Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06 /20:54

Koronavirusas Lietuvoje nusinešė 15 gyvybių, pirmoji mirtis Marijampolėje, Ukmergėje pasveiko medikas, bet 7 susirgo

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad pirmadienio rytą Respublikinėje Panevėžio ligoninėje mirė koronavirusu infekuotas žmogus. Tai – keturioliktasis mirties atvejis šalyje. Asmuo priklausė rizikos grupei. Per sekmadienį nustatyti 32 nauji infekcijos atvejai, o iš viso liga šalyje serga 843 žmonės, iš jų – 111 medicinos darbuotojų. Pirmadienio vakarą pranešta apie pirmąją mirtį Marijampolėje – garbaus amžiaus pacientas tapo 15-ąja koronaviruso auka. Tuo tarpu Ukmergėje vienas medikas pasveiko, bet septyni susirgo. Koronaviruso infekcija diagnozuota ir Šakių ligoninėje – susirgo pacientė.
Santaros klinikų Infekcinių ligų korpusas
Santaros klinikų Infekcinių ligų korpusas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Visas pirmadienio naujienas apie koroaviruso plitimą Lietuvoje sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Koronaviruso infekcija patvirtinta ir Šakių ligoninėje – susirgo pacientė, nors greitasis testas buvo neigiamas

23:22

Šakių rajono meras Edgaras Pilypaitis savo feisbuko paskyroje pirmadienio vakarą pranešė, kad koronavirusas pasiekė ir Šakių ligoninę. Koronavirusas nustatytas Šakių ligoninėje gydomai pacientei iš Tauragės.

„Blogiausia, kas galėjo nutikti, nutiko ir pas mus. Šakių ligoninėje pacientei iš Tauragės patvirtintas koronavirusas. Patekusi į ligoninę dėl šlaunikaulio lūžio, prieš tai buvo gydoma Marijampolės ligoninėje ir Kauno klinikų gastroenterologijos skyriuje, kuriame buvo viruso protrūkis. Kur gavo ir kiek laiko pacientė nešiojosi užkratą – lieka nenustatyta“, – feisbuke nurodė meras.

Pasak jo, ligoninėje atliekama dezinfekcija, personalas izoliavosi. Meras atkreipė dėmesį, kad pacientei anksčiau buvo atliktas greitasis koronaviruso nustatymo testas ir jis buvo neigiamas.

„Ligoninėje atliekami visi būtinieji dezinfekcijos ir personalo izoliacijos darbai. Keista, kad priimamajame pacientei atliktas greitasis testas rodė neigiamą rezultatą. Esame girdėję apie šių testų patikimumo išimtis... Apmaudu, kad dėl to tenka keisti medikų budėjimo grafikus, perorganizuoti darbą, bet tokia realybė. Stiprybės ir kantrybės jums, brangūs medikai!

Beje, į klinikų laboratoriją išvežti dar du tepinėliai patvirtinimui, nes greitieji testai parodė teigiamą rezultatą. Būtų gerai, kad jų rodiklis būtų patekęs į tą nelemtą paklaidos zoną ir rytoj ryte nereiktų papildyti vis augančios sergamumo statistikos...

Nesinori kartotis, bet tenka, nes šis atvejis parodo, kaip virusas jau klastingai vaikšto šalies viduje ir nebereikia dairytis į vien iš oro uostų ar keltų parkeliaujančius tautiečius. Būkim budrūs ir atsargūs“, – feisbuke rašė meras.

Ukmergėje pasveiko viena medikė, bet septyni medikai susirgo

22:16

Pasak Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno, viena koronavirusu sirgusi medikė pasveiko. Tai jis paskelbė savo feisbuko paskyroje. Šiuo metu, anot D.Varno, Ukmergėje patvirtinti 73 užkrato atvejai, iš jų užsikrėtę 40 medikų. 

Sekmadienį D.Varnas savo feisbuko paskyroje informavo, kad koronavirusas nustatytas 33 medikams. Taigi, pirmadienio duomenimis, koronavirusas nustatytas dar septyniems medikams.

„Pagaliau turiu gerų naujienų – nuo koronaviruso (COVID-19) pasveiko vienas mūsų medikas!!! O dabar, kaip jau daugeliui tapo įprasta, pateikiu naujausią koronoviruso statistiką. Šiai valandai Ukmergėje jau turime 73 susirgimo atvejus, iš jų – 40 medikų, vienas Ukmergės ligoninės administracijos darbuotojas ir vienas pasveikęs“, – feisbuke rašė D.Varnas.

Vėliau jis BNS patvirtino, kad pasveiko šeimos gydytoja.

„Virusas įveiktas. Tai mūsų pirmas gydytojas susirgęs. Dabar pasveiko, tai konstatuota ir šeimos gydytoja pranešė Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, kad pasveiko“, – BNS teigė D.Varnas. 

Pasak jo, medikė dar 14 dienų bus save izoliavusi. 

D.Varnas feisbuke taip pat pranešė apie tris nustatytus naujus užkrato atvejus mobiliajame patikros punkte.

„Ukmergės mobiliajame patikros punkte iš viso jau paimtas 271 ėminys, buvo tiriami 98 buvę Ukmergės ligoninės pacientai, 70 socialinių darbuotojų, 68 policijos pareigūnai, 35 asmenys su šeimos gydytojo siuntimu bei vienam ukmergiškiui atliktas privalomas kontrolinis tyrimas po dvi savaites trūkusio (COVID-19) infekcijos gydymo. Iš jau gautų 112 patikros atsakymų: 109 neigiami ir trys, deja, teigiami (nustatyta infekcija (COVID-19) rezultatai.

Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius – 14, iš jų 6 iš Ukmergės. Visi mirusieji ukmergiškiai priklausė labai didelei rizikos grupei“, – nurodė D.Varnas.

Sveikatos ministerija patvirtino 15-ąjį mirties atvejį

20:53

Penkioliktąjį mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejį pirmadienį patvirtino ir Sveikatos apsaugos ministerija.

„Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad šiandien Marijampolės ligoninėje mirė koronavirusu infekuotas žmogus. Tai – penkioliktas mirties atvejis šalyje. Asmuo priklausė rizikos grupei“, – nurodė ministerija.

Kaip pranešė BNS, mirė 88 metų senolis, kovo pabaigoje atvežtas gydyti plaučių uždegimą.  

Pasak Karolio Podolskio, tyrimas dėl koronaviruso žmogui, dar gyvam esant, buvo atliktas pirmadienio rytą, o pagal ligoninės pateiktą informaciją, jis vėliau, „į antrą pusę dienos“ mirė.   

„Tikrino dėl to, kad koronaviruso atvejis buvo patvirtintas personalo darbuotojai, todėl nuspręsta patikrinti visus Vidaus ligų skyriaus pacientus ir darbuotojus“, – BNS sakė K.Podolskis.

Joniškietei koronavirusą atnešė aplankę giminaičiai

19:46

Joniškio rajono meras Vitalijus Gailius pranešė, kad rajone patvirtintas jau 14 COVID-19 atvejis.

„Virusas nustatytas vidutinio amžiaus moteriai, kuri tiesioginio kontakto su kitais sergančiais asmenimis neturėjo, tačiau ją lankė giminaičiai, dalyvavę pobūvyje Palangoje „Atostogų parke“. Moteris gydosi namie“, – savo paskyroje feisbuke rašo V.Gailius.
 

Po puotos šiame parke, kur buvo švenčiama vestuvių sukaktis, koronavirusu susirgo mažiausiai 17 žmonių. Vienas jų – verslininkas iš Šeduvos – mirė.

 

Savivaldybės administracijos vadovas: Marijampolėje pirmadienį mirė garbaus amžiaus pacientas, sirgęs koronavirusu

19:46

Pirmadienio vakarą Marijampolės savivaldybės administracijos vadovas Karolis Podolskis pranešė, apie nuo koronaviruso mirusį pirmąjį žmogų rajone.

„Ką tik gavau iš ligoninės informaciją, jog be esamų jau užsikrėtusių 3 pacientų, Marijampolės ligoninėje užsikrėtė dar trys, kuriems šiandien buvo imti tyrimai.

Vienas iš jų – garbingo amžiaus žmogus, kuriam patvirtintas COVID-19, šiandien ligoninėje mirė.

Taigi dabar turime jau užsikrėtusius 5 pacientus ir 5 darbuotojus.

Su nerimu laukiu naujų tyrimų atsakymų.

Saugokime vieni kitus“, – feisbuke rašė K.Podolskis.

NVSC: koronavirusas nustatytas 111 Lietuvos medicinos darbuotojų

18:55

Iki pirmadienio koronavirusas diagnozuotas 111 Lietuvos medicinos darbuotojų, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centas.

Alytaus apskrityje yra vienas susirgęs medikas, Kauno – 13, Klaipėdos – 34, Marijampolės – keturi, Panevėžio – trys, Šiaulių – du, Tauragės – vienas, Utenos – trys, Vilniaus – 50.

Pirminiais duomenimis, daugiau kaip tūkstantis medikų turėjo tiesioginių kontaktų su užsikrėtusiais asmenimis.

Dėl koronaviruso ligoninėse gydomi 138 asmenys, 19 – sunkios būklės

16:04

Dėl koronaviruso ligoninėse gydomi 138 asmenys, 19 jų yra sunkios būklės, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

„Devyniolika pacientų yra reanimacijoje, iš jų su deguonimi yra dvylika, su plaučių ventiliavimo įranga – septyni“, – BNS sakė SAM Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

 

G.Nausėda pateisina vienkartinį miestų ir miestelių uždarymą

15:28

Pirmadienį po kurį laiką trukusios pertraukos, kai bendraudavo telefonu, prezidentas Gitanas Nausėda „gyvai“ susitiko su premjeru Sauliumi Skverneliu ir aptarė verslo galimybes dirbti karantino sąlygomis. Tačiau su žurnalistais pasikalbėti prezidentas atėjo vienas. Jis pasidžiaugė, kad Lietuva su koronavirusu kovoja pakankamai sėkmingai.

„Net, jei po Velykų bus priimti sprendimai švelninti karantino sąlygas, tai turės būti padaryta labai selektyviai“, – aiškino prezidentas ir tikino, kad ne visam paslaugų verslui iškart galima panaikinti suvaržymus.

Plačiau apie konferenciją skaitykite čia.

 

A.Veryga: tyrimų apimtys dėl COVID-19 vėl galės augti, prognozuojamas didesnis mirčių skaičius

14:46

Prognozuojamas didesnis mirčių dėl COVID-19 skaičius, taip pat – sunkūs susirgimo atvejai, teigia ministras A.Veryga

„Dabar ligos plitimas sulėtėjęs ir mes stebim tą plokščią kreivę, nebeturim šuolių, bet mes tą šuolį turėjom prieš geras dvi savaites. Ir praėjus tam tikram laikui, praėjus inkubaciniam laikotarpiui, nustačius ligos diagnozę, jų sveikatos būklė blogėja, jie patenka į gydymo įstaigas, jiems tenka taikyti deguonies terapiją. Kai kuriuos ventiliuoti. Ir dabar tas laikas yra praėjęs, kada turėtų daugėti pacientų su sudėtingesne sveikatos būkle“, – spaudos konferencijos metu dėstė jis.

Kova su COVID-19 Lietuva skolinasi 1,5 mlrd. eurų

13:39

Lietuvą netrukus pasieks 1,5 mlrd. eurų skolintų lėšų iš tarptautinių finansų institucijų. Lėšos bus skiriamos užtikrinti valstybės iždo likvidumą.

Plačiau skaitykite čia.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Finansų ministerija
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Finansų ministerija

 

Velykų savaitgalį bus ribojamas patekimas į visus šalies miestus ir miestelius

13:17

Premjeras Saulius Skvernelis feisbuke pranešė, kad Velykų savaitgalį bus ribojamas judėjimas į Lietuvos miestus ir miestelius. Taip siekiama sumažinti judėjimą bei apsisaugoti nuo koronaviruso plitimo. Tiesa, bus taikomos ir kelios išimtys.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Kėdainiuose veikia karščiavimo klinika

13:00

Pirmadienį duris atvėrė Kėdainių karščiavimo klinika, įsikūrusi Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centre (Budrio g. 5). Numatoma, kad Kėdainių karščiavimo klinika dirbs darbo dienomis po keturias valandas nuo 8 iki 12 valandos. Klinikoje dirbs 25 medicinos darbuotojai. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Kėdainių raj. savivaldybės atstovų teigimu, visus Karščiavimo klinikos veikloje iškylančius klausimus numatoma spręsti kartu su Ekstremalių situacijų komisija.

Šiuo metu apie pradėtą karščiavimo klinikų veiklą Sveikatos apsaugos ministeriją informavo Vilnius, Kaunas, Vilkaviškis, Raseiniai ir Kretinga. Apie kiekvieną naują darbą pradedančią Karščiavimo kliniką bus informuota atskirai.

Primename, kad į karščiavimo klinikas galės kreiptis viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintys pacientai, čia jiems bus atliekami išsamesni tyrimai, įtariant koronavirusinę infekciją (COVID-19). Įsisteigti tokias karščiavimo klinikas privalės visos šalies savivaldybės.

Į karščiavimo klinikas bus registruojami tik šeimos gydytojo siuntimą turintys pacientai. Būtent šeimos gydytojas, susipažinęs su paciento situacija, priima sprendimą, ar jį nukreipti į karščiavimo kliniką, siuntimą užpildo elektroniniu būdu. Tuomet karščiavimo klinikos koordinatorius nedelsdamas susisiekia su karščiuojančiu pacientu jo nurodytu telefonu ir praneša karščiavimo klinikos adresą, vizito laiką, išsiaiškina, ar karščiuojantis pacientas gali į karščiavimo kliniką atvykti pats savo automobiliu arba būti atvežtas kito žmogaus.

Atvykus į karščiavimo kliniką žmonėms nebus leidžiama išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip. Kartu su savimi žmogus turi turėti tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 formato lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu, kurį, atvykus į karščiavimo kliniką, reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salono viduje. Šiuo numeriu bus susisiekiama ir sutikrinami atvykusio žmogaus duomenys.

Langą žmogus turės pradaryti tada, kai klinikos darbuotojas to paprašys, tad čia dirbančiųjų specialistų nurodymus būtina atidžiai sekti. Į karščiavimo kliniką žmogus galės užeiti tik gavęs darbuotojo leidimą ir užsidėjęs medicininę kaukę. Karščiavimo klinikose pacientams bus atliekamas išsamus sveikatos patikrinimas – bendras kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos, kaip yra daroma mobiliuosiuose punktuose, jei reikia – paskiriamas gydymas.

Priklausomai nuo karščiuojančio paciento sveikatos būklės, jis galės būti išleidžiamas izoliuotis į izoliavimo vietą arba nukreipiamas į gydymo įstaigas, gydančias koronavirusine infekcija sergančiuosius.

Tiems žmonėms, kurie negalės į karščiavimo klinikas atvykti patys, savivaldybės įpareigotos užtikrinti pacientų transportavimo paslaugas. Dėl karščiavimo klinikų skaičiaus savivaldybėje ir dėl vienoje karščiavimo klinikoje veikiančių kabinetų skaičiaus turės apsispręsti pačios savivaldybės.

Panevėžio ligoninėje koronavirusu užsikrėtė Urologijos sk. darbuotojas

11:54

Respublikinė Panevėžio ligoninė pranešė, kad balandžio 5 d. ligoninės Urologijos skyriuje buvo nustatytas pirmas medicinos darbuotojo susirgimas COVID-19 sukelta infekcine liga. Tai pirmas susirgęs medikas šioje gydymo įstaigoje.

Anot ligoninės, keturi skyriuje buvę pacientai izoliuoti, jiems atliktas testavimas. Tiriami ir darbuotojai, dalies rezultatai jau yra, jie neigiami.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Respublikinė Panevėžio ligoninė
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Respublikinė Panevėžio ligoninė

 

COVID-19 Merkinėje: tėvas mirė, o kartu gyvenusi dukra ir kiti medicinos darbuotojai neužsikrėtė

11:49 Atnaujinta 19:39

Varėnos rajono meras Algis Kašėta savo paskyroje feisbuke pirmadienį pranešė, kad Merkinės miestelyje iš 10-ties medicinos darbuotojų testų – 9 atsakymai neigiami, taip pat ir gydytojos, kurios tėvas sekmadienį mirė Santaros klinikose nuo koronaviruso.

„Laukiam šių duomenų patvirtinimo iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro. Žinoma, ramiau atsikvėpti galėsime, jei ir paskutinis, dešimtasis, testas bus neigiamas. Kita svarbi žinia – gautos teismo ekspertų išvados dėl prieš savaitę mirusio tolimųjų reisų vairuotojo. Tyrimo rezultatai – koronaviruso nerasta“, – rašė A.Kašėta.

Pirmadieno vakarą A.Kašėta pranešė, kad gautas paskutinis, 10-asis koronaviruso tyrimo, atlikto Merkinės ambulatorijos darbuotojams, atsakymas taip pat yra neigiamas. Praėjus savaitei, tyrimai bus pakartoti. Gydytojos, kurios tėvelis vakar mirė nuo koronaviruso, sutuoktinio testas – irgi neigiamas.
Laukiama likusių šeimos narių, kurie lankėsi pas velionį, tyrimų rezultatų.

Daug nerimo Skuode sukėlęs COVID-19 atvejis nepasitvirtino

11:36

Skuodo rajono meras Petras Pušinskas savo paskyroje feisbuke pirmadienį atsiprašė visų Skuodo rajono gyventojų už sukeltą nerimą dėl koronaviruso rajone.

Dar ketvirtadienio meras pranešė gavęs informaciją apie patvirtintą COVID-19 rajono gyventojui. Penktadienį jis šią žinią patvirtino. Pasirodė žinių, kad gali būti susirgusi pacientė, kuri gydoma Skuodo ligoninės senelių namuose. Tačiau dabar paaiškėjo, kad ši informacija nėra tiksli.

„Dabartiniais duomenimis, koronavirusas rajono gyventojui nenustatytas. Tai gera žinia, tačiau dabar tvirtai žinau, kad trūksta struktūruotos sistemos, kada ir kaip patikima informacija operatyviai turi pasiekti savivaldybes. Šiuo metu neaišku, kuo galima pasitikėti. Tikslių atsakymų negavome net iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Kretingos skyriaus. Mes negalime ieškoti ir laukti atsakymų dienų dienas. Juk tokiais atvejais sprendžiasi žmonių sveikatos klausimas. Šiandien raštu kreipiausi į Sveikatos apsaugos ministeriją, pateikiau prašymą, kad kiekvieną rytą mums pateiktų tikslią informaciją, kiek mūsų rajono žmonėms atlikta tyrimų ir kokie yra rezultatai.

Dar noriu pasakyti, kad klaidinga informacija apie nustatytą koronavirusą mūsų gyventojui mane pasiekė telefonu, informacijos šaltinis tuo metu atrodė patikimas, atrodė, kad neturėjau pagrindo abejoti. Pateiktais duomenimis pasitikėjo ir Skuodo rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisijos nariai, kuriems buvo suteikta informacija. Jaučiau pareigą informuoti rajono gyventojus, kad dar labiau saugotųsi ir saugotų artimuosius. Dar kartą nuoširdžiai atsiprašau už Jums pateiktą klaidingą informaciją, padarysime viską, kad tai daugiau nepasikartotų. Kviečiu visus išlikti budriais, saugoti save ir aplinkinius“, – rašė meras.

G.Surplys prognozuoja daugiau mirčių

10:51

Visuomenės informavimo grupei vadovaujantis premjero patarėjas Giedrius Surplys sako, kad daugėja sunkiai COVID-19 sergančių asmenų skaičius, todėl galima tikėtis, kad artimiausiu metu bus daugiau mirštančiųjų. 

„Šiuo metu padidėjusių skaičių sunkių ligonių, kitų šalių patirtis, mūsų modeliai rodo, kad artimu metu galime turėti mirčių skaičiaus šoktelėjimą“, – sakė G. Surplys.

Todėl jis dar kartą prašo visuomenės per Velykas likti namuose, nevykti lankyti vyresnių giminaičių. 

Pasak G.Surplio, per savaitgalį sumažėjo mėginių tyrimo eilės laboratorijose, todėl, tikėtina, artimiausiu metu bus tiriami ir nustatomi pasveikusieji nuo COVID-19. 

Be to, pasak G.Surplio, nors šią savaitę karantinas greičiausiai bus pratęstas, kol kas neaišku iki kada. 

Taip pat jis atkreipė dėmesį, kad gali būti lengvinamos jo sąlygos – verslui leidžiama pamažu grįžti į įprastą ritmą. Tiesa, kol kas neaišku, kuriam. Iki vidurdienio Vyriausybė laukia paties verslo pasiūlymų, kaip saugiai grįžti į darbą. 

 

 

Klaipėdos ligoninė skelbia apie dar du nuo koronaviruso pasveikusius žmones

10:04

Klaipėdoje nuo koronaviruso pasveiko dar vienas žmogus, pasveikusiųjų skaičius išaugo iki aštuonių.

Tai pirmadienį BNS patvirtino Sveikatos apsaugos ministerija.

Apie pasveikusį pacientą dar sekmadienį pranešė Klaipėdos universitetinė ligoninė.

„Iš Klaipėdos universitetinės ligoninės išrašytas dar vienas pacientas, kuriam buvo nustatytas susirgimas koronavirusu ir jis gydytas ligoninėje. Po pakartotinų tyrimų, nenustačius COVID-19 viruso, pasveikęs pacientas išrašytas į namus“, – rašoma sekmadienio pranešime.

Lietuvoje nuo koronaviruso iki šiol pasveiko iš viso aštuoni žmonės – septyni gydyti Klaipėdos universitetinėje ligoninėje ir pirmoji užsikrėtusi pacientė iš Šiaulių.

Koronavirusas Marijampolės ligoninėje: aštuoni infekuoti

10:01 Atnaujinta 15:23

Marijampolės ligoninė pirmadienį pranešė, kad keturiems jos darbuotojams per praėjusią parą patvirtintas koronavirusas.

„COVID-19 infekcija patvirtina vienam medicininio personalo ir trims ne medicininio personalo darbuotojams“, – rašoma oficialioje įstaigos feisbuko puslapyje.

Ligoninė taip pat skelbia ėmusis priemonių – testuojami pacientai ir personalas, o nauji ligoniai neguldomi į Vidaus ligų skyrių.

Marijampolės ligoninės teigimu, praėjusią parą joje nustatyti iš viso septyni koronaviruso atvejai, likę trys – pacientams.

„Pacientai išvežami į Kauno klinikinės ligoninės infekcinių ligų kliniką tolimesniam gydymui“, – teigia ligoninė.

Marijampolės savivaldybė pranešė, jog, patikslintais ligoninės direktorės duomenimis, šiuo metu teigiami COVID-19 ligos atvejai nustatyti 8 žmonėms: dviem medicinos darbuotojams, 3 ūkio darbuotojams ir 3 Vidaus ligų skyriaus pacientams. Sukarščiavę pacientai yra transportuoti į Kauno klinikinę ligoninę, personalui skirta privaloma saviizoliacija, kontaktą turėję darbuotojai – taip pat izoliuojami savo arba savivaldybės patalpose.

Kadangi infekuotieji dirbo arba gydėsi Vidaus ligų skyriuje – šis skyrius uždarytas ir vykdoma dezinfekcija. Taip pat bus tiriami visi 50 šiame skyriuje dirbusių darbuotojų ir 38 čia gydęsi pacientai.

Lietuvoje kol kas iš viso nustatyti 843 koronaviruso atvejai, taip pat – 14 mirčių, aštuoni žmonės pasveiko.

Policija dėl karantino taisyklių pažeidimo nubaudė per pusantro šimto žmonių

09:43

Policija pirmadienį pranešė, kad per pastarąsias tris dienas nubaudė daugiau kaip pusantro šimto žmonių dėl karantino taisyklių pažeidimo.

„Penktadienį pareigūnai surašė 26, šeštadienį – 69, sekmadienį – 61 protokolą“, – BNS sakė policijos atstovas Ramūnas Matonis.

Plačiau apie tai skaitykite čia.

VIDEO: Vilnius karantine iš paukščio skrydžio

 

32 nauji koronaviruso atvejai

08:59

Per sekmadienį šalyje nustatyti 32 nauji koronavirusu atvejai, nurodo Sveikatos apsaugos ministerija. Per sekmadienį šalyje ištirta 1954 ėminiai.

Iš viso infekcija Lietuvoje serga 843 žmonės.

Ministrai su merais aptars klausimus dėl koronaviruso

08:41

Sveikatos apsaugos, socialinės apsaugos ir darbo bei vidaus reikalų ministrai pirmadienį su merais aptars kylančius klausimus dėl koronaviruso pandemijos ir karantino metu įvestų priemonių vykdymo.

Kaip BNS sakė vidaus reikalų ministrės atstovė spaudai Božena Zaborovska-Zdanovič, nuotolinės konferencijos metu ketinama aptarti aktualiausius klausimus dėl gyventojų saviizoliacijos, viešosios tvarkos užtikrinimo.

Taip pat bus aptariami sprendimai dėl darbuotojų prastovų, atlyginimų mokėjimo. 

Šalyje karantinas įvestas iki balandžio 13-osios. Jo metu uždarytos švietimo, ugdymo, kultūros, sporto, laisvalaikio įstaigos, barai ir kavinės, išskyrus maistą išsinešimui, draudžiami renginiai, neteikiamos nebūtinos paslaugos, neveikia parduotuvės, išskyrus maisto prekių, vaistines, degalines. Gyventojai raginami neiti iš namų.

Vyriausybėje – pasitarimas dėl laboratorijų pajėgumų, greitųjų testų ir egzaminų

08:38

Premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamas Vyriausybės komitetas pirmadienį aptars situaciją dėl laboratorijų pajėgumų didinimo atliekant koronaviruso testus, greitųjų testų naudojimo tvarką ir galimus sprendimus dėl brandos egzaminų.

„COVID-19 komiteto darbotvarkėje – informacija apie laboratorijų pajėgumų didinimą, greitųjų testų naudojimo tvarka, nuotolinio ugdymo aktualijos ir galimi sprendimai dėl egzaminų“, – BNS pirmadienį sakė ministro pirmininko atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

Lietuvoje pastarosiomis dienomis atliekama daugiau kaip po 2 tūkst. koronaviruso tyrimų per dieną, bet premjeras yra sakęs, kad šį skaičių ketinama padidinti iki 5 tūkst.

Lietuvos yra įsigijusi apie pusę milijono vienetų greitųjų testų koronaviruso infekcijai nustatyti.

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje kovo 16 dieną uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai. Nuo kovo 30 dienos mokyklose prasidėjo ugdymas nuotoliniu būdu.

Paskutinis atnaujinimas 2020-04-06 08:38

Savaitgalį Lietuvoje mirė keturi koronaviruso sukelta liga COVID-19 sirgę asmenys.

Šalyje paskelbus karantiną žmonės raginami maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita.

Ištirta ėminių per parą

Liko neištirta ėminių

Viso

Iš jų

viso

iš jų iš mobilių punktų

neigiami

teigiami

viso

iš jų iš mobilių punktų

viso

iš jų iš mobilių punktų

viso

iš jų iš mobilių punktų

NVSPL

200

4

194

2

6

2

263

51

Santaros klinikos

234

157

224

156

4

1

16

0

Kauno klinikos

349

135

337

129

11

6

0

0

Klaipėdos universitetinė ligoninė

80

0

77

0

3

0

92

0

Šiaulių ligoninė

155

46

153

45

2

1

31

0

NMVRVI

261

0

258

0

3

0

0

0

Medicina practica

401

0

400

0

1

0

0

0

Diagnostikos laboratorija

55

54

54

53

1

1

49

49

NVI

219

0

218

0

1

0

0

0

VISO

1954

396

1915

385

32

11

451

100

Pajutus ligos simptomus raginama kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius