Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 14 /18:47

„Valstiečiams“ ištraukus G.Landsbergio svainio įrašą, sureagavo ir konservatoriaus tėvas: L.Andriulis prirašė nesąmonių

Dar Seimo rinkimų pirmojo turo naktį Laisvės partija feisbuke ėmė dėkoti savo rinkėjams ir agituoti palaikyti kandidatus ir antrajame ture. Kitos partijos su padėkomis nubudo kitą rytą, tik Darbo partija „miega“ iki šiol. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kol kas vienintelė, kuri ėmėsi agitacijos prieš. Šį kartą, ištraukusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko Gabrieliaus Landsbergio svainio įrašą viešoje feisbuko grupėje. Apie šį įrašą trečiadienį kritiškai pasisakė ir G.Landsbergio tėvas, rašytojas Vytautas V.Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis ir Ramūnas Karbauskis
Gabrielius Landsbergis ir Ramūnas Karbauskis / 15min montažas

Dar prieš pirmąjį turą galėjo būti aišku, kad prieš rinkimus nėra slaptų feisbuko grupių, o viskas, ką parašysi, gali būti panaudota prieš tave patį. Tuo nesunkiai galėjo įsitikinti „valstiečių“ kandidatų sąrašo lyderis, premjeras Saulius Skvernelis, kai į viešumą pateko jo žmonos Silvijos Skvernelės slaptoje grupėje rašytas raginimas balsuoti už Lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovę Ritą Tamašunienę, nes šios dėka esą buvo išasfaltuota dalis Upės gatvės Vilniaus rajone, kurioje gyvena ir premjero šeima.

Dabar „valstiečiai“ panašią kortą traukia prieš konservatorius.

Suradę viešoje grupėje „Už ką nebalsuoti 2020 Seimo rinkimuose (renkame geriausius iš blogiausių)“ G.Landsbergio svainio Liudviko Andriulio pirmadienio įrašą, „valstiečiai“ tvirtina, kad iš jo paaiškėja konservatorių planai.

„Akivaizdu, kad konservatoriai, jei tik jiems bei liberalams pavyks laimėti antrajame rinkimų ture, pirmiausiai imsis pagrindinių dviejų darbų – vienalyčių santuokų įteisinimo bei pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms. Kitaip tariant, imsis senų laiko patikrintų veiklos metodų – nurėš „Sodros“ mokamas išmokas senjorams – pensijas, panaikins išmokas vaikams – vaiko pinigus bei socialiai remtinoms grupėms. Jei Gabrielius Landsbergis ir Ingrida Šimonytė dar atsargiai kalba apie tokius darbus, tik rugsėjo mėnesį iš anksto anonsuodami, jog lėšų pensijų indeksavimui nebus, p. G.Landsbergio svainis yra kur kas atviresnis – konservatoriai, vos gavę valdžią, su išmokomis kovos“, – reziumuoja „valstiečiai“ ir kviečia dalyvauti antrajame rinkimų ture.

Iš G. Landsbergio svainio L. Andriulio teksto akivaizdu, kad konservatoriai, jei tik jiems bei liberalams pavyks laimėti...

Posted by Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga on 2020 m. spalio 14 d., trečiadienis

L.Andriulio įraše išties minimos vienos lyties santuokos, tačiau apie pensijas nėra nė žodžio.

„Geriausia naujiena – didžiulį rezultatą parodė dvi liberalios partijos, ypač Laisvės partija – pagaliau Lietuvai bus postūmis europietiškų vertybių link. Abi liberalų partijos turės didelę ir itin įtakingą frakciją Seime, manau, kad pagaliau galime tikėtis vienalyčių santuokų įteisinimo, pasipriešinimo išmokoms ir pašalpoms, lengvesnės imigracijos“, – rašė jis.

Vis dėlto patys konservatoriai savo programoje nemini vienos lyties asmenų santuokų, nekalba net apie partnerystės įteisinimą, o debatuose šio klausimo paklausta Ingrida Šimonytė yra sakiusi, kad bendro sutarimo Tėvynės sąjunga dėl vienos lyties asmenų partnerystės neturi. Visgi ji neatmeta, kad diskusijos šiuo klausimu naujos kadencijos Seime vyks.

G.Landsbergio tėvas: L.Andriulis – ne partijos narys, o šmaikštus egoistas

Trečiadienį L.Andriulio įrašą pakomentavo ir G.Landsbergio tėvas. Pateikiame visą jo komentarą:

„Nesinori savo feisbuke rašyt nesmagių dalykų, bet kartais reikia, ypač kai Gabrieliaus svainis tūlas Andriulis eilinį kartą vakarodamas prispaudo klavišus ir prirašo nesąmonių, o konservatorių oponentai tuoj pat ima krykšt iš laimės ir visa tai traktuot, kaip konservatorių nuomonę, Tad noris pasakyt keletą dalykų tuo klausimu, gal net patarimų:

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas V. Landsbergis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vytautas V. Landsbergis
  1. Kad Andriulio žmona tokiais smagiais momentais paslėptų kompiuterį.
  2. Kad Andriulis nesipostintų su kepure „Landsbergis“, nes jo smagieji postai kartais nedaug ką bendro turi su mūsų šeimos politine, pilietine ar etine pozicija.
  3. Būtų miela, jei žmonės netapatintų tūlo Andriulio su konservatorių partija, nes tai ne partijos narys, o tiesiog šmaikštus save eksponuot mėgstantis egoistas, tikrai ne komandos/komandinis žaidėjas.

Guodžia nebent tai, kad ir kitos partijos turi panašius šnekius šeimyninius satelitus, mėgstančius įpilt alyvos kur reikia, kur nereikia“.

V.V.Landsbergio įrašas
V.V.Landsbergio įrašas

Netrukus šį įrašą V.V.Landsbergis pašalino.

Pats L.Andriulis į dėl jo įrašo viešoje feisbuko grupėje kilusį šurmulį niekaip nesureagavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius