Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 29

Naujųjų metų nakties orai nieko gero nežada – pasirūpinkite tinkama apranga

Pastarosiomis dienomis į Lietuvą plūstelėjusi šiluma trumpam pasitrauks, bet per Naujuosius metus sugrįš su visais savo nemaloniais atributais – šlapdriba ir lietumi.
Šventinis Vilnius
Šventinis Vilnius / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kaip 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyresnioji sinoptikė Natalija Nikolajenko, naktis iš šeštadienio į sekmadienį, t. y. į paskutinę metų dieną, laukiama kiek šaltesnė nei dabartinės naktys. Kai kur gali pasnigti, susidaryti plikledis, vyraujanti temperatūra bus maždaug nuo 1 iki 5 laipsnių šalčio.

Daugiausiai pasnigs pietrytiniuose rajonuose – Suvalkijoje, Žemaitijoje, prie jūros. Tačiau gruodžio 31 d. į mūsų šalies teritoriją vėl pradės plūsti šiluma. Sniegas pirmiausiai pereis į šlapdribą, o kai kur – ir į lietų, termometro stulpelis rodys nuo 1 laipsnio šilumos rytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šilumos likusioje šalies dalyje, o pajūryje gali būti ir dar šilčiau. Vėjas pietinių krypčių, bet stiprokas – 7–12 km/h.

Kadangi debesų frontas kartu su kritulių zona keliaus į šiaurės rytus, sekmadienį krituliai apims visą šalies teritoriją. Šiaurės rytiniuose rajonuose dar gali išsilaikyti sniegas, bet daugelyje rajonų kris šlapdriba, kuri vakare gali pereiti į lietų. Daugiausiai kritulių laukiama pietvakarių Lietuvoje, o šiaurės rytinėje dalyje jų, tikėtina, bus mažiau.

„Taigi naujametinė naktis bus be šaltuko, bet daugelyje rajonų numatomi krituliai, daugiausiai, deja, vyraus šlapdriba, tik šiaurės rytiniuose rajonuose pirmoje nakties pusėje šiek tiek pasnyguriuos, bet vėliau vis tiek pereis į šlapdribą, o pietų, vakarų Lietuvoje – greičiausiai į lietų.

Temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio šiaurės rytų Aukštaitijoje iki 2-4 laipsnių šilumos daugelyje rajonų, o pajūryje gali būti dar šiek tiek šilčiau. Dangus bus apniukęs – nei mėnulio, nei žvaigždėto dangaus tikėtis neverta. Tai gana aktyvus Atlanto ciklonas, kuris ateina pas mus su debesimis ir krituliais“, – teigė N.Nikolajenko.

Sausio 1–ąją gali būti dar keliais laipsniais šilčiau, tačiau iš esmės vyraus panašūs orai: teigiama temperatūra ir šlapdriba, daugiausiai pereinanti į lietų.

„Tiesiog vienas po kito eina keli ciklonai, todėl negalime tikėtis gerų orų. Nebent įvyks toks stebuklas ir šaltesnė bei giedresnė naktis pasislinks viena para į priekį – kaip tik į Naujuosius metus. Viskas priklausys nuo to, kaip judės žemo slėgio oro masės“, – svarstė specialistė.

Pasak jos, visas sausis yra numatomas šiltesnis nei paprastai, o šiltesni orai žiemą nieko gero nežada, nes dažniausiai juos lydi krituliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius