Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 16

Požeminė perėja šalia Kauno aklųjų ir silpnaregių centro virto tikra pavojaus zona ne tik neregiams

Savanorių bei Taikos pr. ir Tvirtovės al. sankirtą „aklųjų“ sankryža kauniečiai vadina dėl to, kad šalia jos veikia Kauno silpnaregių ir aklųjų centras. Čia esanti požeminė perėja pastaruoju metu virto tikra pavojaus zona neregiams. Joje sprandą nusisukti gali ir gerai matantis praeivis – laiptai taip sutrupėję, kad kai kurių jau nepavadinsi laiptais. Skundais užversta Kauno valdžia žada remontą.
Požeminės pėsčiųjų perėjos laiptai
Požeminės pėsčiųjų perėjos laiptai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip teigė į 15min redakciją besikreipusi kaunietė Rasa, atšilus orams, išryškėjo iki tol niekam per daug nekliuvę šalia Kauno aklųjų ir silpnaregių centro esančios požeminės perėjos laiptai.

„Kiek reikės laukti, kol įvyks nelaimė? Kodėl Kauno valdžios atstovams nerūpi mažumos, neįgalieji, aklieji? Eilinis žmogelis eidamas keikia, vos neišsimušdamas dantų, tuos iškramtytus laiptus, o ką jau kalbėti apie neįgaliuosius. Gal ši paviešinta problema sugėdins atsakinguosius ir bus imtasi neatidėliotino laiptų „reabilitavimo“? Katastrofinė ten situacija“, – tikino Rasa.

Kiti skaitytojai pastebėjo ir prastai įrengtas šioje vietoje dviračių nuovažas, – lengviau dvirates transporto priemones yra nusinešti rankose.

Kad egzistuoja problema, 15min pripažino ir šalia šios požeminės perėjos veikiančio Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Kauno miesto filialo pirmininkė Roma Girnienė. Pasak jos, šiais laiptais filialo lankytojai vaikšto itin dažnai. Dėl jų būklės jau kreiptasi į seniūniją.

„Darome, ką galime. Požeminė perėja yra baisi. Tik išėjus iš jos buvo pastatytos šiukšlių dėžės, dėl kurių patraukimo ilgai kariavome. Šiukšlės mėtydavosi ant kelio. Dabar dar luitai po vienos namo laiptinės renovacijos, matyt, palikti maišo. Kliūna neregiai už jų“, – problemas dėstė R.Girnienė.

Iš jos pasakojimo galima suprasti, kad „aklųjų“ sankryžos požeminė perėja buvo ne kartą lopyta, o ir daroma tai ne itin kokybiškai.

„Kurį laiką dažai kabėjo nutįsę nuo lubų toje požeminėje perėjoje. Rugpjūtį nudažė ant senų dažų ir viskas nutįso. Pagaliau bent jau juos nugrandė, kad per galvas nebrauktų tos juostos. O laiptų problema atsivėrė po žiemos. Dar taip baisiai nebuvo aptrupėję. Pernai tvarkė, bet, matyt, tas uždėtas cementas ir nutrupėjo. Kai kur atrodo, kad tų laiptų net nėra. Centro lankytojai žino, kad pavojinga, tai atsargiau eina“, – paaiškino pašnekovė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Požeminės pėsčiųjų perėjos laiptai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Požeminės pėsčiųjų perėjos laiptai

Užklausą, ar ruošiamasi šiuos laiptus tvarkyti, 15min nusiuntė Kauno miesto savivaldybei.

Kaip pripažino Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, prieš kurį laiką požeminėje perėjoje jau buvo atliktas remontas – tvarkytos pakopos ir vykdyti dažymo darbai.

„Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistai buvo susitikę su silpnaregių ir dviratininkų atstovais pasitarti dėl šios perėjos numatomų remonto darbų, kadangi skundų sulaukta išties nemažai.

Šiais metais atliksime laiptų remontą, dažysime lubas, patobulinsime esamus dviračių nuvedimo lovelius. Šiuos darbus planuojame pradėti balandžio pabaigoje“, – žadėjo A.Pakalniškis.

Ateityje, anot jo, yra planuojama rekonstruoti esamą požeminę perėją, ją pritaikant ir dviračių judėjimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius