Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 18 /08:22

Policija pradeda riboti judėjimą tarp savivaldybių

Policija penktadienį pradeda riboti judėjimą tarp savivaldybių – visoje šalyje bus įrengta 250 kontrolės postų.
Uždaryti įvažiavimai į Nemenčinę
Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Planuojame stabdyti kiekvieną automobilį, bet jeigu bus labai didėlės spūstys, gali būti pasirinkta ir kitokia taktika“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Jo teigimu, laisvai keliauti turėtų tik prekes vežantys vilkikai.

„Jų nestabdysime, nes gali laisvai judėti prekės, nebent kils įtarimas, kad ten vežamas koks nors keleivis“, – teigė policijos atstovas.

Iš viso įvažiavimuose į savivaldybių centrus policija penktadienį įrengs 250 kontrolės postų, kuriuose bus stebėjimo kameros, statomi draudžiamieji ženklai, dalis įvažiavimų bus užtverta techninėmis priemonėmis.

Policija įspėja vairuotojus nebandyti gudrauti.

„Patarimas paprastas – jeigu nėra būtinybės, geriau niekur nevažiuoti. Jeigu važiuojate, reikia turėti dokumentus, įrodančius vykimo tikslą. Nereiktų bandyti ieškoti būdų, kaip išvengti kontrolės postų, kaip apvažiuoti per šunkelius“, – sakė R.Matonis.

„Už tai tikrai bus griežtos sankcijos – baudos nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų“, – pridūrė jis.

Blokavimo postai bus įrengti nuo penktadienio 13 val. iki sekmadienio 21 valandos.

Iš viso šalyje savaitgalį dirbs virš 900 policijos ekipažų, jiems taip pat talkins daugiau nei 300 šaulių bei apie pusšimtis karo policininkų.

Talkins ir VSAT

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad įvairių VSAT padalinių pasieniečiai artimiausiomis dienomis teiks pagalbą policijai kontroliuojant, kaip laikomasi asmenų judėjimo tarp skirtingų savivaldybių draudimų.

Nuo penktadienio, gruodžio 18 d., įvairiose Lietuvos vietose, daugiausiai pasienio regionuose, VSAT pareigūnų patruliai pradeda budėjimus prie įvažiavimų į miestus ar miestelius tikrindami, ar keliaujantieji turi teisę iš savivaldybės, kurioje gyvena, patekti į kitą teritoriją.

Laikotarpiais nuo gruodžio 18 iki 20 d., nuo 23 iki 27 d. ir nuo gruodžio 31 iki sausio 3 d. tokiems kontrolės postams iš viso bus skirta apie 270 VSAT patrulių, sudarytų iš dviejų pasieniečių. Tiesa, tiek VSAT pareigūnų vienu metu nebudės. Visąlaik tokiose patikros vietose dirbs, planuojama, dviženklis skaičius patrulių, kuriuose bus po du pasieniečius. Patruliai kiekvieną dieną keisis, todėl taip bus užtikrinamas ir sklandus tiesioginių VSAT funkcijų vykdymas, susijęs su fizine sienos apsauga, darbu tarptautiniuose kontrolės punktuose su kaimyninėmis valstybėmis ir pan.

Pranešime teigiama, kad keliaujančiųjų tarp savivaldybių kontrolę pasieniečiai dažniausiai atliks pasienio regionuose. Pavyzdžiui, keliautojai juos stabdančius VSAT pareigūnus pamatys įvažiuojant į Šilutę, Pagėgius, Druskininkus, Šalčininkus, Švenčionis, Ignaliną ir kitus miestus bei miestelius. Pasieniečių patruliai dirbs ir blokavimo postuose prie Klaipėdos, Palangos, Šiaulių, Vilniaus, Varėnos bei kitur.

Kai per praėjusias Velykas Lietuvoje irgi buvo įvesti judėjimo apribojimai, VSAT pareigūnai taip pat teikė pagalbą policijai tokiose priemonėse.

Judėjimo draudimas tarp savivaldybių įvestas siekiant sumažinti COVID-19 plitimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius