Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 11

Poledinės žūklės mėgėjai iš visos Lietuvos savaitgalį plūdo į Kuršių neriją: pagavo iki 14 kg stintų

Termometro stulpeliams kylant vis aukštyn ir meteorologams prognozuojant tikrąjį pavasarį šį savaitgalį į Neringą suplūdo bene rekordinis skaičius poledinės žūklės mėgėjų. Ant Kuršių marių tirštai sutūpę žvejai namo grįžo su skirtingu laimikiu – vieni tepagavo kelias stintas, o būta ir rekordinio laimikio – 14 kg šios žuvies.
Žvejai mėgavosi paskutiniu poledinės žūklės savaitgaliu.
Žvejai mėgavosi paskutiniu poledinės žūklės savaitgaliu. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Savaitgalį į Kuršių neriją keltai kėlė pilnutėliai, o kurorto gatvėse mašinų nusidriekė tarsi vasarą. Žvejai rinkosi, kas kur – vieni laimikį gaudė netoli Smiltynės perkėlos, kiti Preiloje ar Nidoje. Nukeliauti tolyn nuo kranto žūklautojams su visa įranga bei palapinėmis gelbėjo vietiniai siūlydami pavėžėjimą rogėmis už simbolinį kelių eurų mokestį. Pasivažinėti rogėmis ant ledo kaip pramogą rinkosi ir žvejus į žūklę lydėjusios šeimos ar tiesiog pavieniai poilsiautojai.

VIDEO: Į Kuršių neriją šį savaitgalį plūdo poledinės žūklės mėgėjai iš visos Lietuvos

Pasak neringiškio, asociacijos „Marių gidas“ atstovo Preiloje Andriaus Stirbio, šį savaitgalį Neringoje buvo susirinkęs bene rekordinis skaičius žūklautojų. Neringiškis prognozuoja, jog ledas išliks tinkamas žvejybai ir toliau.

„Kol kas ledas storas, 25-30 cm, nesutrūkinėjęs, tačiau orai jį gali kardinaliai pakeisti per pusdienį. Šiuo metu lyja lietus, kuris tirpina, tačiau properšų ženklų nėra. Gali būti, kad su technika pavėžėjimas ant ledo buvo paskutinį savaitgalį, tačiau pasivaikščiojant bus galima žvejoti, – pasakojo A.Stirbys. – Šį savaitgalį žvejų buvo labai daug, antplūdis Preiloje stiprus. Jei Nidoje buvo kažkurioje vietoje, tai Preiloje nuo pat Preilos rago link Pervalkos rago pilnos marios. Kai kurie praleido visą savaitgalį ant ledo, netgi po tris paras.

Bendraudavau, ką pagauna. Tai laimikių buvo ir rekordinių, ir labai prastų. Rekordas šio savaitgalio – 14 kg , o mažiausiai – šįryt teko pavėžėti vaikinukus, vienas 8, kitas 24 stintas pagavo. Šiaip vidurkis apie 6-8 kg. Kadangi daug žmonių, vienaip ar kitaip iš tokios minios, kažkas pagauna daugiau, o buvo ir nuliūdusių, dažniausiai tai naujokai. Žvejai rado, kokį masalą naudoti“.

Pasak A.Stirbio, žvejai šį savaitgalį į Kuršių neriją plūdo iš visos Lietuvos – iš Utenos, Rokiškio, Biržų.

„Absoliučiai iš visos Lietuvos, draugai net nežinodami susitiko ant ledo“, – šio savaitgalio nuotaikomis dalijosi A.Stirbys, pats taip pat siūlęs pavėžėjimą ant ledo.

Anot jo, nustatyto mokesčio už šią paslaugą, o kai kam pramogą, nebuvo, tai sutartinė kaina. Už kelis eurus dažniausiai savadarbėmis rogėmis žvejai buvo nugabenami toliau nuo kranto. Šeimos nariams, pasak neringiškio, tai buvo smagi pramoga ant ledo.

„Vyrai lieka per naktį žvejoti, o moterys su vaikais lieka ilsėtis, tai pavežame. Buvo ir močiučių su anūkais. Labai skirtingas kontingentas – nuo programuotojų iki elektrikų, santechnikų. Buvo žvejojančių tiek prie kranto, tiek toliau.

Viešbučiai buvo pilni, žvejai klausinėjo, nukreipdavom, kas nuomoja apartamentus. Ne visi žvejams nori nuomoti dėl kvapų, ir betvarkės, nes, na, žinote, kai aštuoni vyrai grįžta šlapi nuo ledo... Bet, turiu pasakyti, žvejų mentalitetas stipriai pasikeitęs“, – sakė neringiškis.

Naudos turėjo visi

Nidoje pavėžėjimo paslaugą teikiantis Vytas 15min sakė, jog pramogą pasivėžinti ant ledo rogėmis pavyko pasiūlyti porą savaitgalių, mat tam dėl saugumo būtinas mažiausiai 15 cm storio ledas.

„Kaina pagal susitarimą, o daugiausiai – už dyką. Tai tarsi pramoga, darome iš idėjos, kad pritrauktume turistų, nes tai nauda tiek nuomos sektoriui, tiek žvelgiant į ekologinius mokesčius ar keltų darbą“, – sakė nidiškis.

Tiesa, žvejų teigimu už pavėžėjimą kaina paprastai siekia 1 eur/km. Pasitaiko, jog už kelionę paprašoma ir 5 eurų, ir 10 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius