Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 08

Po viešų apsižodžiavimų Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė susitiks su vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu

Po viešų apsižodžiavimų vasarą ir reikalavimų atsiprašyti antradienį Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė priims vidaus reikalų ministrą Saulių Skvernelį.
Loreta Graužinienė, Saulius Skvernelis
Loreta Graužinienė, Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Koks susitikimo tikslas, Seimo pirmininkės sekretoriato atstovai BNS negalėjo pasakyti. „Darbiniais klausimais“, – teigė parlamento vadovės atstovė spaudai Dalia Valentienė.

L.Graužinienė ir S.Skvernelis šią vasarą ne kartą viešai susikirto dėl pabėgėlių ir Vadovybės apsaugos departamento direktoriaus skyrimo tvarkos.

Liepos pabaigoje Seimo pirmininkė pareiškė laukianti vidaus reikalų ministro atsiprašymo, sakydama, kad ją sukritikavęs S.Skvernelis viršijo „visas etikos ribas“. Po to, kai L.Graužinienė ministrą apkaltino nekompetencija dėl Europos Sąjungos migrantų krizės sprendimo, šis per atstovą spaudai parlamento vadovę pavadino „pilypu iš kanapių“, pareiškė, kad jai reikia apsaugos nuo žmones juokinančio kalbėjimo ir patarė pasinaudoti paieškos sistema „google“, kad sužinotų, ką S.Skvernelis yra sakęs pabėgėlių klausimu.

Kiek vėliau Vidaus reikalų ministerija atsiprašė dėl išplatintų aštrių ministro S.Skvernelio pastabų ir nurodė, kad „pateikdamas poziciją žiniasklaidai ministro patarėjas savo iniciatyva pavartojo kelias papildomas literatūrinės raiškos priemones“. Tačiau Seimo vadovė tąkart pareiškė, jog ministras dėl netinkamų raiškos priemonių turėtų atsiprašyti pats, o ne suversti atsakomybę patarėjams ar ministerijai.

Birželį vidaus reikalų ministras aštriai sukritikavo L.Graužinienės siūlymą keisti Vadovybės apsaugos departamento direktoriaus skyrimo tvarką. Siūlymą, kad skiriant šį pareigūną dalyvautų visi trys šalies vadovai, ministras pavadino cinišku ir neatsakingu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius