-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 14

Paklydęs juokelis: skelbia feisbuko „trolių“ informaciją apie COVID-19 Lietuvoje

Socialiniame tinkle dalinamasi feisbuko įrašu, kuriame teigiama, kad Vilniuje – šimtai užsikrėtusių naujuoju koronavirusu. Įrašą sukūrė savotišką satyrą publikuojanti feisbuko anketa, tačiau ne visi tai pastebėjo.
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min polapyje – visos naujienos apie koronavirusą

Socialinio tinklo puslapis „demotyvacija.lt“ skelbia informaciją, esą Santaros klinikų požemiuose – šimtai ligonių. Prisegama feisbuko įrašo nuotrauka, kurioje nesimato kas jos autorius.

15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle
15min nuotr./Įrašas socialiniame tinkle

Nuotraukoje pateikiama informacija – nėra tikra. Įrašą dar vasario 28 dieną publikavo Donaldos Vasiliauskaitės vardu pavadinta socialinio tinklo anketa. Šioje publikuojama netikra informacija, skirta pašiepti.

D.Vasiliauskaitės profilį galima priskirti vadinamųjų interneto trolių kategorijai. Tai reikštų, kad nei anketos vardu, nei pateikiama informacija pasitikėti nereikėtų.

Tuo metu „demotyvacija.lt“ įrašu dalinasi sukuriant įspūdį lyg D.Vasiliauskaitės anketos išplatinta informacija būtų tikra ir skelbia: „perduokite šią baisią žinią“.

15min nuotr./D.Vasiliauskaitės anketos įrašas socialiniame tinkle
15min nuotr./D.Vasiliauskaitės anketos įrašas socialiniame tinkle

Kad tai viso labo juokelis suprato ir ne visi nuotraukos komentatoriai. Pasitaiko susirūpinusių, kad tyčia keliama panika.

15min primena, kad naujausiais duomenimis, Lietuvoje – 6 patvirtinti COVID-19 atvejai.

Visi atvejai yra įvežtiniai. Penktadienį pranešta apie Madride užsikrėtusią Ispanijos pilietę, kuriai virusas nustatytas Vilniuje, klaipėdietę grįžusią iš Tenerifės. Kaune virusas nustatytas iš Italijos grįžusiam piliečiui.

Kiek anksčiau virusas buvo nustatytas iš Šiaurės Italijos grįžusiai kauniečių porai ir tame pačiame regione apsilankiusiai šiaulietei.

Oficialią informaciją galima rasti Vyriausybės, SAM ir Užsienio reikalų ministerijos tinklalapiuose bei kreiptis į visą parą veikiančią oficialią karštąją liniją telefonu +370 618 79984.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius