Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 16

Po išpuolių Paryžiuje Linas Linkevičius ragina nekaltinti pabėgėlių

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad po išpuolių Paryžiuje būtų neteisinga dėl terorizmo grėsmės kaltinti pabėgėlius ar iš esmės keisti migracijos politiką, bet teigė manantis, jog reikėtų skatinti glaudesnį žvalgybų bendradarbiavimą.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio nuotr.

Po Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimo Briuselyje L.Linkevičius teigė, kad Europos šalys pirmiausia turėtų įgyvendinti jau sutartas priemones stiprinti išorinės sienos apsaugą, atskirti pabėgėlius nuo ekonominių migrantų ir kovoti su terorizmo finansavimu.

„Neteisinga, kai bandoma dėti lygybės ženklą tarp teroristų ir pabėgėlių. Negalime kaltinti tų, kurie bėga nuo karo. Viešojoje erdvėje jau yra neigiamų pasisakymų imigrantų atžvilgiu, bet aš tikiuosi, kad mes taip nepasielgsim“, – BNS telefonu iš Briuselio pirmadienio popietę sakė L.Linkevičius.

Lenkijos naujasis Europos reikalų ministras Konradas Szymanskis šeštadienį pareiškė, kad Varšuva nebelaiko ES plano perskirstyti pabėgėlius Bendrijos šalys „politine galimybe“ po atakų Paryžiuje.

„Žvalgybinių organizacijų bendradarbiavimas paprastai būna rezervuotas, vyrauja individualaus žaidimo taisyklės. Mums metas pabusti ir imtis realaus bendradarbiavimo, realaus keitimosi informacija“, – pridūrė ministras.

Po išpuolių Paryžiuje prie vieno iš savižudžių sprogdintojų rastas Sirijos piliečio pasas paskatino nerimą, kad dalis džihadistų galėjo atvykti į Europą kartu su pabėgėliais. Policija teigia kol kas tikrinanti dokumento autentiškumą. Serbijos spauda skelbia, kad pasas tikriausiai suklastotas.

Lenkijos naujasis Europos reikalų ministras Konradas Szymanskis šeštadienį pareiškė, kad Varšuva nebelaiko ES plano perskirstyti pabėgėlius Bendrijos šalys „politine galimybe“ po atakų Paryžiuje, kurios nusinešė bent 129 žmonių gyvybes.

L.Linkevičius taip pat pabrėžė, kad, nepaisant išaugusio dėmesio terorizmo grėsmei ir migracijos krizei, „Rusijos sukelta krizė Ukrainoje negali dingti iš darbotvarkės“.

„Rusija kol kas neparodė, kad ji yra partnerė. Ji yra veiksnys, į kurį reikia kreipti dėmesį, bet tai nėra partnerystė nei Sirijoje, nei Ukrainoje. Kito mėnesio viduryje turėtų subręsti sprendimas dėl sankcijų pratęsimo. Esame sutarę, kad jei Minsko susitarimai nebus vykdomi, turime pratęsti tą politiką. Tikiu ir jaučiu, kad tai padarysime“, – BNS sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius