Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 11

Pareigūnai siekia atkreipti dėmesį į jų teisių pažeidimus: organizuoja mitingą

Šeštadienį 11 val. 30 min. sostinės Nepriklausomybės aikštėje vyks teisėsaugos profesinių sąjungų protesto akcija. Pareigūnai sieks atkreipti šalies vadovų dėmesį į policijos pareigūnų teises, kurios, jų tikinimu, yra sistemingai pažeidžiamos.
Šeštadienio rytą – neįprastas imuniteto ir kelių policijos pareigūnų reidas
Policija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Norime, kad šalies vadovai, Seimo nariai ir visi Lietuvos žmonės žinotų, kad policijos, kurios misija, be kita ko, yra saugoti žmogaus teises ir laisves, darbuotojų teisės ir laisvės yra nuolatos pažeidinėjamos. Visų pirma, kalbu profesinių sąjungų atstovų ar kritišką požiūrį į vadovybės veiksmus išdrįsusių pasakyti pareigūnų persekiojimus, bauginimus. Tokių pavyzdžių yra apstu ir tai tampa vis labiau panašu į ne į pavienius atvejus, o į sistemą“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Lietuvos policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Roma Katinienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./ Roma Katinienė

Protesto akcijoje dalyvaus Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų ir Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos, Lietuvos policijos profesinė sąjunga ir Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacija.

Dalyviai akcijos metu kelioms minutėms lipnia juosta užsiklijuos sau burnas.

„Švęsime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą kartu su visais šalies žmonėmis. Tačiau minėdami šią datą valdžiai norime priminti, kad Konstitucijoje įtvirtintų principų laikymasis yra vienas iš demokratinės valstybės kertinių akmenų. Ir prašome nelikti nuošalyje, kai šis principas yra tiesiog trypiamas Lietuvos policijoje“, – teigia Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos vadovė Loreta Soščekienė.

Pareigūnai panašias akcijas kitą savaitę tikina rengsiantys prie policijos įstaigų Vilniuje, Kaune ir kituose miestuose.

Tai – ne pirmas kartas, kai argumentuodami žmogaus teisių pažeidimais pareigūnai buriasi į protestus. Dėl minėtos priežasties 2009-aisias maždaug 60-ies policijos įstaigų pareigūnai mitingavo prie Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius