-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 16 /09:25

Po Rusijos smūgių Ukrainoje ir sprogimų Lenkijoje – tarpinstitucinis pasitarimas pas G.Nausėdą

Po antradienio vakarą įvykusių Rusijos atakų prieš Ukrainą ir sprogimų Lenkijoje trečiadienį 9 val. ryto Vilniuje prezidentas Gitanas Nausėda rengia tarpinstitucinį pasitarimą dėl saugumo situacijos regione. Pasitarime dalyvauja visi į Valstybės gynimo tarybą (VGT) įeinantys pareigūnai ir dar daugiau kitų institucijų atstovų.

„Pasitarimo tema – saugumo situacijos regione pasikeitimai po paskutinių Rusijos atakų prieš Ukrainos infrastruktūrą“, – pranešė Prezidentūra.

Prezidento patarėjas Kęstutis Budrys trečiadienio rytą LRT radijui sakė, jog pasitarimas rengiamas „Valstybės gynimo tarybos plius sudėties“, įtraukiant daugiau ministrų.

Susitikimo metu rengiamasi aptarti šiuo metu turimą informaciją.

Prezidentūroje rengiamame pasitarime be šalies vadovo Gitano Nausėdos dalyvausianti pranešė ir premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Į pasitarimą atvyko ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Po pasitarimo, kaip skelbiama, komentarus teiks tik prezidentas G.Nausėda.

Seimo pirmininkė LRT sakė, jog tai yra „reakcija pirmoji institucijų į incidentą Lenkijoje“, o daugiau informacijos apie jo turinį bus pasitarimui įvykus.

Susitikimas rengimas po to, kai Rusijos pajėgos antradienį į Ukrainą, Kyjivo duomenimis, paleido apie šimtą raketų, taikydamosis į energetikos infrastruktūrą.

Per šias atakas daug kur šalyje buvo nutrauktas elektros tiekimas. Apie didelius elektros tiekimo sutrikimus dėl Rusijos smūgių pranešė ir Moldova.

Tuo metu Lenkija trečiadienį naktį patvirtino, kad viena rusų raketa nukrito jos teritorijoje. Incidentas pareikalavo dviejų žmonių gyvybių.

Varšuva taip pat nurodė didinanti karinės parengties lygį, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius