-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 16

Paskelbė ekstremalią situaciją: palei Kuršių marių pakrantę – šimtai kilogramų negyvų žuvų

„Ką jūs, šis kvapas egzotiškas, pažiūrėkite, kokią norvegai silkę valgo, mums dar toli“, – net ir tokioje situacijoje humoro jausmo nepraranda Neringos meras Darius Jasaitis, vaikštinėdamas Kuršių marių pakrante, kuri nusėta nugaišusių žuvų. Į krantą išmestos žuvys pastebėtos ir renkamos apie 40 km ruože. Neringos savivaldybė paskelbė ekstremalią situaciją, kad šiems darbams galėtų panaudoti neplanuotas lėšas.
Kuršių nerijoje renkamos nugaišusios žuvys.
Nugaišusios žuvys Kuršių mariose ties Nida. / Neringos savivaldybės nuotr.

Nuo pat Nidos iki Klaipėdos Kuršių marios į krantą išmetė šimtus kilogramų negyvų žuvų – pūgžlių, ešerių, karpių, lydekų, kuojų ir visų kitų rūšių žuvų. Anot D.Jasaičio, tokia situacija susidaro kasmet, tik vienais metais kiekis būna mažesnis, o kitais didesnis. Ypač didelį tokių žuvų kiekį meras pamena prieš trejus metus. Yra buvę metų, kai gaišenas tekdavo vežti traktoriais.

„Taip yra kiekvienais metais, nes esame šalia didžiulio vandens telkinio, Kuršių marių, į kurį suplaukia Lietuvos upių vanduo. Ši žiema buvo labai šalta, suneštos žuvys, kurios krito į dugną ir atšilus orams pakilo į viršų. Atsiradus vėjui žuvys suneštos į Kuršių nerijos krantą. Tokia pati situacija ir Rusijos pusėje. Jei vėjas būtų buvęs į Šilutės pusę, problemos būtų ten“, – sakė D.Jasaitis.

Ekstremali situacija, pasak mero, paskelbta, jog būtų galima panaudoti administracijos direktoriaus turimas lėšas neplanuotiems darbams. Biudžete tokiam įvykiui lėšų nebuvo numatyta. D.Jasaitis sako, jog kol kas nežinia, kiek atsieis žuvų surinkimo ir utilizavimo darbai, tačiau suma neturėtų viršyti 30 tūkstančių eurų.

Pirmadienį „Neringos komunalininkas“ Kuršių marių pakrantėje ties Nidos gyvenviete surinko 1 600 kg nugaišusių žuvų. Jos yra renkamos ir toliau. Kuršių marios „atidavė“ dar ne visas žuvis, išvalius teritoriją jų pasirodo ir vėl.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius