Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 06

Parkinge įkurtos „Laisvės ir teisingumo“ partijos pirmininku išrinktas R.Žemaitaitis

Šeštadienį Vilniuje, „Litexpo“ automobilių aikštelėje, suburtos naujos politinės partijos „Laisvė ir teisingumas“ vadovu buvo išrinktas Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, tą pačią dieną likviduotos „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis. Jis buvo išrinktas naujos partijos sekėjams sėdint automobiliuose ir balsuojant feisbuko pagalba.Vienas partijos kūrėjų Artūras Zuokas tikisi 10-12 vietų Seime, o Artūras Paulauskas mielai matuotųsi Teisingumo ministro kėdę.
Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas
Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Naujo politinio darinio nariais tapo „tvarkiečiai“, prie jų prisijungę Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) partijos nariai bei Artūro Paulausko judėjimo „Pirmyn, Lietuva“ šalininkai.

Į „Litexpo“ parkingą automobiliais susigrūdę politinių judėjimų nariai balsavo neišlipdami iš mašinų.

Kritikavo valdančiuosius

Kandidatas į naujos partijos pirmininko postą R.Žemaitaitis savo priešrinkiminėje kalboje pabrėžė, „dar niekada taip nebuvo, kad trys politiniai lyderiai kurti vieningą darinį“.

Prieš tai trys politikai pozavo fotografams sukryžiavę špagas.

Seimo narys savo rinkiminėje kalboje kritikavo Aurelijaus Verygos vykdomą politiką, senjorų diskriminaciją, pagalbinio apvaisinimo įteisinimo trikdžius.

Žmogaus orumą R.Žemaitaitis išskyrė kaip vieną sektinų naujos partijos siekių. Teisingumas, lygybė, gyventi ir dirbti savo šaliai – tokius žodžius naujasis partijos lyderis vardino savo rinkiminėje kalboje, kurios klausėsi partijos nariai stovinčiuose automobiliuose. Naujos partijos sekėjai šūkius sutikdavo automobilių signalais.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas

„Mes nesame konformistų susivienijimas“, – pabrėžė R.Žemaitaitis. Kritikos jis pažėrė ir politikams, kurie nesugebėjo sustabdyti Astravo atominės elektrinės statybos.

Sako subūrę penkis tūkstančius narių

Vienas už visus ir visi už Lietuvą – tokį šūkį pasirinkę trys politikai save lygina su Aleksandro Dumas autoriaus herojais.

Artūras Zuokas ir Artūras Paulauskas atsisakė kandidatuoti ir paragino partijos narius balsuoti už R.Žemaitaitį. Niekas neabejojo, kad „Laisvės ir teisingumo“ partijos vedliu taps Seimo narys, todėl balsavimas sėdint automobiliuose tebuvo formalumas. Tiesa, keturi balsuotojai nepalaikė R.Žemaitaičio kandidatūros.

Tapęs naujo politinio darinio lyderiu R.Žemaitaitis žiniasklaidai teigė, kad Seimo rinkimuose rudenį tikisi 15 mandatų, pusė tiek pergalių iškovoti vienmadantinėse pozicijose.

Nauja partija vienija penkis tūkstančius narių: trys tūkstančiai A.Zuoko sekėjų, 500 – Artūro Paulausko ir 1700 buvusių „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narių.

„Valstiečiams“ nesako ne

R.Žemaitaitis neslėpė noro siekti vietos valdančiojoje koalicijoje, jei pavyktų pasiekti penkių procentų ribą rinkimuose. Į klausimą, ar įsivaizduotų bendroje koalicijoje su „valstiečiais“, R.Žemaitaitis teigė, kad dar anksti apie tai kalbėti.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

„Nereikia užsidaryti ar užsibrėžti – eisiu ar neisiu. Juk Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis buvo pasakę, kad niekada neis su teisiamomis partijomis, bet su “Tvarka ir teisingumu„ ėjo, o aš buvau pagrindinis jų politinis partneris“, – priminė R.Žemaitaitis.

Naujos politinės partijos vedlys sako, kad partijoje yra žmonių, kurie galėtų dirbti kultūros, švietimo, nacionalinio saugumo komitetų darbuose. Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku jie matytų A.Paulauską,o Kultūros – galbūt A.Zuoką.

Kaip jie įsivaizduoja savo rinkėją? „Laisvės ir teisingumo“ partija tikisi 8-10 procentų rinkėjų balsų, o rinkėjus mato ir mieste, ir regionuose. Sėkmės tikisi Žemaitijos apygardose.

A.Zuokas pergale rinkimuose laikytų penkių procentų ribos peržengimą ir 10-12 narių Seime. Jis pats planuoja dalyvauti vienmandatėje apygardoje Vilniuje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Paulauskas, Remigijus Žemaitaitis, Artūras Zuokas

Buvęs Vilniaus meras taip pat nesako ne nei vienai politinei partijai, jei burtųsi į koaliciją. Jis mato daugiau galimybių pačiam patekti į Seimą su nauju politiniu dariniu.

A.Paulauskas norėtų ministro kėdės

Dar vienas naujos partijos vedlys A.Paulauskas žiniasklaidai teigė, kad pergale laikytų patekimą į valdančiąją koaliciją. „Ar mes esame pasiruošę tokiai pergalei? Visko gali būti“, – atsargiai kalbėjo politikas. A.Paulauskas pastebėjo, kad dar niekada nebuvo tiek daug neapsisprendusių rinkėjų kaip dabar, todėl tikisi pritraukti paskutinės minutės balsuotojų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Paulauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Artūras Paulauskas

A.Paulauskas prisipažino dar neapsisprendęs, ar pats dalyvaus Seimo rinkimuose. "Aš nežinau dar dėl dalyvavimo Seime. Aš dalyvauju politikoje, o Seimas - ne vienintelė vieta", - sakė jis. Gal jis norėtų ministro posto?

"Kodėl gi ne?" , - užsiminė A.Paulauskas, prisipažinęs, kad galėtų užimti Teisingumo ministro postą, jei būtų tokia galimybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius