Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 28

Ne, Vokietija Pekino nepareikalavo susimokėti už koronaviruso pandemiją

Socialiniame tinkle skelbiama neva Vokietija pareikalavo Kiniją susimokėti už tai, kad ši sukėlė COVID-19 pandemiją. Tai nėra tiesa.
Vokietijoje gyvenimas intensyvėja
Vokietijoje gyvenimas intensyvėja / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vokietija siunčia Kinijai 130 milijardų svarų sterlingų sąskaitą už „koronaviruso žalą“ pasauliui“, – skelbia tinklalapis info.play1.lt. Nuo publikacijos paskelbimo feisbuke ji buvo parodyta per 50 tūkst. kartų. Tačiau skelbiama žinia – klaidinga.

15min nuotr./Klaidinančios publikacijos antraštė
15min nuotr./Klaidinančios publikacijos antraštė

Informaciją apie neva Berlyno sąskaitą Pekinui išplatino britų bulvarinis laikraštis „Daily Express“. Dėl šios priežasties feisbuke skelbiamoje naujienoje suma įvardijama ne eurais, o svarais sterlingų.

Informaciją paneigė ir Jungtinės Karalystės faktų tikrintojai fullfact.org.

Sąskaitą už Kinijoje prasidėjusios ligos protrūkį suskaičiavo ne Vokietijos vyriausybė, o didžiausias šalies dienraštis „Bild“. Leidinio žurnalistų vertinimų, Kinija dėl viruso padarytų nuostolių vien Vokietijai skolinga 149 mlrd. eurų.

Tuo metu Kinijos ambasada Berlyne pasmerkė leidinyje išsakytus teiginius ir atviru laišku kreipėsi į „Bild“ redaktorius, kaltinant nacionalizmo ir ksenofobijos kurstymu.

Tinklalapyje info.play1.lt išsakyti teiginiai neva Berlynas Pekinui pateikė sąskaita nėra teisingi. Vokietijos valdžia dėl nuostolių į Kiniją nesikreipė.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius