Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 19

Kaunietė jaučiasi apgauta: „Iki“ svarstyklės „išpūtė“ daržovių svorį

Kaunietė Valė nuolat apsiperka Kauno Baltų pr. veikiančioje „Iki“ parduotuvėje. Jau kurį laiką moteriai kėlė įtarimą čekiuose nurodytas įsigytų daržovių svoris. Kol kartą neištvėrusi ji ėmė ir patikrino – persvėrė namuose. Paaiškėjo, jog ant prekybos centro svarstyklių paprika ar citrina pasunkėjo daugiau nei 100 gramų. „Iki“ atstovai dėl šios klaidos kaltina „nenumatytą objektą“.
„Iki“ Baltų prospekte
„Iki“ Baltų prospekte / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį Baltų pr. veikiančioje „Iki“ Valė nusipirko įvairių daržovių. Įtarimą, kad kažkas ne taip, sukėlė neįprastai didelis citrinos ir raudonosios paprikos svoris. Pirmoji svėrė net 365 g, antroji – 340 g.

„Paskaičiavau, kad nuo manęs „nusuko“ apie eurą. O tai jei visą laiką taip apgaudinėjo?“, – piktinosi pirkėja.

„Juk negali beveik puskilogramį sverti paprika ar citrina. Grįžusi namo persisvėriau visas daržoves. Paprika svėrė 215 g, o citrina – 222 g. Skyrėsi, nors mažiau, ir bananų, morkų bei kitų pirktų daržovių svoris. Paskaičiavau, kad nuo manęs „nusuko“ apie eurą. O tai jei visą laiką taip apgaudinėjo? Ką ne kartą ir įtariau. Ir ne mane vieną, manau“, – piktinosi moteris.

Ji grįžo į parduotuvę, kur daržovės vėl buvo pasvertos. Rezultatai nesutapo su skaičiais, nurodytais čekyje. Paprika ir citrina svėrė tiek, kiek ir Valės namuose. Parduotuvės darbuotojai pripažino kaltę ir pasiūlė grąžinti permoką arba pridėti daugiau daržovių. Tačiau Valė nenusileido ir kreipėsi į prekybos centro valdžią.

„Jie net kameras tikrino, vaizdo įrašą atsukinėjo. Žiūrėjo, ar ant svarstyklių nebuvo ko padėta, gal kas atsirėmė. Bet juk iškraipyti svoriai buvo skirtingai. Jei koks daiktas būtų įsimaišęs, neatitikimas būtų vienodas. Galiausiai pareiškė, kad svarstyklės buvo blogai sureguliuotos“, – teigė šią savaitę turinti gimdyti moteris.

Penktadienio rytą 15min žurnalistai taip pat nuvyko į tą pačią „Iki“ parduotuvę ir atliko mažą eksperimentą – nusipirko papriką, citriną bei kilogramą bananų. Kadangi ta kasa, kurioje už pirkinius mokėjo Valė, nedirbo, eksperimentas nebuvo visiškai tikslus. Kad ir kaip bebūtų, realus daržovių svoris ir tas, kuris buvo nurodytas čekyje, atitiko. Paprika svėrė 250 g, o citrina – 220 g.

„Atsiprašome pirkėjos už patirtus nepatogumus. Patikrinome svarstykles ir įsitikinome, jog jos sveria teisingai ir puikiai veikia. Tačiau įdėmiai peržiūrėję vaizdo įrašą, pamatėme, jog pirkėjai sveriant įsigytas prekes, ant svarstyklių atsirado nenumatytas objektas, kuris ir iškreipė svarstyklių rodmenis.

Dar kartą atsiprašome ir tikimės, kad panašios situacijos nepasikartos. Taip pat papildomai informavome parduotuvių darbuotojus, jog atidžiau prižiūrėtų svarstykles ir užtikrintų, jog pirkėjams jomis naudojantis, nebūtų jokių trukdžių“, – įvykį pakomentavo Berta Čaikauskaitė, UAB „Palink“ Viešųjų ryšių vadovė.

Paprašius patikslinti, kas yra tas „nenumatytas objektas“, ji atsakė, jog tiksliai nustatyti to negalima.

„Matosi, kad kažkoks mažas, blizgantis daiktas“, – paaiškino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius