-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 30

Pataisos namai neigia viešą A.Paleckio laišką: visi jo skundai – išgalvoti?

15min publikavus dešimtą mėnesį už grotų leidžiančio įtariamojo šnipinėjimo byloje Algirdo Paleckio laišką, Kalėjimų departamento atstovai suskubo paneigti beveik visas jo išvardintas negeroves. Įtariamojo sveikata pasirūpinta, su šeima jis susitikinėja, skaityti ir sportuoti sąlygas turi, tvirtina 48 metų A.Paleckio prižiūrėtojai.
Algirdas Paleckis atvežtas į Kauno teismą
Algirdas Paleckis Kauno teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laiškas prieš laišką, žodis prieš žodį. O kur tiesa, belieka spėlioti.

Tokia prieštaringa situacija susidarė po to, kai Kalėjimų departamentas (KD), kuruojantis izoliatorius bei pataisos įstaigas, nutarė laišku atsakyti į viešą garsiojo įtariamojo pasisakymą. Iš KD atsiųstas pranešimas, žinoma, nebuvo rašyta ranka ant lapo – informacija 15min redakciją antradienį pasiekė elektroniniu paštu.

Pastarojo laiško autoriai sąmoningai vengia A.Paleckio pavardės, jie pabrėžia, kad siekia suteikti papildomos Vilniaus pataisos namų informacijos dėl straipsnyje išsakytų teiginių būtent apie įstaigą, o ne apie konkretų jos „klientą“.

Minimas asmuo realizavo savo teisę gauti medicinos pagalbą, apsipirkti parduotuvėje, pasimatyti su šeimos nariais...

„Informuojame, kad 15min portale skelbtame straipsnyje „Dėl šnipinėjimo beveik metams suimtas A.Paleckis slaptumo uždangą pramušė rašikliu – atsiuntė laišką“ minimas asmuo realizavo savo teisę gauti medicinos pagalbą, apsipirkti parduotuvėje, pasimatyti su šeimos nariais, skaityti bibliotekoje esančias knygas. Vilniaus pataisos namuose yra sportui skirtos erdvės, suteikiama galimybė apsilankyti sporto ir laisvalaikio užimtumo patalpoje, veikia biblioteka, kurioje yra apie 19 tūkst. knygų. Visi suimtieji turi teisę gauti iš šios bibliotekos knygų, laikraščių bei kitos literatūros“, – rašo Kalėjimų departamentas.

Kaip skelbė 15min, iš Vilniaus pataisos namų atsiųstame, ranka rašytame ir pasirašytame A.Paleckio laiške jis skundėsi iš esmės dėl trijų dalykų: sveikatos, galimybių bendrauti su šeima ir turiningai (taip, kaip buvo iki perkėlimo iš Lukiškių) leisti laiką.

Primename citatas šiomis temomis iš A.Paleckio laiško:

„Nėra bibliotekos, sporto salės, kai Lukiškėse.

Aš dar ir tėvų nemačiau (prokurorė neleidžia), žmoną – tik du kartus.

Čia mums atimamas miegas. Kreipiausi į gydytoją dėl galvos skausmų po bemiegio mėnesio – jau 1,5 savaitės laukiu, nepriima“.

Beje, Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Česlovas Jocius jau anksčiau tvirtino, kad pagal nustatytą tvarką suimtieji ir nuteistieji į gydytojus kreiptis gali, o jei pagalba jiems reikalinga žaibiškai – ji suteikiama nedelsiant.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius