Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 21

Nuo R.Šimašiaus atskilę sostinės liberalai atkūrė „tvarkiečių“ frakciją

Nuo liberalų prieš metus atskilusi keturių politikų grupė ir vienas „tvarkietis“ sostinės taryboje atkūrė „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją. „Tvarkiečių“ frakciją atkūrė Vidmanto Martikonio vadovaujamai Racionalios veiklos skatinimo (liberalų) frakcijai priklausę Justina Kašėtaitė, Šarūnas Skučas, Mindaugas Mačernis, taip pat „tvarkietis“ Bronius Cicėnas.
Vilniaus miesto savivaldybė
Vilniaus miesto savivaldybė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į atskiras frakcijas gali burtis ne mažiau nei trys tarybos nariai.

Prieš kurį laiką tris tarybos narius vienijusi „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Vilniaus taryboje sugriuvo, kai iš jos į Artūro Zuoko Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakciją perbėgo Valerijus Stankevičius. Kitas „tvarkietis“ Gediminas Rudžionis liko mišrioje tarybos narių grupėje.

Naujoji „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija nepasiskelbė opozicine, tačiau priešingai nei buvę „tvarkiečiai“ nėra deklaravę ir paramos valdantiesiems.

Vilniaus tarybos liberalai, po nesutarimų su partijos vadovybe, neseniai taip pat pakeitė frakcijos pavadinimą į „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“. Su to paties pavadinimo rinkimų komitetu sostinės meras Remigijus Šimašius ketina dalyvauti kitąmet vyksiančiuose merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose.

Tuo metu nesutarimai tarp jo ir V.Martikonio išryškėjo daugiau nei prieš metus – tuomet keturių liberalų grupė atskilo nuo pagrindinės frakcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius