Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 15

Naujas R.Karbauskio siūlymas: LRT tarybos narius prilygins prokurorams ir teisėjams

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis Seimui pateikė Konstitucijos 44 straipsnio pataisas, kurios neleistų LRT nariams būti politinių partijų nariais. Šios pataisos, pasak jo, sulygintų LRT valdymo institucijų narių statusą su prokurorų ar teisėjų.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pateikimo stadijoje projektą palaikė 57 Seimo nariai iš 99 užsiregistravusiųjų. Prieš buvo 38, o 4 susilaikė. Pagrindiniu komitetu tapo Agnės Širinskienės Teisės ir teisėtvarkos komitetas, o papildomu – R.Karbauskio Kultūros komitetas.

„Tos normos, kurios dabar yra Konstitucijoje, jos veikia, bet iš tų išvadų, kurias matome, tai du tarybos nariai, viso keturi asmenys tam tikrais laikotarpiais buvo politinių partijų nariai. Šiandien gali būti taip, kad visi dvylika tarybos narių būtų partijų nariai“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Viktoras Pranckietis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis ir Viktoras Pranckietis

Socialdemokratas Algirdas Sysas, vertindamas tokį siūlymą, R.Karbauskį pavadino „Konstitucijos keitimo fanatiku“, sulaukdamas R.Karbauskio replikos, kad toks pats epitetas galioja ir jam.

Konservatorius Jurgis Razma siūlė pripažinti, kad ši reakcija yra atsakas „į bandymą užvaldyti LRT struktūras".

„Dabar norite pademonstruoti, kad jūs esate tie karštieji LRT nepriklausomumo gynėjai, teikdami tokias pataisas. Ar bus skirtumas, jei taryboje bus politinių partijų nariai, ar tinkamas skaičius „Agrokoncerno“ atstovų?“, – ironizavo opozicijos atstovas.

R.Karbauskis: „Jokios politinės partijos, jokie pareigūnai negali kištis į LRT veiklą“

R.Karbauskis tikino, kad „niekas niekada LRT užvaldyti ketino“, o repliką dėl „Agrokoncerno“ pavadino J.Razmos nusišnekėjimu.

Julius Sabatauskas valstiečių lyderiui priminė, kad politinis dalyvavimas yra piliečių teisė, o prilyginti LRT tarybos atstovus statutiniams pareigūnams atrodo nelogiška.

Eugenijus Gentvilas R.Karbauskiui priminė Dalios Teišerskytės atvejį, kai ji, patekusi į LRT tarybą, sustabdė narystę partijoje. Jis pasiūlė ne pildyti Konstituciją, o tiesiog pakeisti konkretų įstatymą.

„Priminsiu, kad LRT nepriklausomumas yra įtvirtintas Konstitucijoje“, – į tai atsakė valstiečių lyderis. „Tai reiškia, kad jokios politinės partijos, jokie pareigūnai negali kištis į LRT veiklą“, – pažymėjo jis.

Seimas vis dar nėra patvirtinęs tyrimo dėl LRT veiklos išvadų. Jos perduotos patobulinti būtent R.Karbauskio vadovaujamam Kultūros komitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius