-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 11

Neramumai Rūdninkų poligone: išversta tvora ir į pareigūnus laidomos šiukšlės

Rugpjūčio 10 d. Rūdninkų poligone kilo neramumai dėl nepasitenkinimo stovyklos sąlygomis. Migrantai nuvertė stovyklos tvorą, suglamžę maisto dėžes, jas mėtė į pareigūnus.

Migrantų uždarose ir atvirose socialinių tinklų grupėse buvo dalijamasi vaizdo įrašais iš stovykloje kilusių neramumų, buvo rengiamos tiesioginės transliacijos iš įvykio vietos. Komentaruose vaizdo įrašus platinantys migrantai prašė įrašus platinti, taip siekiant atkreipti pagalbą migrantams teikiančių organizacijų bei Europos Sąjungos dėmesį.

Migrantai socialiniuose tinkluose teigė, jog taip jie išreiškia savo nepasitenkinimą stovyklos sąlygomis – blogu maistu, apgyvendinimo sąlygomis, o svarbiausia draudimu palikti stovyklos teritoriją, anot jų, šis draudimas juos verčia jaustis kaip nusikaltėlius, o ne kaip žmones, pabėgusius nuo karo.

Tiesa, vaizdo įrašai sulaukė ne tik palaikančių žodžių ir raginimų nepasiduoti, bet ir nemažai kritikos. Dalis grupių narių, rašė, kad toks pasirinkimas protestuoti ir tvarkos negerbimas užtraukia migrantams gėdą.

Rūdninkų poligone gyvena apie 800 migrantų, šiuo metu tai yra didžiausias Lietuvoje migrantų apgyvendinimo centras. Visi stovyklos gyventojai yra vyrai, todėl Viešojo saugumo poligone esanti stovykla yra pati neramiausia.

15min vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės žiniomis, iš stovyklos buvo pabėgę iki 20 migrantų, jos teigimu, visi yra sugrąžinti. Anot jos, neramumai stovykloje vyksta nuolatos. Trečiadienį ryte Policijos departamentas patikslino, kad situacija poligone greitai stabilizavosi, o 11 pabėgusių migrantų – sulaikyti.

15min žiniomis, pareigūnai kartu su šunimis šukavo greta Rūdninkų poligono esantį mišką.

VIDEO: VSAT viešina filmuotą medžiagą, kaip ore ir žemėje vyko migrantų gaudynių operacija

„VSAT Aviacijos valdybos sraigtasparnis „Eurocopter EC-135“ iš oro stebi Rūdninkų poligoną ir padės koordinuoti antžeminių pajėgų veiksmus“, – antradienio vakarą žurnalistus informavo VSAT Komunikacijos skyriaus vedėjas Rokas Pukinskas.

Trečiadienį VSAT pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota iš stovyklos pabėgusių migrantų paieška pasitelkus sraigtasparnį, bei pažeidėjų sulaikymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius