-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 10

Ž.Pavilionis – ne pirmas: kaip telefoniniai pokalbiai žlugdė karjeras ir gyvenimus

Lietuvos politikos ir diplomatijos istorijoje būta ne vieno viešai paskelbto pokalbio telefonu, kuris jei ne sužlugdė jų dalyvių karjerą, bent sudavė nemažą smūgį reputacijai. Internete paviešinti Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio pokalbiai su Rusijos opozicijos atstovu prisistačiusiu apsimetėliu – toli gražu ne pirmi, sukėlę skandalą, privertę atsistatydinti politikus ir diplomatus, pasibaigę bylomis ir net sukėlę nemažai pašaipų visuomenėje. Beje, ne visi pokalbiai buvo autentiški – kai kurie buvo sumontuoti ar iškarpyti.
Vyras skaito gautą žinutę
Mobilusis telefonas / 123RF.com nuotr.

Kaip jau buvo skelbta, antradienį buvo paviešinti Ž.Pavilionio pokalbiai su Rusijos opozicijos atstovu Leonidu Volkovu prisistačiusiu asmeniu. Juose politikas ragina „nekreipti dėmesio“ į prezidentą Gitaną Nausėdą, tvirtina apsimetėlį galįs pristatyti JAV Kongreso atstovams.

Didelė tiesos kaina

Bene liūdniausiai pasibaigusioje istorijoje figūravo ambasadoriai Vengrijoje ir Azerbaidžane Renatas Juška bei Artūras Žurauskas, kurie telefonu dalijosi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnistane, laidė replikas apie valstybės vadovus.

2013 m. liepą internete buvo paviešinti trys jų pokalbiai telefonu su kolegomis iš Užsienio reikalų ministerijos (URM), verslininku. Jie paskelbti paskyrose, kurias „Farid Madzhirov“ ir „Zydrunas Gerintas“ prisistatę asmenys sukūrė tą pačią dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius