionalinis kraujo centras bendradarbiaus su STT ir kitomis teisėsaugos institucijoms.

„Nacionalinio kraujo centro darbuotojai yra sunerimę dėl esamos situacijos. Tačiau kol vyksta tyrimas ir kol ne iki galo aiški padėtis, laukiama tikslesnės informacijos, daugiau atsakymų iš tyrėjų. Kol kas sunku įvertinti tikrą padėtį ir nuo komentarų atsiribojame.

Bet kokiu atveju, Nacionalinio centro komanda labai apgailestauja dėl pastarųjų įvykių – suprantame, kad bet kokia negatyvi informacija palieka didžiulę nepasitikėjimo dėmę savanoriškoje, neatlygintoje visuomenės veikloje.

Visų NKC darbuotojų vardu, atsiprašome visų esamų ir būsimų donorų, visų Lietuvos gyventojų. Tikimės, kad toliau bendradarbiausime su Lietuvos gyventojais, kad mums pavyks išsaugoti draugiškus santykius, išlaikyti tai, ką daug metų puoselėjome – neatlygintinos donorystės idėją, išsaugoti donorų pasitikėjimą.

Šiuo sudėtingu laikotarpiu Nacionalinis kraujo centras bendradarbiaus su STT ir kitomis teisėsaugos institucijoms, teikiant jiems visą reikalingą informaciją, kuri bus reikalinga atliekant tyrimus, susijusius su įstaigos veikla.

Nacionalinio kraujo centro darbuotojai laukia, kad artimiausiu metu SAM ir teisėsaugos institucijos kuo greičiau užtikrintų įprastą įstaigos darbo ritmą“, – rašoma išplatintame pranešime.

Primename, kad dviem savaitėms suimta Nacionalinio kraujo centro vadovė Joana Bikulčienė įtariama siekusi padėti vienai privačiai bendrovei monopolizuoti kraujo plazmos surinkimą ir kraujo preparatų tiekimą Lietuvoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Joana Bikulčienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Joana Bikulčienė

Ji įtariama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, prekyba poveikiu ir veikimu bendrininkų grupėje, organizuojant ir padedant stambiu mastu imtis komercinės ir profesinės veiklos, neturint specialios Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos išduotos licencijos tai daryti. Joana Bikulčienė sulaikyta penktadienį.

STT tyrime įtarimai be J.Bikulčienės pateikti dar dviem asmenims – kol kas teisėsaugos neįvardijamos privačios bendrovės vienintelis akcininkas ir bendrovės direktorė įtariami sukurstymu ir padėjimu piktnaudžiauti bei prekyba poveikiu.

BNS žiniomis, teismas dviem mėnesiams leido suimti bendrovės „Solis Tribus“ akcininką Antaną Petrošių. Kita įtariamoji – bendrovės vadovė Rūta Stankevičienė. Jai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Anot teisėsaugos, įtariamųjų skaičius byloje gali augti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius