Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 08

Neringos savivaldybėje skiepijosi 76,6 proc. senjorų: kaip tai pavyko?

Neringos savivaldybėje skiepijimasis nuo COVID-19 įgavo pagreitį: pusiasalyje bent vieną vakciną jau gavo beveik 14 proc. gyventojų. Nesiskiepyti nori tik vienas kitas senjoras. Neringos vadovai mano, kad tokį rodiklį pasiekti pavyko į skiepijimo procesą įsitraukus ir gyventojams bei dėl glaudaus bendruomenės ryšio su vietos medikais.
Kuršių nerijoje
Kuršių nerijoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Neringoje, kur gyvena beveik 5300 žmonių, pirmadienio duomenimis, jau paskiepyti 507 gyventojai. Tai sudaro 13,93 proc. populiacijos, kuri galėtų būti skiepijama. Statistikos departamento duomenimis, aktyviau skiepijamasi tik Birštone.

Unikaliame gamtos kampelyje esanti savivaldybė išsiskiria iš kitų senjorų vakcinavimo kategorijoje. Skiepytis nuo COVID-19 panoro 76,6 proc. gyventojų, kuriems 80 ir daugiau metų. Palyginimui, Klaipėdoje šios amžiaus grupėje skiepytis sutiko tik apie 30 proc. senjorų.

Jau paskiepyta daugiau nei pusė ir 70-79 metų neringiškių.

Tačiau kaip pasakojo Neringos savivaldybės gydytoja Jovita Beržinė, 70-75 amžiaus grupės vakcinacija tik prasidėjo.

„Tie geri rezultatai – komandinio darbo rezultatas. Ypač gerai komunikuoja mūsų Pirminės sveikatos priežiūros centras, kur ir organizuojamas vakcinavimas. Viskas yra atliekama žmogiškųjų išteklių dėka. Turime tik pora šeimos gydytojų, kurios ir perskambina savo pacientams. Visi gauną pilną informaciją, todėl negavome jokių nusiskundimų“, – teigė J.Beržinė.

Ji pastebėjo, kad nedidelėje bendruomenėje nėra plintančios negatyvios nuomonės skiepų atžvilgiu. Priešingai – žmonės pasakoja vienas kitam apie savo gerąsias patirtis.

„Neslėpsiu, man teko įkalbėti skiepytis savo tėvuką. Žmogus bijojo, buvo prisiskaitęs apie galimus šalutinius poveikius, kylančius dėl vakcinos. Tačiau sveikas protas nugalėjo. Tėvukas pasiskiepyjo, paskui ir kitiems pasakojo, kad nieko nėra baisaus“, – 15min teigė Neringos meras Darius Jasaitis.

Anot mero, šiuo požiūriu maža bendruomenė tapo privalumu – buvo galima paskambinti kiekvienam gyventojui ir paraginti atvykti pasiskiepyti

„Kitas dalykas – dauguma senjorų vasarą ruošiasi priimti turistus. Jie nori jaustis drąsūs bendraudami su žmonėmis, priimdami svečius“, – teigė D.Jasaitis.

Kaip teigė J.Beržinė, aktyviai vyko skiepytis ir Neringos pedagogai. Skiepijosi beveik visi ikimokyklinio ugdymo pedagogai, visos pandemijos metu dirbę su vaikais.

Ilgą laiką Neringos savivaldybėje laikėsi žemi COVID-19 rodikliai. Tačiau pastarąją savaitę pusiasalyje buvo nustatyti 8 atvejai ir savivaldybė atsidūrė tarp tų, kur sergamumas itin didelis. Rodiklis tenkantis 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų Kuršių nerijoje siekia 275, ir yra didesnis nei šalies vidurkis, kur jis siekia 239. Neringoje nuo COVID-19 per visą pandemijos laikotarpį mirė 1 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius