Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 06

Paviešinti valstybės pirkimai dėl koronaviruso: per tris mėnesius išleista 7,3 milijono eurų

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) paviešino pirmuosius valstybės institucijų ir ligoninių vykdytus pirkimus dėl koronaviruso sukeltos krizės. Pagal pateiktus duomenis, daugiausia pirkta medicinos reikmenų, apsaugos ir dezinfekcijos priemonių. Iš viso per tris mėnesius institucijos sudarė sutarčių už 7,3 milijono eurų, daugiausia kovo mėnesį.
Kauno oro uoste
Kauno oro uoste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagal paviešintus duomenis, medicinos reikmenų per sausį, vasarį ir kovą valstybės institucijos ir ligoninės pirko už 1,68 mln. eurų, apsaugos priemonių – už 1,05 mln. eurų, dezinfekcijos priemonių – už 850 tūkst. eurų, medicinos įrangos – 752 tūkst. eurų.

Už vienkartines medicinines medžiagas valstybės institucijos sumokėjo 645 tūkst. eurų, už apsauginius antveidžius – 484 tūkst. eurų, už darbo drabužius – 483 tūkst. eurų, už ventiliatorius – 419 tūkst. eurų.

Taip pat valstybės institucijos ir ligoninės pirko dermatologinius vaistus, rankų priežiūros gaminius, pirštines, higienos gaminius, vaistus, vatos gaminius, akinius, galvos apsaugos priemones, dujokaukes ir t.t.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Medikai apžiūri ir išveža sergantį žmogų
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Medikai apžiūri ir išveža sergantį žmogų

10 didžiausių paviešintų pirkimų

Didžiausią iš Viešųjų pirkimų tarnybos paviešintų pirkimų įvykdė Respublikinė Šiaulių ligoninė, už 1,1 milijono eurų pirkusi asmens apsaugos priemones iš Kinijos įmonės „Harbin Shangyang Packaging Co“. Iš tos pačios Kinijos įmonės už 478 tūkst. eurų apsaugos priemonių pirko ir Respublikinė Panevėžio ligoninė.

Vilniaus miesto savivaldybė vykdė respiratorių pirkimą už 320 tūkst. iš įmonės „AmberCell Solutions“. Taip pat Vilniaus miesto savivaldybė už 278 tūkst. eurų pirko plaučių ventiliavimo aparatų. Dėl jų sutartį sudarė su bendrove „Andrikus“.

Santaros klinikos iš įmonės „Apiterapija“ pirko dezinfekcinių priemonių už 272 tūkst. eurų. Policijos departamentas iš bendrovės „DND Talis“ – respiratorių už 268 tūkst. eurų.

Vienkartinius apsauginius kombinezonus Santaros klinikos pirko iš įmonės „Jugrita“ už 178 tūkst. eurų. O Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė apsaugines priemones įsigijo iš bendrovės „Skirgesa“ už 159 tūkst. eurų.

Dar vieną plaučių ventiliavimo aparatų sutartį už 141 tūkst. eurų Vilniaus miesto savivaldybė sudarė su bendrove „SK Impex Service Center“. O Jonavos ligoninė plaučių ventiliavimo aparatus pirko už 140 tūkst. iš bendrovės „Limeta“.

Šie duomenys nėra galutiniai ir apima laikotarpį nuo sausio pradžios iki kovo pabaigos. Be to, į duomenų apimtį yra įtrauktos tik prekės, bet ne reagentų ir testų pirkimai.

Viešųjų pirkimų tarnyba atkreipia dėmesį, kad pateikti duomenys atspindi tik dalį informacijos, nes dar ne visos perkančiosios organizacijos paviešino sudarytas sutartis, vis dar vyksta pirkimai, sutartys bus sudarytos vėliau. Todėl duomenis ketinama nuolat papildyti.

„Tikimės, kad ir perkančiosios organizacijos šiuo laikotarpiu skubės viešinti sudarytas sutartis ir suteikti visuomenei saugumo jausmą, žinant, kad apsaugos priemonių turime pakankamai, kovojant su koronavirusu“, – rašoma tarnybos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius