Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 26

Orai lepina, bet Palanga nuo žmonių nelūžta: eilė per pietus – tik vienoje vietoje

Šeštadienis Palangoje – gražus. Nors nėra karšta, tačiau pasirodančius debesis greitai nupučia vėjas, tad puikus metas mėgautis saule ir šiluma. Vandens temperatūra Baltijos jūroje ties Palanga, meteo.lt duomenimis, siekia 22 laipsnius. Tai turbūt ir lemia, kad šeštadienį, pietų metu, kur kas daugiau žmonių buvo pliaže, nei pietavo kavinėse. Prie pastarųjų centre eilės netįsta. Išskyrus vieną.
Pietų metas Palangoje
Pietų metas Palangoje, šalia „A-petit“ restorano / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Orai pravėso, tačiau pajūryje nei lietaus, nei šalto vėjo. Karts nuo karto saulę užstojantys debesėliai gal kaip tik saugo nuo perkaitimo, bet ir juos gana greitai nugena jūros vėjas.

Tad savaitgalis orų prasme Palangoje – tiesiog puikus. Joninių dieną kalbinta visuomeninės Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos „Svetingas šeimininkas“ vadovė Irena Švanienė tvirtino, kad į Palangą gali būti privažiavę apie 300 tūkst. žmonių – gal net dar daugiau.

„Palanga tikrai yra pilna svečių, pilna poilsiautojų, bet kur jie čia išsilakstė, sunku spėti. Dabar lyg ir debesuota, bet matyt, žmonės vis tiek guli prie jūros, vis tiek jie pasimaudo, nes vanduo puikus“, – kalbėjo moteris.

I.Švanienės teigimu, kurorto svečiai vis dar labiau savaitgaliniai ir stebintys orų prognozę. Esą jei žada lietų, tiesiog net nevažiuoja. Jeigu oras geras, pasitaiko, kad atvažiuoja ir vos vienai nakvynei.

Plačiau skaitykite čia: Apgyvendinimu užsiimanti palangiškė: šį savaitgalį Palangoje – gal 300 tūkst. svečių.

Šis savaitgalis daugeliui buvęs ilgesnis – kas atostogų vieną dieną prisidėjo penktadienį po Joninių laisvadienio, kas dirbo iš pajūrio nuotoliniu būdu. Todėl, kaip teigė I.Švanienė, daugiausia rezervacijų tiek ji pati, tiek kolegos turėjo nuo birželio 24 iki 27 dienos.

Paskutinę minutę atvykti šeštadienį galbūt kažkas susigundė, tačiau nakvynės ieškant jau reikėję įdėti daugiau pastangų.

Tačiau šeštadienį po vidurdienio, kai pats pietų metas, išėjus į Palangos centrinę J.Basanavičiaus gatvę, pasižvalgius Vytauto, Jūratės gatvėse jokių žmonių spūsčių neišvysi. Vaikštančiųjų nėra daug. Dar mažiau žmonių pietauja kavinėse.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pietų metas Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pietų metas Palangoje

Kai kuriose iš jų užimti vos vienas kitas staliukas, kitur laukiančiųjų patiekalų daugiau, užimta dauguma staliukų. Vis dėlto nė prie vienos J.Basanavičiaus g. kavinės neišvysite stovinčiųjų ir laisvo stalelio laukiančiųjų eilės.

Greičiau atvirkščiai – klientai apžiūrinėja į gatvę išneštus valgiaraščius, kraipo galvas, tariasi ir neretai keliauja tolyn.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pietų metas Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pietų metas Palangoje

O kainos tuose valgiaraščiuose įvairios. Štai vienur kepta duona su sūriu kainuoja 5 eurus, cepelinai su mėsa – 6, o bet kokios rūšies pica, burgeriai – po 9 eurus. Kitur jautienos suktinukas, įdarytas daržovėmis, kainuoja tuos pačius 6 eurus, o štai dienos pietūs – 4,5 euro, kur prie sriubos galima rinktis balandėlius, žemaičių blynus arba vištienos kumpelį.

Kitame stende akis užkliūva už tikrai įspūdingos kainos: cepelinai su mėsa, su varške – tik 2,7 euro. Tačiau greta jau mažesnėmis raidėmis įrašyta, kad tai vieno vieneto kaina.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pietų metas Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pietų metas Palangoje

Kitur cepelinų porciją galima gauti ir už 5 eurus, ant grotelių keptos lašišos – už 8,5 euro. Tad pasirinkti vietą pagal kainą tikrai yra iš ko, bent jau toks įspūdis susidaro dairantis po J.Basanavičiaus gatvę.

Šalia meniu stendų, siūlančių pusryčius, pietus ar karšto vyno, galima išvysti ir darbo pasiūlymą. „Ieškome darbuotojų“, – skelbia viena kavinė, o užrašą puošia dolerio ženkleliais. Matyt, kad patraukliau atrodytų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pietų metas Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pietų metas Palangoje

Kai kurios kavinės pietų metą skelbia laimingomis valandomis – nuo 12 iki 16 val. maistui taiko 30 proc. nuolaidą. Viskam, išskyrus bulvinius patiekalus.

Vis dėlto prisivilioti valgytojus iš paplūdimių nelengva. Eilė Palangos pačiame centre tįsta tik vienoje tradicinėje vietoje – Vytauto gatvėje, prie restorano „A-petit“ beveik visada ant šaligatvio pamatysi laukiančiųjų. Jų neatbaido, kad tenka stovėti saulėje laukiant stalelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius