Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 19

Nepaiso R.Karbauskio įspėjimo: V.Pranckietis nario į Seimo valdybą vis tiek neteiks

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia nepakeitęs pozicijos dėl naujo Seimo valdybos nario – neteiks. Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis dėl to žada imtis „teisinių priemonių“.
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis
Viktoras Pranckietis ir Ramūnas Karbauskis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Jeigu teikimo nebus, mes imsimės tam tikrų teisinių priemonių“, – antradienį Seime žurnalistams komentavo jis, nors nepatikslino kokių.

„Bet kokiu atveju tai jau būtų Konstitucijos pažeidimas, jei Seimo pirmininkas to nepadarys (neteiks naujo Seimo valdybos nario – 15min)“, – teigė R.Karbauskis.

Klausiamas, kiek laiko lauks V.Pranckiečio sprendimo, politikas atsakė: „Kol jis pasakys, ar tai darys. Kol kas jis to nesako.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

„Jeigu jis to nepadarys, jis pažeis dviejų Konstitucinių Teismų išaiškinimą. Tą informaciją jis turi. Dauguma turi turėti daugumą valdyboje ir teikimas turėtų būti“, – dėstė R.Karbauskis.

Seimo pirmininkas V.Pranckietis sakė neteiksiantis naujo Seimo vicepirmininko.

„Yra mano pareiga, pasitarus su frakcijomis, teikti. Aš pasitariau su frakcijomis ir nutarėme neteikti. Tai ir tiek. Ir mano pareiga yra matyti ir tų žmonių valią. O kad yra kažkokios koalicijos [valia], manau, kad gali daugiau koalicijų pasiūlyti kandidatus ir tada tie kandidatai taip pat turėtų būti teikiami, ar ne?

Visgi aš lieku prie savo pasirinkimo ir nuosekliai kartoju ir kartoju – pareigą mes atliksime puikiai.

Pavaduotojų skaičius buvo padidintas tam, kad „Tvarka ir teisingumas“ gautų postą. Su „Tvarka ir teisingumu“ sutartis buvo nutraukta, R.Žemaitaitis buvo atleistas iš pareigų ir tas postas jokioje sutartyje yra neaptartas. Visgi aš lieku prie savo pasirinkimo ir nuosekliai kartoju ir kartoju – pareigą mes atliksime puikiai“, – kalbėjo jis.

Seimo pirmininkas teigė sulaukęs keturių asmenų pasirašyto siūlymo į Seimo valdybą teikti frakcijos „Lietuvos gerovei“ narį Kęstutį Bartkevičių.

„Manęs neįpareigoja nei statutas, nei kas nors į tai atsakyti. Ten neprašo atsakymo jokio. Ten tiesiog siūlo teikti, o aš kalbėjausi su valdyba, su seniūnais, ir neteiksiu“, – nurodė V.Pranckietis.

Šiuo klausimu jis teigė kalbėjęs ir su K.Bartkevičiumi.

„Pasakiau, jūs turbūt suprantat, kur esate įveliamas, manau, [...] nieko nepasieksite eidamas, o destrukcijos būtų daugiau. Jūs būtumėte kažkieno įrankis. Ar jūs norite būti įrankiu? Sakė – ne“, – taip pokalbį su frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariu nupasakojo V.Pranckietis.

Vieta Seimo valdyboje tapo laisva, kai praėjusią savaitę iš Seimo vicepirmininkų parlamentarai atstatydino nuo koalicijos atribotą „tvarkietį“ Remigijų Žemaitaitį. Po pasitarimo su frakcijų atstovais ir seniūnais, tarp kurių buvo ir „valstiečiai“ Rima Baškienė bei Jonas Jarutis, Seimo pirmininkas pareiškė, kad naujo nario į Seimo vicepirmininkus neteiks, o R.Žemaitaičio užduotis Seimo valdyba esą persidalys.

Dabar, be Seimo pirmininko, valdyboje dirba septyni nariai: šeši Seimo pirmininko pavaduotojai ir opozicijos lyderis arba kitaip – keturi valdančiųjų atstovai ir trys opozicijos.

Seimo rinkimus laimėję „valstiečiai“ Seimo vicepirmininkų skaičių buvo sumažinę iki penkių, bet prieš metus, susitarus „dėl bendro darbo“ su „tvarkiečiais“, pareigybių skaičių padidino – vieną paskyrė „tvarkiečių“ vedliui R.Žemaitaičiui, kitą to pareikalavusiai opozicijai.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tiesa ar melas? R.Karbauskis: „Šeštas Seimo vicepirmininkas kainuos virš 100 tūkst. eurų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius