Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 27 /14:34

Persigalvojo: J.Narkevičius ministro, ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo A.Verygos nebepavaduoja

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius atostogaujantį sveikatos apsaugos ministrą, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovą Aurelijų Verygą turėjo pavaduoti iki liepos 31 dienos, tačiau tiek dirbti už kolegą J.Narkevičiui neteko – atostogaujantį premjerą pavaduojantis finansų ministras Vilius Šapoka sprendimą pakeitė.
Spaudos konferencija dėl medicininių prekių
Sveikatos apsaugos ir susisiekimo ministrai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

J.Narkevičius, premjero Sauliaus Skvernelio pasirašytu potvarkiu, A.Verygą pareigose turėjo pavaduoti liepos 20–31 dienomis, tačiau ministrą pirmininką laikinai pavaduojantis V.Šapoka jo sprendimą pakeitė ir pavadavimo terminą sutrumpino iki liepos 24 dienos.

Vietoje J.Narkevičiaus sveikatos apsaugos ministrą pavaduos teisingumo ministras Elvinas Jankevičius ir tai darys iki minėtos liepos 31 dienos.

„Tai tiesiog tolygus krūvio paskirstymas tarp ministrų“, – pokyčių priežastį pirmadienį spaudos konferencijos metu Vyriausybėje paaiškino E.Jankevičius.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Elvinas Jankevičius

Jis patikino, jog J.Narkevičius su jam laikinai patikėtomis pareigomis susitvarkė, bet dar kartą pakartojo, esą krūvis dabar perskirstytas tolygiau: „Visi ministrai su viskuo susitvarko, tiesiog yra krūvio paskirstymas.“

Siekiant išsiaiškinti, kodėl įvyko pokyčiai, 15min kreipėsi į Finansų ir Susisiekimo ministerijas. Jos atsakymų kol kas taip ir nepateikė, bet savo iniciatyva laišką parašė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas, taip pat – Vyriausybės Ryšių su visuomene skyrius.

„Negalėčiau komentuoti finansų ministro, pavaduojančio ministrą pirmininką, sprendimų. Todėl dėl išsamesnių komentarų siūlyčiau kreiptis į Finansų ministeriją“, – pasiūlė SAM spaudos tarnybos vedėjas Vytautas Beniušis.

Vyriausybė nurodė, kad atostogaujantį A.Verygą ministrams pavesta pavaduoti po savaitę.

„Dėl tolygaus darbo krūvio pasiskirstymo tarp ministrų nuspręsta, kad sveikatos apsaugos ministrą (valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovą) kiti ministrai pavaduos po vieną savaitę. Šią savaitę – teisingumo ministras, kitą – švietimo, mokslo ir sporto ministras, paskui – socialinės apsaugos ir darbo ministras“, – teigiama laiške 15min.

Vyriausybė BNS nurodė, jog J.Narkevičius kitų ministrų nepavaduoja.

Eidamas valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo A.Verygos pareigas, J.Narkevičius spėjo atnaujinti valstybių sąrašą, iš kurių draudžiama atvykti ar iš kurių atvykus būtina izoliacija, nustatė, kas turi apmokėti darbo reikalais į Lietuvą atvykusių užsieniečių COVID-19 tyrimus, priėmė nutarimą dėl didelės ir mažos rizikos savivaldybių ir kita.

Ministras J.Narkevičius praėjusią savaitę spėjo sudalyvauti ir spaudos konferencijoje – pranešė, jog svarstoma grįžti prie privalomo kaukių dėvėjimo klausimo.

„Džiaugiamės, kad esame kartu, džiaugiamės, kad esame sveiki, džiaugiamės, kad esame vieni su kitais gerai susisiekti. Situacija yra ne tik stebima, kontroliuojama, bet ir valdoma, yra gerai organizuota. Visi duomenys yra stebimi, pateikti laiku, yra numatytos priemonės, kurios bus pasiūlytos kitą savaitę COVID-19 komitete, dėl tos situacijos bus daugiau aiškumo. Aš iš savo pusės – tik tiek. Norėčiau dar kartą padėkoti visai Sveikatos apsaugos ministerijos komandai, kuri atsakingai vykdo savo darbą, o mes per tą savaitę bendraujame beveik kas dieną“, – taip spaudos konferenciją atidarė J.Narkevičius.

Atostogauja ir kiti Ministrų kabineto nariai, premjero S.Skvernelio darbe nebus iki rugpjūčio 7 dienos. Apie tai daugiau – čia.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga ir Saulius Skvernelis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga ir Saulius Skvernelis

Tiek ministras pirmininkas, tiek sveikatos apsaugos ministras A.Veryga, BNS teigimu, yra nuolat informuojami apie epidemiologinę padėtį šalyje, o esant būtinybei yra pasirengę nutraukti atostogas. Skelbta, kad jie abu atostogauja Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius