Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 13

Nevykęs pokštas: platina nuotrauką neva Mažeikiai – uždaromi

Premjero Sauliaus Skvernelio kvietimą COVID-19 protrūkio akivaizdoje būti „atsakingais piliečiais“ išgirdo ne visi. Feisbuke skleidžiama melaginga nuotrauka, esą Mažeikių gyventojai negalės palikti miesto.
Feisbuke skelbiamas pakeistas kelio ženklas (kairėje)
Feisbuke skelbiama pakeista informacinio ženklo nuotrauka (kairėje) / 15min.lt koliažas

15min polapyje – visos naujienos apie koronavirusą

„Dėl corona viruso iš Mažeikių nebus išleidžiami ir įleidžiami žmonės“, – skelbia socialiniame tinkle pasirodžiusi informacinio ženklo nuotrauka. Per mažiau nei parą įrašu pasidalino per 3,5 tūkst. feisbuko vartotojų.

Facebook.com nuotr./Melaginga nuotrauka feisbuke
Facebook.com nuotr./Melaginga nuotrauka feisbuke

Panašu, kad nuotrauka siekta pajuokauti, tačiau komentarai po įrašu rodo, kad tai suprato tikrai ne visi. Ne vienas komentatorius klausė ar nuotrauka tikra, pasitaikė svarstančių kaip elgtis tokioje situacijoje.

Į melagingą informaciją greitai sureagavo Mažeikių rajono savivaldybė. Šios puslapyje paskelbta ir tikrojo ženklo nuotrauka, teigiama, kad remonto darbams uždaroma geležinkelio pervaža.

„Viešojoje erdvėje sklando iškreipta informacija – gyventojų prašoma nepanikuoti!!! Mieste judėjimas laisvas [...]. Neskleiskime iškreiptos informacijos ir neaudrinkime vieni kitų“, – teigiama Mažeikių rajono savivaldybės pranešime.

Oficialią informaciją galima rasti Vyriausybės, SAM ir Užsienio reikalų ministerijos tinklalapiuose bei kreiptis į visą parą veikiančią oficialią karštąją liniją telefonu +370 618 79984.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius